Aanmelddeadlines: “Oeps, ik moet me nog inschrijven!”

min. lezen
lijst-met-aanmelddeadlines

Vergeten aan te melden? Foutje, bedankt! Gelukkig helpt Studiekeuzelab je uit de brand! Hier zijn de aanmelddeadlines voor de opleidingen.

Wat zijn de aanmelddeadlines?

Het is niet zo dat iedere school een andere aanmelddeadline kent. Dat is namelijk wettelijk bepaald. In de meeste gevallen moet je voor 1 mei aangemeld zijn. Heel simpel dus. Maar nu komen natuurlijk de uitzonderingen: voor een studie met een maximaal aantal plaatsen per jaar (numerus fixus) moet je voor 15 januari al aangemeld zijn. Check dus even of de studie die jij wilt gaan volgen numerus fixus heeft. ;)

studielink
www.studielink.nl Aanmelden kan via studielink.nl

Meer informatie over deze website vind je hier

Voor wie geldt wat?

Bovenstaande geldt voor iedereen die voor het eerst gaat studeren of van studie wisselt. Dus als je denkt: “Kan ik hier nog onderuit komen?” Dan is het antwoord: nope! Ook als je een associate degree gaat volgen, moet je aangemeld zijn voor 1 mei. 

Normaal gesproken is de deadline voor het mbo op 1 april. Maar vanwege Corona is deze opgeschoven naar 1 mei. Dat geldt vaak wel alleen voor de publieke opleidingen. Als je een particuliere opleiding gaat volgen, kun je je vaak later aanmelden. Maar let ff goed op, want dat is niet altijd zo. Check daarom altijd de site van de school.

Hoe nu verder?

Wanneer jij je voor 1 mei ingeschreven hebt bij een hogeschool of universiteit, krijg je een studiekeuzecheck. Dit is een test om te kijken of de studie bij je past.

Dat is niet bij iedere school verplicht, maar dat kan wel zomaar zo zijn. Geen zorgen, als je een negatieve check krijgt, betekent dat nog niet dat je niet mag beginnen.

Studiekeuzecheck
Studiekeuzecheck

Check voor alle info over de studiekeuzecheck deze blog

Op meerdere paarden wedden

Klik hier om erachter te komen waarom het slim is om niet op 1 studie te gokken.

Het is slim om je in te schrijven bij meerdere scholen. Want het kan zijn dat je nog twijfelt, of dat je bij een numerus fixus school niet wordt toegelaten. Dan is het wel handig om iets achter de hand te hebben. Gelukkig kan dat allemaal, zolang je maar voor 1 mei bent aangemeld!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.