Binnenkort op kamers en ga je hospiteren? Lees deze tips!

min. lezen
hospiteeravond-ssh (1)
Logo-SSH
Deze content is gemaakt door de SSH

Branded content

Heb je een leuke studentenkamer op het oog? En ben je uitgenodigd voor de hospiteeravond? Top! Een hospiteeravond kan best spannend zijn. Met onderstaande tips ga je een stuk zelfverzekerder op pad.

Maar eerst: wat is een hospiteeravond? Dat is een avond waarop iedereen die interesse heeft in de kamer langsgaat bij het studentenhuis om kennis te maken met de bewoners. Ieder huis organiseert de hospiteeravond op z’n eigen manier, maar één ding staat vast: aan het eind van de avond krijgt één van de hospitanten te horen dat hij of zij in het huis mag komen wonen!

Tip 1: kom op tijd

De eerste indruk is een hele belangrijke, en te laat komen is natuurlijk een no-go. Veel te vroeg voor de deur staan is trouwens ook niet handig. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd vertrekt, loop eventueel nog een rondje door de straat, en bel precies op tijd bij het huis aan!

Tip 2: bereid je voor

Hospiteren lijkt een beetje op een sollicitatie. Bedenk dus van te voren wat je over jezelf wil vertellen én wat je van je toekomstige huisgenoten wil weten. Waarschijnlijk vinden de bewoners het leuk om te horen wat je studeert, wat je in je vrije tijd doet en waarom je juist in dít studentenhuis wil wonen. En andersom wil jij misschien weten of er vaak samen wordt gegeten, of de bewoners in het weekend naar huis gaan (of juist niet) en hoe het zit met de schoonmaak. Oprechte interesse zal het huis zeker waarderen!

Logo-SSH
sshxl.nl Meer weten?

Check de website van de SSH

Tip 3: wees jezelf

Het is verleidelijk om mee te gaan in de hectiek van een hospiteeravond, maar probeer toch jezelf te blijven! Dus zet het niet op een zuipen als je dat helemaal niet wil, ga jezelf niet overschreeuwen als dat niet bij jou past, en maak je verhalen niet mooier dan dat ze zijn. Je bent wie je bent! En als er geen klik is met het huis, dan is dat zo.. Natuurlijk is dat heel jammer, maar er is ongetwijfeld een ander huis op deze aardbol waar jij wél goed mee matcht.

Tip 4: spreek iedereen

In sommige studentenhuizen wonen meer dan tien man. Doe ondanks de beperkte tijd tóch een poging om iedereen even te spreken, want uiteindelijk brengen ze allemaal een stem uit op hun favoriete nieuwe huisgenoot! Als jij dan maar drie van de twaalf bewoners gesproken hebt, wordt het lastig om veel vinkjes achter je naam te krijgen.. Lukt het niet om iedereen te spreken? Zeg op z’n minst persoonlijk gedag als je vertrekt. Op die manier hebben ze toch een gezicht bij je naam!

Voor veel studentenhuizen is hospiteren heel gewoon; ook bij de huizen die woningcorporatie SSH in o.a. Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Tilburg verhuurt. De SSH gelooft dat het kiezen van je eigen huisgenoten positief is voor de sfeer in huis. Klik op onderstaande button en kom meer te weten over de SSH! 

Check de SSH voor meer info

Meer weten over hoe de SSH werkt?

 

GA NAAR SSHXL.NL

Logo-SSH-cta