Je geld verdienen met internet: zo pak je dat aan!

min. lezen
Charlotte-Dona

Als student zijn er heel wat bijbaantjes waaruit je kunt kiezen. Maar je kan het ook op een andere manier aanpakken. Met behulp van internet zijn er tal van manieren waarop jij een goede duit kunt bijverdienen. Charlotte Dona (21) verdient haar geld met haar eigen weblog, AlotlikeLOT.nl. In dit artikel vertelt ze hoe ze dat aangepakt heeft.

“Eigenlijk is mijn website een beetje een uit de hand gelopen hobby”, zo vertelt Charlotte. “AlotlikeLOT.nl is ontstaan uit een lichte koopverslaving en het ontdekken van mijn passie om teksten te schrijven. Het leek mij een goed idee om deze twee dingen te combineren en te schrijven over mijn aankopen. Zo kon ik mijn lichte koopverslaving nog enigszins nuttig maken, door andere mensen erover te informeren.”

Het begin van AlotlikeLOT.nl

Alle begin is moeilijk, en ook Charlotte kwam tijdens het opzetten van haar website voor de nodige uitdagingen te staan. Charlotte: “In het begin is het lastig om aan bezoekers te komen. Je werkt hard aan een artikel en wil dan ook graag dat dit gelezen wordt. Als je net begonnen bent zijn bezoekers niet altijd vanzelfsprekend, ook omdat je dan nog nauwelijks gevonden wordt via zoekmachines.”

Maar na een tijdje doorbikkelen werd Charlotte benaderd door bedrijven, die haar blog interessant vinden. Dit zorgde voor nieuwe vraagstukken die ze op moest lossen: “Bedrijven vragen dan bijvoorbeeld of ze mij iets op mogen sturen, maar daarvoor verwachten ze wel van alles terug. Ik vroeg mezelf – zeker in het begin – telkens af: ‘welke vergoeding vraag ik en welke afspraken horen daarbij? Soms krijg je een aanbod wat ontzettend leuk is, maar eigenlijk gewoon geen eerlijke vergoeding biedt, gezien de waarde die ik voor het bedrijf breng. Inmiddels ‘verkoop’ ik dan ook vaak nee.”

Schermafbeelding 2021-07-19 om 14.52.45
AlotlikeLOT.nl

Bekijk de blog van Charlotte

Eigenlijk is mijn website een beetje een uit de hand gelopen hobby

Hoofdinkomen uit website

AlotlikeLOT is in 2016 gestart en sinds april 2018 officieel het bedrijf van Charlotte. Inmiddels haalt ze haar hoofdinkomen uit haar blog. Maar hoe verdient ze haar geld precies? Charlotte legt het uit: “Ik verdien bijvoorbeeld geld door het publiceren van advertorials. In dat geval koopt een bedrijf als het ware een stukje advertentieruimte in op mijn blog, om onder de aandacht te worden gebracht bij mijn publiek. Daarnaast verdien ik aan het plaatsen van links en het schrijven van teksten voor andere websites.”

Naast het runnen van haar website en onderneming, is Charlotte ook nog bezig met een hbo studie Commerciële Economie. De ervaring die ze met AlotlikeLOT opdoet, kan ze hiervoor goed gebruiken. “Na mijn afstuderen wil ik graag werken in de wereld van online marketing. Waar en op welk gebied dat is, dat weet ik niet precies. De online wereld staat namelijk nooit stil. Een belangrijke drijfveer voor mij is dan ook het opdoen van ervaring richting mijn vakgebied.”

Hoe begin je zelf?

Mocht je na het lezen van Charlotte’s verhaal nou zoiets hebben van: ‘dat wil ik ook!’, dan heeft Charlotte nog een aantal tips voor je. “Mocht je ook willen gaan bloggen dan is het belangrijk dat je het doet omdat je het leuk vindt. Als dat niet zo is houdt je het namelijk niet vol en laat consistentie nou net enorm belangrijk zijn voor een succesvol weblog. Als je het écht wil, raad ik je aan om gewoon te beginnen. Want: door te doen leer je het meest.”

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.