7 redenen om juist nú te starten met een studie

min. lezen
7-redenen-om-nu-te-starten-met-een-studie
Branded content van Tio
Deze content is gemaakt door Tio

Branded content

Zit je (bijna) in je examenjaar en ben je bezig met je studiekeuze, dan maak je je misschien een beetje zorgen. Want, studeren in coronatijd: is dat wel een goed idee? Hoe moet dat met al die online lessen bijvoorbeeld en vind je dan later eigenlijk wel een baan?

Maar maak je geen zorgen, een studie is altijd een investering in je toekomst, óók in coronatijd. Wij hebben 7 voordelen op een rijtje gezet om juist nu, in deze tijd, te starten met een studie.

1. Je hebt grotere baanzekerheid

Met een diploma op zak heb je meer garantie op een goede baan. Voor veel beroepen heb je vakinhoudelijke kennis nodig; met een diploma kom je sneller in aanmerking voor een bepaalde functie. Bovendien ontwikkel je tijdens een studie ook belangrijke vaardigheden én zegt een diploma iets over je niveau. Met diploma heb je dus altijd een streepje voor, óók in coronatijd.

2. Je investeert in je toekomst

Coronatijd of niet: studeren is altijd een investering in je toekomst. Juist in onzekere tijden wil je kiezen voor een stukje zekerheid. Met een goede studie kan dat. Je werkt aan vakinhoudelijke kennis, doet relevante ervaringen op, bouwt aan een waardevol netwerk en ontwikkelt jezelf. Zo word je bij Tio, waarvan alle hbo- en mbo-opleidingen aan kop gaan in hun vakgebied (Keuzegids), opgeleid voor de lange termijn. En daar profiteer je de rest van je leven van.

tio[1].groen geen tekst
tio.nl Bezoek een open dag van Tio!

Meer weten over de hbo- en mbo- en masteropleidingen van Tio? 

3. Je kunt als nieuwe professional het verschil maken

Corona heeft een grote invloed op veel branches. Dat betekent dat er, door die vele veranderingen, nieuwe behoeften ontstaan. Om goed in te kunnen spelen op deze nieuwe behoeften zijn er jonge mensen met een frisse blik en goede opleiding nodig. Nieuwe professionals die het verschil kunnen maken. Word jij een van die professionals van de toekomst?

7 redenen om nu te starten met een studie (3)

4. Je hoeft geen studievertraging op te lopen

Kies je voor kwaliteit, dan is je onderwijs óók in coronatijd goed geregeld. Zoals bij Tio. Dankzij Tio’s kleinschaligheid is coronaproof en fysiek onderwijs op 1,5 meter afstand geen enkel probleem. Maar ook als er alleen online onderwijs is toegestaan, hoef je geen studievertraging op te lopen bij Tio. En heb je extra begeleiding nodig? Tijdens je hele studie, dus ook in coronatijd, word je bij Tio persoonlijk begeleid door een eigen studiecoach. Wel zo fijn.

5. Je verdient later meer

Maak je je zorgen om de studiekosten? Zie het als een investering, want later ga je het terugverdienen. Met een diploma op zak verdien je, ongeacht de sector, over het algemeen meer dan wanneer je geen diploma hebt namelijk. Met een diploma heb je dus meer kans op een baan én ga je meer verdienen: win-win!

6. Je leert flexibel en creatief zijn

Toegeven: studeren in coronatijd heeft zo z’n uitdagingen. Maar het heeft ook voordelen. In deze tijd studeren maakt je flexibel, creatief én leert je inspelen op onverwachte ontwikkelingen. Bij Tio krijg je daarom les van docenten uit de praktijk die vaak nog met één been in het werkveld staan. Zij weten als geen ander wat er speelt binnen de branche en kunnen je optimaal voorbereiden op het huidige én toekomstige werkveld.

7. Je bouwt aan een waardevol netwerk

Onmisbaar voor een succesvolle carrière: een goed netwerk. De basis daarvan leg je al tijdens je studie. Je leert namelijk in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen. Denk aan docenten (werkzaam in jouw toekomstig vakgebied), alumni, stagecontacten en andere brancheprofessionals met wie je via jouw studie in aanraking komt. En dat geldt ook in coronatijd, want (online) netwerken kan altijd!

Wil jij meer weten over Tio?

Meer weten over Tio’s hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hotel- en eventmanagement, business, marketing en toerisme? Ga snel naar tio.nl!

GA NAAR TIO!

 

7 redenen om nu te starten met een studie (4)-1