Net zoals de vorige ‘wat eten we vandaag?’ gaan we ervan uit dat je een aantal dingen in huis hebt.
En dan gaan we nu door naar de recepten.
Dit is een klassieker uit de aziatische keuken: Nasi! Dit is goedkoop, lekker en makkelijk. Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Kook de rijst zoals op de verpakking en voeg wat zout toe aan het water. Zorg dat de rijst al is gekookt en afgegoten wanneer je begint met de rest. Zo kan de rijst drogen. Pak een koekenpan en zet die op het vuur. Snipper een uitje en snijd een teen knoflook. Snijd de kip in kleine blokjes van ca. 1,5 cm2 en doe er wat zout en peper op. Als de pan warm is, doe je olie in de pan. Wanneer ook die warm is doe je de ui in de pan en later de knoflook.
TIP: hou je van pittig? Doe er dan sambal of een heet pepertje bij.
Als dit gefruit is, doe je de kip in de pan met wat ketjap (je mag zelf weten hoeveel ;) ). Wanneer het vlees gaar is, haal je de pan leeg zodat je de rijst erin kan bakken. Dit doe je op hoog vuur, dus zorg dat je erbij blijft en goed roert voor 2 à 3 minuten. Als dit klaar is, doe je het ei erbij en roer je dat er doorheen. Blijf goed roeren. Als ook dat klaar is, gaat de kip erbij. Zet het vuur uit en laat het rusten. Nu kan je de tomaat en komkommer in kleine blokjes snijden. Het is ook lekker om hier wat bosui bij te doen. Serveer de groenten over of naast de nasi, net wat je lekker vindt. KLAAR!
Gordon Ramsay is niet alleen topchef, hij is ook nog eens heel goed in goedkoop koken. In de video hieronder laat hij zien hoe je voor een paar euro een super lekkere gnocchi maakt. Gnocchi is een Italiaans gerecht gemaakt van aardappel. Echt superlekker. Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Van Azië naar Italië, want Italianen kunnen ook heel lekker en goedkoop koken! Dit heb je nodig:
Goed. Weer een makkelijk, goedkoop en snel gerecht.
Zo maak je het:
Zet een pan water op het vuur en zout het goed. Als het water kookt, doe je de pasta in het water, voor zolang als op de verpakking staat. Terwijl het water opwarmt snipper je een ui en een knoflook. Fruit dat in een koekenpan met een beetje olie. Als dat mooi glazig is, doe je de spinazie erbij met peper en zout. Als je diepvries spinazie hebt kun je dat er gewoon bevroren indoen, dat is de snelste manier om het te ontdooien. Als dit bijna gaar is, doe je de tonijn en de kappertjes erbij en roer je het geheel goed door elkaar. Tot slot voeg je de creme fraiche toe en kruid je het eventueel nog eens met peper en zout (het moet niet te zuur worden).
Als alles klaar is dien je het op met wat rucola en een klein beetje olijfolie. KLAAR!
Zie je, zelfs Gordon Ramsay vindt dit geweldig lekker!
Wat? Ramen en carbonara?! Klinkt raar, maar is top. Dit is fusion cooking tussen Italiaans en Japans. Gooi het door elkaar en je hebt een perfect (én cheap) huwelijk. Ramen lijken namelijk best veel op spaghetti, maar is (nog) goedkoper.
Dit heb je nodig:
Wil je weten hoe je dit overheerlijke studentenmaaltje in elkaar draait? Check dan deze video.
Kijk, door lekker te koken maak je gewoon veel indruk op je familie, je vrienden, je date.. Maar vaak denken we dat het heel duur moet zijn. Dat is het niet! Je kunt als student dus heerlijk eten, zonder dat je helemaal krom hoeft te liggen. Eet smakelijk!
2 februari 2021 geschreven door Boy Cornelissen