Even chillen? Deze series en films moet je echt checken!

min. lezen
Deze-series-en-films-moet-je-echt-checken!

Tussen al dat schoolwerk en het zoeken naar de perfecte vervolgstudie door moet er natuurlijk ook tijd zijn om even lekker te chillen. En wat is er beter op een druilerige winterdag, dan een toffe nieuwe serie ontdekken? Met deze tips hoef je niet eindeloos te scrollen.

1. The Devil Wears Prada (Netflix, film)

Een klassieker, maar sinds begin dit jaar sinds lange tijd terug van weggeweest op ons favoriete streamingplatform. Deze comedy, waarin Anne Hathaway zich staande probeert te houden als assistente van modeduivel Meryl Streep moet je gezien hebben. Verwacht veel sassy humor tegen een achtergrond van New York. 

2. The Seven Deadly Sins: Four Knights of the Apocalyps (Netflix, serie)

Anime, je moet ervan houden, maar één ding is zeker: het is het waard om er eens in te duiken. Deze nieuwe animeserie speelt zich af in de wervelende wereld van het fantasyland Brittania, waar de hoofdpersoon op een epische ontdekkingsreis gaat. 

3. Below Deck Sailing Yacht (Netflix, realityserie)

Geef maar toe: we houden allemaal wel van een lekkere portie drama op z'n tijd. En laat een goede realityserie daar nou geknipt voor zij. De setting, een internationale crew op een luxe yacht, belooft in ieder geval veel goeds. Vanaf 15 februari 2024 is het tweede seizoen van deze populaire serie te zien. Popcorn erbij? Ready!

4. BTS Monuments: Beyond the Star (Disney+, realityserie)

Maar weinig K-pop iconen zijn wereldwijd zo immens populair als de popgroep BTS. Kun jij ook geen genoeg krijgen van deze groep? Dan móet je deze docuserie zien. BTS viert hun 10-jairg jubileum als popiconen van de 21e eeuw. Bekijk het dagelijks leven en de gedachten van de zeven leden van BTS, terwijl ze zoeken naar de betekenis en het nut van hun leven. Ook als je niet zo’n hardcore K-pop fan bent is dit een aanrader om een kijkje te krijgen in het bizarre leven van deze popsterren.

5. Assassin's Creed (Disney+, film)

We love een goede film gebaseerd op een van onze favoriete games. Mocht je hem nog niet gezien hebben, dan is Assassin's Creed vanaf dit jaar te bekijken op Disney+. Verwacht veel actie, afgezet tegen een geweldig uitgewerkte middeleeuwse achtergrond. 

6. Gran Turismo (Netflix, film) 

Voor alle racefans is dit een absolute aanrader. Het vertelt het waargebeurde verhaal van de Britse tiener Jann Mardenborough, die door het spelen van het populaire racespel Gran Turismo een professionele racer werd! Met een sterrencast van o.a. Archie Madekwe, Orlando Bloom en Geri Haliwell belooft dit een inspirerend spektakel te worden. 

7. De Prank Show - (Amazon Prime, serie)

Gewoon effe lekker lachen met een serie van eigen bodem? In "De Prank Show" neemt Giel de Winter elke aflevering zowel bekende als onbekende Nederlanders in de maling. Op straat, in een café of in een supermarkt, nooit en nergens zijn ze veilig! Bijkomend voordeel is dat er iedere week één aflevering bijkomt: bescherm je jezelf een beetje tegen het bingen! 

8. Expats - (Amazon Prime, serie)

Ook deze nieuwe serie is het waard om een kans te geven. Met onder anderen de Australische topactrice Nicole Kidman. Deze dramaserie volgt een groep vrouwen die als expat in Hong Kong wonen, wiens levens door een tragische gebeurtenis voor altijd met elkaar verbonden zullen zijn. Ook hier komt er iedere week weer een nieuwe aflevering uit. 

9. Bitconned (Netflix, film)

Hoe zorgden drie jonge gasten voor een cryptoscam waarmee ze in korte tijd miljoenen van investeerders verduisterden? In deze spectaculaire true-crime docu kom je erachter. Interessant voor iedereen die van een goede crime movie houdt. 

10. Griselda (Netflix, serie)

Voor de fans van Breaking Bad, Narcos, Mocro Maffia of andere series over drugscriminaliteit is er nu Griselda. Met in de hoofdrol Sofia Vergara (ja, die kennen we uit Modern Family) die de meedogenloze Colombiaanse drugsbazin Griselda Blanco speelt. Zo meedogenloos, dat zelfs Pablo Escobar ooit vertelde dat zij de enige persoon was waar hij écht bang voor was. Dat belooft wat.

Lekker ontstressen!

We snappen dat er veel op je afkomt bij het zoeken naar je nieuwe studie. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan eens lekker af te schakelen. Met deze tips hierboven hoef jij je in ieder geval niet te vervelen. Maar natuurlijk kun je ook op andere manieren chillen. Wat dacht je van een toffe podcast luisteren?

Mocht je echt wat last van stress hebben? Dan kun je deze tips gebruiken om te ontstressen.

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.