Europapa en 7 andere nummers om op te blokken!

min. lezen
nummers-om-te-blokken-websitehearder1076x715

De examens gaan van start! Dat betekent dat jij je een paar dagen opsluit op je kamer om flink te blokken. Geen feestjes, videogames of dagjes winkelen. Alleen jij, je examenbundels én je Spotifylijst. Want met die oortjes in, zonder jij jezelf echt even helemaal af. In deze blog geven we je 8 nummers waarop jij kunt studeren.

Muziek op zichzelf is al heel subjectief. Dat is dus ook zo tijdens het studeren. Jij luistert misschien graag naar klassieke muziek, terwijl jouw beste vriend(in) graag luistert naar R&B. Uit onderzoek blijkt dat er geen goede of foute muziek is om te luisteren tijdens het leren. Ook zijn er natuurlijk genoeg kant en klaar lijstjes te vinden, zoals ‘Study Music 2024’ of ‘Intense Studying’. Maar deze top 8 moet je zeker proberen.

1. Experience van Ludovico Einaudi – Klassieke muziek

Raak je vaak afgeleid door zang, omdat je graag meezingt? Dan raden we je aan om eens klassieke muziek op te zetten. Ons eerste advies: ‘Experience’ van Luduvico Einaudi. De rustige pianomuziek zorgt voor een heldere gedachte en een scherpere focus. Luister je vaker naar klassieke muziek? Dan ken je deze bekende compositie waarschijnlijk al! 

Beluister het nummer via Spotify.

2. The prophecy van Howard Shore – Film muziek

Ben je een enorme fantasie-film liefhebber? Dan kunnen we je alle nummers van de playlist ‘Epic War songs for Glorious Motivation’ aanraden! De dramatische filmmuziek zorgt ervoor dat je helemaal kan verdwijnen in je studieboeken. Beluister de muziek van Harry Potter, Lord of the Rings, Game of Thrones, X-men en veel meer! Ook voor niet-liefhebbers is deze lijst écht de moeite waard om een keer te beluisteren. 

Ga naar de afspeellijst. 

3. Bohemian Rhapsody van Queen - Hardrock

Een klassieker die je ouders vast vaak opgezet hebben: ‘Bohemian Rhapsody’ van niemand minder dan Queen. Een nummer dat iedereen kent; met verschillende stukken en melodieën. Écht een aanrader om te luisteren tijdens het leren. 

Beluister Bohemian Rhapsody op Spotify.

 

4. Binaural beats

Stel je voor dat je twee verschillende geluiden in elk oor hoort, die een soort 'ritme' creëren in je brein. Dit ritme kan je helpen om je beter te concentreren tijdens het studeren, waardoor je efficiënter kunt leren en informatie kunt opnemen.

Dat is precies wat Binaural Beats doen! Binaural beats zijn auditieve illusies die ontstaan wanneer twee verschillende frequenties worden afgespeeld in elk oor, waardoor het brein een derde toon produceert. Bizar he?!

Om écht te begrijpen hoe het klinkt, beluister je dit album via Spotify.

5. Pretty Girls van Frenna – Nederlandse R&B

Je hebt uren naar klassieke muziek geluisterd tijdens het leren (well done!), maar het is nu tijd om een oefenexamen te maken. Jij kan wel een energieboost gebruiken! Gelukkig heeft Frenna vorige maand een heerlijk nummer uitgebracht dat ons in ieder geval écht vrolijk maakt; Pretty Girls. Een heerlijk zomers nummer in de categorie R&B.

Luister Frenna’s Pretty Girls

6. Mario Kart – Game muziek

It’s me Mario! Onze besnorde vriend kan niet ontbreken in deze mooie lijst! Lijkt misschien een beetje raar, maar game developers spenderen een fortuin aan het optimaliseren van hun geluiden en muziek. De muziek zorgt ervoor dat je blijft doorspelen en je helemaal gefocust bent! Perfect voor jou om je koppie erbij te houden tijdens het leren van die oersaaie Duitse samenvatting. Daarom hier een hele lijst met Mario Kart Study Music! Wahoo! You’re welcome.

Beluister het nummer op Spotify.

7. Prada van Cassö – Dance/Electro

Zet je liever wat meer up-tempo muziek op tijdens het studeren? Dan kun je luisteren naar Dance/Electro. Dit genre is vooral heel fijn om te luisteren wanneer je bezig bent met creatieve taken waarbij je niet per se ‘logisch’ na hoeft te denken.

Luister het nummer van Cassö.

fit-en-gefocust-de-examens-in-SideInfo292x195
Fit en gefocust de examens in

Lees hier hoe dat kan met Brainfood.

8. Europapa van Joost Klein

Met het Eurovisie Songfestival in aantocht (tussen 7 & 11 mei), kan deze banger natuurlijk niet ontbreken in de lijst! Een nummertje waar je wellicht niet op kunt leren, maar die wel energie geeft op het moment dat je pauze neemt. Want geloof het of niet: ook dat heb je af en toe even nodig! Een feestelijke stemming; ook voor straks na je examen.

Europapa van Joost Klein luisteren via Spotify.

Veel succes!

Het zit er bijna op! Nog even door bikkelen en dan geniet jij straks van het lekkere weer met je vrienden en familie. En kan natuurlijk die vlag uitgehangen worden. Wij van Studiekeuzelab wensen je veel succes op je examens!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.