Geld nodig? Met deze 5 (studenten)bijbaantjes verdien je goed

min. lezen
spaarplan

Geld, keiharde knaken, money in je pocket. Als je begint met studeren, ga je merken dat je vaak aan het eind van je geld nog een stukje maand overhoudt. Tijd om je alvast te oriënteren op een bijbaantje dus, zodat je weet wat jij kunt gaan doen voor je geld. In deze blog vertellen we je alles over welke studentenbaantjes jij kunt nemen voor snelle cash.

1- Privéchauffeur

Strak in het pak en rijden in dikke auto’s: voor veel studenten is dit een droombaan. Doordat je als student flexibel beschikbaar bent, is het de ideale bijbaan. Als chauffeur werk je namelijk op aanvraag. Je rijdt zakenmensen, politici en soms zelfs artiesten op de achterbank. Je rijdt ze naar het vliegveld of het hotel. 

Om als privéchauffeur aan de slag te kunnen, heb je natuurlijk een rijbewijs nodig en moet je een rijtest doen. Slaag je daarvoor, dan moet je ervoor zorgen dat je er tijdens je werk altijd representatief bijloopt. De tarieven verschillen, maar meestal verdien je met deze studentenbaan minstens 10 euro per uur. Exclusief fooi, en die kan aardig oplopen!

2- Klantenservice of callcenter

Wil jij een baantje waarbij je werkt aan je people skills en inhoudelijk bezig bent? Dan is het misschien een goed idee om als telefonische helpdeskmedewerker te gaan werken. Van banken tot verzekeraars tot luchtvaartmaatschappijen en webwinkels: allemaal hebben ze hebben ze klantenservicemedewerkers nodig.

Vaak moet je hier een (korte) training voor doen, waarna je snel aan de slag kan en klanten kunt helpen met vragen die ze hebben. Het salaris van gemiddeld 13 euro per uur is prima en loopt op wanneer je weekend- of avonddiensten draait.

Ga je in een callcenter aan de slag? Dan ligt je verdiende loon wat ingewikkelder. Dit werk die je namelijk op commissiebasis. Je krijgt goede bonussen als je een echte salestijger bent. Bij een callcenter verdien je tussen de 6 en 16 euro per uur.

3- Maaltijdbezorger

Zelf je werktijden bepalen, in de buitenlucht werken en ook nog eens fit blijven. Het is geen wonder dat het bezorgen van maaltijden een populair bijbaantje is. Je salaris hangt meestal af van hoeveel je bezorgt, maar kan zelfs oplopen tot 20 euro per uur of nog meer. Je komt sowieso boven een tientje per uur uit, en als het regent krijg je vaker fooi. Dus: stap op die fiets.

Begin goed aan een bijbaan
Begin goed aan een bijbaan

Check hier de tips

4- In de thuiszorg

Werken in de thuiszorg is een baantje dat goed op je cv staat, omdat je hiermee laat zien dat je maatschappelijke betrokken bent. Ook zonder zorgdiploma kun je aan de slag in de thuiszorg, als huishoudelijk medewerker of alfahulp. Met dit werk kun je echt iets voor iemand anders betekenen. En het salaris? Dat zit met gemiddeld 11 euro per uur boven het minimumloon.

5- Eigen baas

Heb jij een talent of een speciale skill? Maak er dan je werk van. Niets leukers dan geld verdienen met iets waar jij goed in bent, toch? Van bijles geven, tot computers repareren, websites maken of honden uitlaten: alles is mogelijk, als je maar de drive hebt om te ondernemen. Je salaris hangt helemaal af van hoeveel je binnenhaalt.

Wil je meer weten over ondernemen als student? Lees dan deze blog

 

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.