Van twijfelstudent naar schrijfster: Femke deed het

min. lezen
Femke twijfelstudent schrijver

Misschien ken je de naam Femke Meijboom nog wel. Een tijdje geleden maakten we een artikel over hoe zij haar geld verdient via Twitch. Dit medium gebruikt Femke vooral voor het promoten van haar eigen boeken. Haar nieuwste boek, getiteld Slashwerk: waarom kiezen als je kan combineren? gaat gedeeltelijk over haar eigen studieloopbaan.

De inmiddels 25-jarige oud student Femke herkent de struggle. Ook zij wist lange tijd niet precies wat ze met haar leven moest, en proefde van verschillende studies en ervaringen. Femke: “Na mijn middelbare school wist ik niet zo goed wat ik nu met mijn leven moest gaan doen. Ik wilde eigenlijk vooral dicht bij huis blijven. Toen ben ik dus een studie gaan doen in mijn eigen dorp, Goeree-Overflakkee. Uiteindelijk heb ik een mbo-opleiding tot Directiesecretaresse gevolgd.

Associate Degree in Crossmediale Communicatie

Na deze opleiding kwam Femke weer in hetzelfde schuitje terecht. “Ik wist eigenlijk nog steeds niet welke richting ik op wilde. Wel was ik goed in taal, dus ben ik de lerarenopleiding tot docent Engels gaan volgen. Maar het vele stagelopen trok me niet zo, dus daar ben ik uiteindelijk ook mee gestopt. Vervolgens heb ik een tussenjaar genomen, waarin ik in een winkel gewerkt. Daar kreeg ik eigenlijk alleen maar meer drang om door te studeren. De vraag was alleen: welke studie was voor mij geschikt?”

Het antwoord vond Femke via een collega bij de winkel waar ze werkte. “Zij had onlangs een hbo-studie Crossmediale Communicatie in Rotterdam afgerond. Dit was overigens een Associate Degree van twee jaar. Dat sprak me al helemaal aan: ik wilde niet weer heel lang gaan studeren. Deze studie was een schot in de roos. Ik kon mijn creativiteit en schrijfkunsten hier goed kwijt.”

Ik breng mijn boeken in eigen beheer uit, en ik lanceer deze via Twitch

Femke Meijboom

Drang om te ondernemen

En die schrijfkunsten heeft ze de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen. “In januari 2022 is mijn schrijf-jubileum. Dan schrijf ik twaalf jaar. In die tijd heb ik mezelf als schrijfster kunnen ontwikkelen, zowel tijdens mijn studie als tijdens werk als copywriter. Maar datgene dat ik écht leuk vind, is boeken schrijven. Deze breng ik in eigen beheer uit, en ik gebruik Twitch om ze te promoten. Zelfstandig ondernemer zijn is iets wat ik al heel lang wilde.”

Femke’s laatste boek gaat over de vragen waar menig studiekiezer mee worstelt. “Welke studie past het beste bij mij? En wil ik in loondienst of een eigen bedrijf starten? Met name dat laatste is iets wat veel jongeren graag willen, maar niet goed weten hoe. Daarnaast zijn er ook handige tips in te vinden, bijvoorbeeld over hoe je opvalt tijdens een sollicitatie, of hoe je een balans vindt tussen werken, ondernemen en een studie. Ik hoop dat ik met dit boek inspiratie kan bieden.”

Slashwerk: waarom kiezen als je kan combineren? kan besteld worden via Femke’s eigen website. Ook is het voor geïnteresseerden mogelijk om het eerste hoofdstuk te lezen.

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.