Podcast luisteren? 12 populaire podcasts op een rijtje

min. lezen
12-populaire-podcasts-op-een-rij

Het luisteren van podcasts wordt steeds populairder. Niet gek, want het is niet alleen ontspannend, je kunt er ook nog wat van opsteken. Het kan best lastig zijn om te ontdekken welke podcast interessant is voor jou. Wij zetten verschillende soorten podcasts op een rij. Zo vind jij snel een ontspannende én informatieve podcast die bij jou past. Luisteren maar!

Op mute voor de maatschappij

Ben je geïnteresseerd in mens en maatschappij, houden actuele thema’s je bezig of vind je politiek inspirerend. Dan kun je met deze 4 podcasts wel even op mute:

1. Polititia

Politia is een podcast die is opgericht door actrice Titia Hoogendoorn, nadat zij geen Nederlandse podcast over politiek kon vinden. Samen met co-host Daniël van de Poppe duikt Titia steeds in een nieuw politiek onderwerp en komen er elke podcastaflevering verschillende gasten aan het woord. Polititia is een leerzame en vermakelijke podcast die toegankelijk is voor een jong publiek dat (nog) geen politieke kennis of achtergrond heeft.

2. Onbespreekbaar

Mentale gezondheid is hot topic en is steeds beter bespreekbaar (gelukkig!). In de podcast Onbespreekbaar worden er verschillende thema’s die te maken hebben met mentale gezondheid, aan het licht gebracht. Denk aan onderwerpen als kwetsbaarheid, zelfacceptatie en sociale media. 

3. Omdenken Podcast

In de Omdenken Podcast, opgericht door Berthold Gunster, luister je naar openhartige gesprekken die Berthold met verschillende mensen voert over hun dagelijkse struggles. In Omdenken helpt Berthold mensen met hoe ze hun problemen kunnen laten verdwijnen aan de hand van deze denkwijze. De onderwerpen zijn erg divers. Berthold is de grondlegger van het omdenken. Tip: check zeker de social media kanalen van Omdenken, het staat vol met leuke en handige content.

4. Studententijd

De ups én downs van het studentenleven; daar weet een viertal (voormalig) studenten alles van. In Studententijd worden studentikoze avonturen uitgebreid en eerlijk besproken. Ga je binnenkort het studentenleven ervaren en wil je bijvoorbeeld weten hoe je samenwoont met huisgenoten of hoe je een druk leven met je studie combineert? Dan steek je van deze podcast zeker wat op!

Ondernemende oortjes

Ben je jong en ondernemend en droom je weleens van een eigen bedrijf? Verdiep je je graag in cijfers, fascineren de perikelen van beleggen jou enorm of ben je een levend spaarvarken? Dan heb je misschien wel oor naar deze 4 podcasts: 

1. Jong beleggen

Wil je beginnen met beleggen? Dan geven we je wel eerst een disclaimer: de wereld van beleggen is er niet één zonder risico. Maar we begrijpen dat je als jonge ondernemer nieuwsgierig én leergierig bent. De podcast Jong Beleggen biedt uitkomst! Het is een podcast die je meeneemt in de wereld van veilig en verantwoord beleggen: ondernemers Pim Verlaan en Milou Brand delen hun kennis en ervaring.

2. Jonge Ondernemers Podcast

Wil je je in 20 minuten laten inspireren door echte en eerlijke verhalen van jonge ondernemers? Luister dan naar de Jonge Ondernemers Podcast (JOP). Verschillende, concrete dilemma’s in het leven van een jonge ondernemer komen in deze podcast aan bod. De kans is groot dat je na het luisteren meteen zelf aan de slag wil. Van ondernemers Robbin en Hans krijg je de do’s en don’ts op een presenteerblaadje. Handig!

3. Ondernemend Onderweg 

Ondernemend Onderweg is een podcast voor jongeren en studenten die na (of misschien al tijdens) hun studie willen ondernemen of freelancen. Femke Meijboom is de oprichter van de podcast en is zelf ook ondernemer. Zij heeft o.a. locatieonafhankelijk werken hoog in het vaandel staan. Ze deelt haar ondernemersverhaal en geleerde lessen in korte afleveringen van ongeveer 15 tot 30 minuten.

4. Young Ones

Young Ones is dé podcast voor young professionals die graag hun doelen bereiken en persoonlijke groei nastreven. Sander Timmermans gaat met verschillende gasten in gesprek die al veel stappen hebben gezet op het gebied van ondernemerschap. Denk hierbij aan presentatrice Gwen van Poorten, youtuber Boaz van Boggelen en fotograaf Louis van Baar. 

Rete relaxed

Wil je eigenlijk gewoon even in de maximale chill-modus, niet nadenken en lekker wegzakken op de bank? Luister dan deze 4 relaxte podcasts: 

1. Slaaptijd

Is slapen voor jou heilig en plan je jouw relaxmoment het liefst voordat je naar bed gaat? Dan is Slaaptijd een perfecte match voor jou. In deze podcast worden verschillende mindfulness- en meditatietechnieken gebruikt, waardoor jouw brein en lichaam helemaal zen worden. Een goede nachtrust is gegarandeerd, waarna je weer fris en fruitig wakker wordt!

2. Go Europe

Ben je een reislustig type en zit je met je hoofd alweer bij je volgende vakantie? Dan is de podcast Go Europe wat voor jou. Hier hoor je over diverse buitenlandervaringen van jongeren zoals jij. Droom lekker weg bij toffe reisverhalen of laat je inspireren door verhalen over stages, taalcursussen of vrijwilligerswerk in Europa.

3. Echt gebeurd

Dat ene gênante verhaal van je beste vriend(in) of juist iets bijzonders en ontroerends wat een familielid heeft meegemaakt; het zijn soms verhalen die je versteld doen staan. In de podcast Echt Gebeurd vertellen mensen hun persoonlijke verhaal. De afleveringen zijn lekker kort, humoristisch en licht verteerbaar. Fijn voor als je spanningsboog even niet zo groot is!

4. Het Tussenuurtje

Heb je een vrij tussenuur op school? Luister dan deze ontspannende, luchtige podcast. In Het Tussenuurtje luister je naar vier jongens die de meest uiteenlopende thema’s bespreken; soms discussiërend, soms lachend en soms zelf ruziënd. Je tussenuur vliegt zo voorbij wanneer je deze podcast luistert.

 

Je hebt het gemerkt, het internet staat vol met vette podcasts. Ben je jouw favoriete podcast in onze lijst niet tegengekomen? Dan geven we jou nog een extra tip hoe je de leukste en interessantste podcast voor jou toch kunt vinden: blijf zoeken! 

Vraag eens waar je vrienden, familie of kennissen naar luisteren of duik in de podcast hitlijsten op diverse streamingsdiensten en ontdek snel wat trending is. Luisterplezier gegarandeerd! 

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.