Een kamer zoeken, hoe werkt dat?

min. lezen
hoe-vind-je-een-kamer-ssh-1
Logo-SSH
Deze content wordt verzorgd door de SSH

Branded content

Is op kamers gaan een ver-van-je-bed-show? Of kun je niet wachten? Hoe dan ook, het is slim om je alvast in te schrijven bij een woningcorporatie die studentenkamers verhuurt. Juist als je nog op de middelbare school zit!

Huisbaas

Maar wacht even. Woningcorporatie? Studentenhuizen hebben toch meestal een huisbaas? Ja, dat klopt. Veel studentenhuizen zijn van particuliere eigenaren. Soms bezitten deze eigenaren meerdere studentenhuizen, en verhuren ze kamers voor fikse bedragen. Ze bemoeien zich meestal weinig met het huis.

Eerlijke huurprijzen

Maar in de meeste studentensteden zijn ook woningcorporaties die zich helemaal op studenten richten. Een woningcorporatie heeft over het algemeen meer aandacht voor zijn huurders en gebouwen. Bovendien willen dit soort organisaties betaalbaar zijn; hun huurprijzen voldoen daarom netjes aan de regels van de overheid.

Logo-SSH
sshxl.nl Meer weten over de SSH?

Bezoek hun website en kijk hoe de SSH werkt

Verschillende kamers

De SSH is een voorbeeld van zo’n woningcorporatie voor studenten: zij verhuren duizenden kamers in onder andere Utrecht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Het aantal en soort kamers verschilt per stad; je hebt grote studentencomplexen met honderden bewoners, waarbij je de badkamer soms met z’n tienen deelt. Dat soort kamers zijn vaak lekker goedkoop. Maar je hebt ook kleinere huizen in de stad, waar je bijvoorbeeld een tuin hebt en met minder mensen samenwoont. Die kamers zijn meestal iets duurder.

Hoe meer inschrijftijd, hoe meer kans

De manier waarop je aan een kamer komt, verschilt per woningcorporatie. Bij de SSH draait het allemaal om inschrijftijd: als je straks op een kamer gaat reageren, wordt gelet op je inschrijfdatum. De geïnteresseerden met de meeste inschrijftijd krijgen een uitnodiging voor de hospiteeravond. En nu vraag je je natuurlijk af: hoeveel inschrijftijd heb ik dan nodig?! Dat is lastig te zeggen, maar reken voor bijvoorbeeld Utrecht en Rotterdam op zo’n twee jaar.. Sorry guys, betaalbare woonruimte is populair!

Vergeet je ook niet aan te melden voor je nieuwe opleiding. Bekijk hier een blog over deadline inschrijven studie.

Eenmalig 20 euro

Het is dus superbelangrijk om je in te schrijven voordat je gaat studeren en op kamers gaat. Bij de SSH kan dat vanaf je 16de, ook als je op dat moment nog niet weet waar je gaat studeren. Je inschrijving is geldig in alle SSH-steden en kost maar 20 euro. En dat is een éénmalig bedrag! Dus waar hebben we het over?! Gewoon doen! Of je ouders lief aankijken..😉

Meer weten?

Klik op de button en kom meer te weten over de SSH!

 

GA NAAR SSHXL.NL

Logo-SSH-cta
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.