Op kamers in Ede: waarom en hoe?

min. lezen
Waarom en hoe op kamers in Ede?
Christelijke Hogeschool Ede
Deze content is gemaakt door Christelijke Hogeschool Ede

Branded content

Hopelijk heb je inmiddels een studiekeuze gemaakt en valt er een last van je schouders. Nu nog even bikkelen voor de examens en dan vakantie🌞!

Vanaf september begint jouw studententijd, de leukste tijd van je leven. Weet jij al hoe je studententijd er uit gaat zien? Wat je gaat doen en nog belangrijker: Waar breng je je studententijd door? Ga je op kamers of bij een studentenvereniging?

Waarom op kamers?

Waarom zou jij op kamers willen? Een verre reisafstand is bijvoorbeeld een goede reden. De eerste paar maanden zijn die wekelijkse uren in het OV nog wel te doen, een fanatiekeling gaat zelfs huiswerk maken en de ander kijkt gewoon Netflix. Maar na een tijdje is het wel een fijn idee om ’s morgensvroeg nog een keer om te draaien in bed. Om alleen op maandagochtend naar Ede te reizen en op vrijdag pas weer naar huis.

  • Wist je dat we op de CHE zelfs qua rooster rekening houden met studenten die maandagochtend en vrijdagmiddag nog van of naar huis moet? Zo begin je maandag wat later en kan je vrijdag nog op tijd naar huis.

Het is het een leuke ervaring om een paar jaar met huisgenoten op te trekken. Je leert (meer) zelfstandig te worden en hebt veel vrijheid. In het begin vergeet je wel eens iets mee te nemen van je ouderlijk huis naar je kamer, maar snel genoeg vind je je eigen weg.

CHE quiz - waar liggen jouw talenten?
Waar liggen jouw talenten?

Kom erachter met deze quiz

Studentenvereniging

Als je op kamers woont, is het aansluiten bij een studentenvereniging ideaal. De meeste studentenverenigingen hebben meerdere activiteiten in een week. Dan is het handig als je niet elke keer een eind hoeft te reizen. Of je kiest ervoor om te gaan wonen in een verenigingshuis. Zoals de naam al zegt, woon je dan in een huis met mede verenigingsleden.

Hoe vind je een kamer?

Maar, hoe kom je nou aan een kamer? Kijk eens op de Facebookgroep van de CHE. Hier plaatsen studenten een bericht als er een plekje vrij is in hun studentenhuis. Daar kan je op reageren. Je wordt dan uitgenodigd om te komen hospiteren.

Of kijk op Room.nl. Hier vind je een overzicht van de kamers. Het mooie aan Room.nl is dat je ook de kamers van Idealis ziet, met de kamers op de campus tegenover de CHE. Dus, waarom zou je op kamers gaan?

  • Reistijd besparen
  • Lekker zelfstandig wonen
  • Leuke studententijd

Ga op kamers! Voor meer tips kijk de vlog van Evie.

Kom langs op de Open Avond van 1 juni!

 

BEZOEK DE OPEN AVOND

 

Bezoek een open dag bij de CHE