Ik vind eten en drinken superleuk. Maar wat kan ik hier later mee worden?

min. lezen
svo-ik-vind-eten-leuk-wat-kan-ik-ermee
svo logo
Deze content is gemaakt door SVO vakopleiding food

Branded content

Ben je gek op alles wat met eten en drinken te maken heeft? Maar weet je niet wat je kunt worden in de wereld van voeding? Goed nieuws! Met een opleiding op het gebied van eten en drinken kun je alle kanten op. Lees snel verder.

Bij SVO ontdek je de wereld van eten en drinken

Met een opleiding van SVO kun je van alles worden: van manager in de supermarkt tot medewerker in een speciaalzaak. Werk je liever in de keuken of in een groothandel? Of droom je ervan om je eigen onderneming te beginnen? Geen probleem: je kunt alle kanten op. Tijdens de mbo-opleidingen van SVO kom je er vanzelf achter welke richting jij op wilt.

Verschillende opleidingen beschikbaar

SVO is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van eten en drinken, en de processen daarachter. Er zijn verschillende voltijd-mbo-opleidingen (BOL), op de mbo-niveaus 2, 3 en 4. Op niveau 3 kun je kiezen voor de opleidingen Allround food expert of Food, hospitality & leadership. Ga je voor een eigen zaak of wil je manager van een voedingsbedrijf worden? Op niveau 4 kun je kiezen voor de opleidingen Food ondernemer of Food manager. Wil je daarna doorstuderen? Dat kan: met je mbo-niveau 4-diploma stroom je zo door naar het hbo.

Check de video om een beter beeld te krijgen van SVO:

svo-logo
svo.nl Meer weten over SVO

Bezoek de website!

Een brede opleiding: welke vakken krijg je?

Tijdens de brede BOL-opleidingen ontdek je de hele wereld van eten en drinken. Je leert over versproducten, maar ook over klanten, marketing, gastvrijheid en de processen in de foodproductie. Je krijgt veel verschillende vakken, zoals logistiek, communicatie en digitale vaardigheden. Tijdens je opleiding ben je lekker veel bezig met de praktijk. In de keuken ga je aan de slag met allerlei versproducten en leer je de smaken kennen. En… als jouw gerecht is beoordeeld mag je het lekker opeten! Bovendien leer je goed omgaan met klanten en leiding te geven.

Praktijkervaring opdoen met stages en échte projecten

De SVO-studenten nemen vaak een kijkje in de praktijk. Ze gaan bijvoorbeeld op Foodsafari om verschillende voedingsbedrijven te bezoeken. Op die manier ontdekken ze hoe divers de wereld van voeding is. Studenten op niveau 3 lopen bovendien twee keer paar jaar vier weken stage en voeren échte opdrachten uit bij bedrijven. Zo doen ze ervaring op bij bedrijven en leren ze hoe het er daar echt aan toegaat.

Vrijwel zeker van een leuke baan

Weet je na je opleiding wat je wilt doen in de wereld van eten en drinken? Dan kun je erop rekenen dat je snel een leuke baan vindt. De hele voedingsbranche zit te springen om goed opgeleide medewerkers, managers en ondernemers. Ook fijn: je blijft volop kansen houden om nieuwe dingen te leren. Want de wereld van eten en drinken is altijd in beweging. Je hoeft je nooit te vervelen!

Kom langs bij SVO

Wil je kennis maken met de voltijd opleidingen van SVO? Kom dan bij SVO langs! Op woensdag 26 januari is een open dag georganiseerd op de verschillende locaties in Zwolle, Houten, Rotterdam, Rijswijk, Heerhugowaard en Eindhoven. Geheel coronaproof met tijdvakken om de bezoekers te spreiden. Tot dan!

Wil je toch liever een online gesprek? Stuur dan een mail naar m.pees@svo.nl.

Schrijf je in voor de open dag!

 

MELD JE AAN

svo-cta
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.