5 redenen om een tussenjaar te gaan studeren in Amerika

min. lezen
5 redenen voor een tussenjaar in de VS
Fulbright-logo
Gemaakt door Fulbright Commission the Netherlands

Branded content

Overweeg je een tussenjaar na je havo of vwo eindexamen? Weet je al hoe je zo’n jaar gaat invullen? Wist je dat je ook een jaar op een Amerikaanse campus kunt studeren? Dit is misschien wel een hele leuke optie voor jou!

1. Allerlei vakgebieden in 1 jaar proberen

Weet jij nog niet welke vervolgstudie je in Nederland wilt gaan doen? In Amerika werken universiteiten met het liberal arts systeem, waarbij je in de eerste twee jaar van je studie breed studeert. Dat betekent dat je zelf een vakkenpakket mag samenstellen waarbij je de keuze hebt uit wel honderden vakken. Dat geeft je de ruimte om je toekomstige studiekeuze te onderzoeken.

2. Het campusleven ervaren

Op een campus wonen is de perfecte manier om een stap te maken naar je eigen zelfstandigheid. Zonder dat je in je eentje meteen verantwoordelijk bent voor álles, leer je op een campus stap voor stap zelfstandiger te worden.

Wonen op een campus is als wonen in een klein dorp met je medestudenten: je slaapt in een dorm, je eet in de cafeterias, je studeert in de bibliotheek en je sport in een van de vele faciliteiten. Dit betekent dat het vooral ook in sociaal opzicht erg leuk is om op deze manier te wonen. Op het Instagram account van Fulbright vind je in de highlights terug hoe andere deelnemers het leven op een campus ervaren.

Lees meer over het CSP traject van Fulbright The Netherlands
Meer weten van het Campus Scholarship Program?

Check de website van Fulbright The Netherlands

Zo ziet een campus in Amerika eruit

Zo ziet een campus er in de VS uit

3. De Amerikaanse cultuur ontdekken, begrijpen en waarderen

Amerika is en blijft een wereldmacht, een fascinerende plek waar het wemelt van de cultuurverschillen. Je leert op een andere manier naar maatschappelijke kwesties kijken. Dit neem je voor de rest van je leven mee.

Je krijgt niet alleen een diepgaand begrip van de Amerikaanse cultuur, maar ontwikkelt ook een algemene flexibiliteit om je aan te passen aan een nieuwe cultuur.

4. Het kan mét een beurs, wat de kosten van studeren in Amerika overzichtelijker houdt

Een volledige studie in Amerika volgen is een stuk duurder dan je opleiding in Nederland afmaken. Een tussenjaar in Amerika studeren is een goede manier om wel de ervaringen op te doen, terwijl de kosten beperkt blijven. Het Campus Scholarship Program helpt je om een beurs aan te vragen, dat scheelt ook weer. Bekijk hier welke universiteiten en colleges deelnemen.

Ben jij een echte sportman/vrouw? Dan is een jaar in de VS iets voor jou

Ben jij een echte sportman/vrouw? Dan is een jaar in de VS iets voor jou

5. De ruimte om al je talenten te ontwikkelen

Of je nou creatief, sportief, muzikaal, sociaal of intellectueel bent, op een Amerikaanse universiteit word je aangemoedigd om je op alle vlakken verder te ontwikkelen.

Je bent niet alleen op academisch niveau bezig met je ontwikkeling, Amerikanen hechten een groot belang aan de ontwikkeling van al je talenten. Je leert in Amerika vaardigheden als debatteren, schrijven, presenteren en nog veel meer. Daarnaast kun je op een campus lid worden van wel honderden clubs. Zo kun je sporten, nieuwe hobbies ontdekken en je omgeving verkennen tijdens uitstapjes. Wat dacht je van een fotografie club, een ski club of een Moot court? Het is helemaal aan jou in welke gebieden je tijd wilt stoppen.

Heb je interesse?

Aanmelden kan nog voor 14 januari 2022 voor het schooljaar 2022-2023

MELD JE NU AAN

Meld je aan voor het Fulbright Campus Scholarship Program
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.