Floor was een jaar lang au pair in de VS: ‘een onvergetelijke ervaring’

min. lezen
Floor-au-pair-in-vs

Wat doe je nadat je afgestudeerd bent van je hbo bachelor? Ga je doorstuderen of iets compleet anders doen. Voor Floor Bos was de keuze duidelijk: zij wilde graag meer van de wereld zien. Zo werd ze een jaar lang au pair in de VS.

Na haar studie ‘Learning & development in organisations’ in Nijmegen, had Floor (25) zin om de wereld in te trekken. Maar hoe? Dat wist ze eigenlijk nog niet precies. Floor: “Ik wilde graag een tijdje naar het buitenland, maar had nog nooit nagedacht over de optie om au pair te worden. Toen ik me in de mogelijkheid ging verdiepen werd ik alleen maar enthousiaster. Ik ben gek op kinderen, dus wat dat betreft was het een logische keuze.”

Match met een familie

Na een kort oriëntatieproces sloot Floor zich aan bij een organisatie die haar kon helpen met het vinden van een familie in de VS die haar als au pair aan wilde nemen. “Eerst maak je een soort profiel van jezelf aan. Je vertelt allerlei dingen over jezelf, die families die op zoek zijn naar een au pair dan doornemen. Op basis daarvan word je dan uitgenodigd voor een Skype-gesprek. Is er een wederzijdse klik? Dan ben je aangenomen en ga je naar Amerika.”

Zo kwam Floor in september 2020 terecht bij een familie uit New Jersey, op een steenworp afstand van miljoenenstad New York. Foor: “Eigenlijk kon het bijna niet beter. De familie was super aardig en de locatie perfect. New York is een stad waar altijd wat te doen is. Dus in mijn vrije tijd kon ik die stad mooi verkennen.”

Met mijn au pair familie heb ik nog steeds iedere week contact via Whatsapp.

Floor Bos was au pair in de VS

Het leven van een au pair in New Jersey

Maar hoe zag haar Amerikaanse leventje er nu uit? Floor: “Het gezin had één kind, en toen ik daar was werd er nog een tweede geboren. Dat was heel bijzonder om mee te maken. Doordeweeks was ik overdag bezig met de kids, maar in de avonden en weekenden was ik altijd vrij. Ook heb ik in mijn vakantie een roadtrip gemaakt door Californië. Mede doordat het zo goed klikte met de familie waar ik bij inwoonde, leerde ik heel veel over de Amerikaanse cultuur. Maar van echte cultuurshocks bij het gezin was er geen sprake: eigenlijk het tegenovergestelde. Qua humor en dagelijkse dingen zaten we altijd goed op één lijn. Ik was eigenlijk verbaasd hoe erg ‘mijn’ gezin me deed denken aan mijn eigen familie.”

“Als au pair krijg je ook zakgeld, bij mij was dat 200 dollar per week. Dit lijkt niet zoveel, maar bedenk dat je nauwelijks andere kosten hebt: je woont bij het gezin dus over eten of een slaapplek hoef je je geen zorgen te maken. Uitgaan in New York is wel duur, maar dat deed ik ook niet elke week. Dus ik kwam goed uit met mijn geld, en hield vaak zelfs nog wat over.”

Geen moment heimwee

Tijdens haar jaar in New Jersey had Floor de tijd van haar leven. “Ik heb geen moment gevoelens van heimwee gehad. Sterker nog: nu ik weer in Nederland ben, en met mijn pre-master begonnen ben, wil ik het liefst zo snel mogelijk weer terug naar Amerika. Met mijn au pair familie heb ik nog steeds iedere week contact via Whatsapp. Zij hebben inmiddels weer een nieuwe au pair. Maar als ik ooit nog eens in de buurt ben, ga ik er zeker langs.”

Zit jij er ook over te denken om hetzelfde te gaan doen als Floor? Dan heeft ze het volgende advies. “Ik zeg: zeker doen! Je leert ontzettend veel over jezelf. Door je eerst goed in te lezen en met een goede organisatie te werken komt het vast goed. Ook het matchproces met een familie is iets waar je je niet al te druk over hoeft te maken. Wanneer je een klik hebt, dan weet je het. Het is een geweldige ervaring die je je leven lang zal bijblijven.”

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.