Op kamers gaan: hoe vind ik een kamer?

min. lezen
Hoe vind ik een kamer

De beslissing is gemaakt: je gaat uit huis en bent op zoek naar een studentenkamer. Spannend! Maar waar begin je met zoeken? We helpen je graag op weg en geven een aantal tips om het snelst een kamer te vinden in de stad waar jij gaat studeren!

Tip 1: Weet waar je naar op zoek bent

Als een kip zonder kop zoeken naar een kamer levert doorgaans weinig succes op. Heb dus voor jezelf helder waar je naar op zoek bent. Hoe groot moet je kamer minimaal zijn? In welke buurt wil je wel óf juist niet wonen? Hoeveel geld wil je maandelijks uitgeven aan huur? Hoeveel huisgenoten wil je? Ga zo maar door. Wanneer je antwoorden hebt op bovenstaande vragen is het een stuk makkelijker om op zoek te gaan.

Tip 2: Laat anderen met je meezoeken naar een kamer

Laat anderen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een kamer. Vertel aan je vrienden, vriendinnen en familie dat je op zoek bent naar een studentenkamer in jouw studentenstad. Deel bijvoorbeeld ook een bericht op social media om anderen in je netwerk op de hoogte te stellen. Met een beetje geluk vindt de kamer jou, voordat jij deze hebt gevonden!

Tip 3: Spreid je kansen

Er zijn verschillende platforms waar studentenkamers aangeboden worden. Op deze platforms kan je vaak (tegen een klein bedrag) inzage krijgen in alle kamers die in de stad verhuurd worden. Meld je vooral via verschillende platformen aan en spreid je kansen. Enkele platformen zijn:

Tip 4: Maak een online profiel aan

Maak een online profiel aan op diverse platformen. Vul deze zo compleet mogelijk in én naar waarheid. Laat zien wie je bent en blijf vooral jezelf. Dan weet de huisbaas/huisgenoten ook waar ze aan toe zijn. Reageer op kamers die het in jouw ogen net niet zijn, en natuurlijk op kamers die supergaaf zijn. De kamers die het net niet zijn, kunnen je meer leren over wat je écht niet wilt en wat je juist wél een must vindt in een studentenkamer.

Tip 5: Hospiteer!

Net zoals hierboven al genoemd wordt: reageer zoveel mogelijk. Wie weet mag je wel langskomen op een hospiteer- of kijkavond! De kans is groot dat je zo ook je netwerk uitbreidt en wie weet komt er snel weer een kamer vrij in dat studentenhuis. Dan hebben ze je al een keer gezien en is de kans groter dat je er als eerste bij bent! 

Heel veel succes met de zoektocht naar jouw kamer. Hopelijk helpen bovenstaande tips je om snel een studentenkamer te vinden. En nog een laatste tip: begin op tijd met zoeken!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.