Maxime is op taalreis tijdens de coronapandemie

min. lezen
EF x Studiekeuzelab 3 - San Diego backup
EF-Logos_EF Education First Blue
Deze blog is gemaakt door EF Education First

Branded Content

Het afgelopen jaar is een uitdaging geweest voor scholieren en studenten. Heb jij het gevoel dat je achterstand hebt opgelopen? Misschien twijfel je of je je examens gaat halen, of weet je nog niet goed waar en wat je wilt studeren.

Misschien vind je het spannend om aan een Engelstalige opleiding te beginnen, of zou je juist zo graag je Frans, Spaans of Koreaans uit het klaslokaal in de praktijk willen oefenen. Je bent niet de enige. Een taalreis kan je hierbij helpen! Of je nu een tussenjaar neemt, of een paar weken in de zomer mee gaat. Hieronder lees je de Q&A met Maxime die op dit moment bij EF in San Diego Engels studeert. Hoe heeft zij het daar en wat merkt zij van de pandemie?

Hoi Maxime, waar in de wereld ben jij op dit moment?

Hoi! Momenteel ben ik in Point Loma, San Diego op de EF Campus. Echt een toplocatie als je het mij vraagt! Je kunt namelijk naar heel veel plekken zoals Target, Vons en heel veel eettentjes lopen.

Waarom heb je er voor gekozen om Engels te studeren met EF in San Diego?

Het is een grote en erg internationale organisatie waardoor je bijvoorbeeld in contact komt met Fransen maar ook met Japanners. Ook heeft EF een ambassadeurs programma wat mij erg aantrok omdat ik het superleuk vind om anderen te helpen.

Zonder corona zou ik eigenlijk een high school jaar doen met EF taalreizen. Het high school jaar kon helaas niet doorgaan, maar dit gaf mij wel de kans om te onderzoeken wat EF nog meer te bieden had. Ik wist zeker dat ik weg wilde uit Nederland om Engels te leren, omdat ik dit een hele mooie taal vind en het is een van de meest gesproken talen ter wereld.

Wat mij het meeste aantrok aan San Diego was de campus. Het is een van EF’s grootste en nieuwste campussen met super veel faciliteiten. Vooral het zwembad en volleybalveld vind ik fijn om altijd binnen bereik te hebben. Ook is San Diego een van de veiligere steden in Amerika.

EF-Logos_EF Education First Pink
EF.nl Hoe een taalreis in het buitenland eruitziet tijdens COVID-19

Lees hier meer over een taalreis tijdens corona.

EF x Studiekeuzelab 3 - Maxime Poot San DiegoMaxime in San Diego

Wat heb je gemerkt van de corona pandemie in San Diego?

Het is in California verplicht om een mondmasker op te hebben in gebouwen en op drukke plekken waar je geen 6 feet(1,82 meter) afstand kan houden tot elkaar. Dit wordt naar mijn idee heel goed nageleefd en dat voelt ook wel veilig. Afstand houden vinden ze hier nog wel erg moeilijk maar juist daarom vind ik het top dat iedereen zijn of haar mondkapje draagt.

Hoe ziet het studentenleven er momenteel uit, gezien de omstandigheden?

Momenteel mogen we niet San Diego County uit. Doe je dit wel, dan moet je 2 weken in quarantaine. Maar de oppervlakte van de county kan je vergelijken met de provincie Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht en Limburg bij elkaar opgeteld, dus het is geen grote restrictie. Voor de rest dragen we overal op de campus (behalve in onze eigen kamer) en in andere gebouwen zoals winkels ons mondmasker. Ook wordt dagelijks onze temperatuur gemeten.

Het heeft ook consequenties voor de faciliteiten. Nu zijn de keuken, de yogazaal, coffee shop en cafetaria gesloten. Omdat er een paar honderd studenten zijn worden je SPIN (special interest) classes gekozen (in plaats van zelf kiezen). Wat wel een luxe is, is dat je maar met maximaal 2 personen op een kamer slaapt, dus je hebt een hele hoop ruimte.

Ondanks de beperkingen die we hier hebben probeert EF reizen wel leuk te maken door activiteiten zoals yoga en henna tattoos buiten te organiseren.


Zo ziet studeren met EF in San Diego eruit!

Wat is je favoriete herinnering van jouw ervaring tot nu toe?

Hmm ik denk de dag dat we uit quarantaine mochten een van mijn leukste herinneringen is. We waren zo blij om na 4 dagen eindelijk naar buiten te kunnen. Eerst de campus verkend en daarna gingen we naar Target om wat spulletjes en snacks te halen. Vervolgens gingen we naar Chipotle waar ik een heerlijke bowl heb gehaald. Dit was de eerste keer dat we ook, behalve in de badkamer in quarantaine, met niet-Nederlanders konden praten. Na het eten zijn we nog even gaan kijken bij een tweedehands kledingwinkel. In Amerika is dat mega bekend en best leuk ook omdat er echt veel kleding is die nog steeds goede kwaliteit heeft.

Een andere leuke herinnering van afgelopen weekend was een road trip naar Borrego Springs, een woestijn die op ongeveer 2 uur rijden van de campus ligt. Gezellig met Engelse, Duitse en Nederlandse muziek reden we naar de woestijn toe. Onderweg zijn we gestopt om wat foto’s te maken en toen we in de woestijn aankwamen was het wel 42*C.

Hoewel het zo warm was wilden we toch een korte hike doen. Na 20 minuten lopen zijn we teruggelopen omdat het toch te veel werd voor een paar mensen. Met de terugreis lag de helft te slapen dus het was lekker rustig. En om de dag goed af te sluiten zijn we naar Sunset Cliffs gegaan voor de zonsondergang. Een super leuke dag dus!

Een taal leren?

 

Laat je inspireren door EF

 

Vraag een gratis brochure aan!

EF x Studiekeuzelab 3 - Maxime Poot San Diego