De ervaring van een eerstejaars student tijdens de coronacrisis

min. lezen
Tiffany-van-Verseveld

Hoe begin je aan je eerste studiejaar tijdens de coronacrisis? De 23-jarige Tiffany van Verseveld begon ondanks -of misschien wel dankzij- corona aan haar eerste jaar op de PABO aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In deze blog vertelt ze over haar ervaring in haar eerste corona-studiejaar.

Voor de coronacrisis deed Tiffany eigenlijk iets heel anders, zo vertelt ze: “Ik werkte als kok in een restaurant, maar vond de onregelmatige werktijden niet zo fijn. Door de coronacrisis kon ik bovendien niet werken. Dus toen ben ik gaan bedenken wat ik liever zou willen doen. Die keus was eigenlijk snel gemaakt: ik wilde altijd al graag naar de PABO, dus toen de kans zich voordeed besloot ik om het gewoon te gaan doen. Een andere reden waarom ik dit ben gaan doen is omdat er een lerarentekort is. Je weet dus zeker dat er na de studie een kans op werk is.”

Les op afstand

Hoewel haar begin aan de PABO anders verloopt dan andere jaren, heeft Tiffany het tot nu toe goed naar haar zin. “Het is wel wennen, want veel lessen zijn nu op afstand. Ik kon ook niet op kamers gaan. Dus wanneer je steeds thuis zit, raak je gauw afgeleid en is het lastig om je aandacht bij je schoolwerk te houden.”

Door de coronacrisis zijn er een aantal uitdagingen waarmee Tiffany te maken krijgt dit jaar. “Gelukkig kan ik wel gewoon stage lopen, maar op het moment ligt dat even stil omdat mijn stageklas in quarantaine zit. Ook heb ik mijn studiegenoten nog niet in levende lijve ontmoet, maar dat komt hopelijk nog. Dat is wel een beetje vreemd, je verwacht toch dat je met een nieuwe studie een hoop nieuwe mensen leert kennen.”

Het is wel een beetje vreemd, je verwacht toch dat je met een nieuwe studie een hoop nieuwe mensen leert kennen

Tiffany

Van de keuken naar het basisonderwijs

Hoewel de coronacrisis ervoor zorgde dat Tiffany in eerste instantie thuis kwam te zitten, heeft ze van haar omslag nog geen moment spijt gehad. “Ik vind het tot nu toe allemaal super interessant, en de PABO leek me al langere tijd heel leuk om te doen. Dus eigenlijk heeft corona er voor een deel voor gezorgd dat ik aan deze studie begonnen ben.”

Het verhaal van Tiffany is een mooi voorbeeld van hoe je deze tijd toch helemaal kunt benutten om aan een leuke studie te beginnen. Sterker nog: het kan juist goed zijn om nu met je studie te beginnen. Nog niet helemaal overtuigd of twijfel je nog tussen een studie of een tussenjaar? Lees dan ook eens de blogs ‘7 redenen om juist nu met een studie te beginnen’ of ‘Wat je met een tussenjaar kan doen’.

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.