Afwisseling naast je school? Relax met deze 6 Netflix en Amazon kijktips

min. lezen
binge-tips-even-chill

Wanneer je lang en intensief gestudeerd hebt, is er weinig fijner dan even chillen en een nieuwe serie of film ontdekken op Netflix of Amazon Prime. Maar door het enorme aanbod is het niet altijd even eenvoudig om een geschikte optie te vinden. Daarom, om eindeloos scrollen te voorkomen: een aantal kijktips voor tijdens en na het blokken.

1. Too hot to handle

Je denkt misschien: ‘weer zo’n matige datingshow!’, maar laat je door het concept niet afschrikken. Too hot to handle is namelijk een van de meest bijzondere datingprogramma’s en er is onlangs een derde seizoen op Netflix geplaatst. Genoeg materiaal om te bingen, dus.

Too hot to handle verschilt van andere datingshows doordat de deelnemende vrijgezellen zo weinig mogelijk en al liefst helemaal geen lichamelijk contact met elkaar mogen hebben. Doen ze dat wel, dan kunnen ze boetes verwachten. Spanning verzekerd!

2. Young, Famous & African

Denk Desperate Housewives of Beverly Hills, maar dan in een Afrikaanse setting. Deze gloednieuwe realityserie volgt een groep beroemde en welvarende sterren, terwijl ze werken, spelen, flirten en ruziemaken in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Juice gegarandeerd. Seizoen 1 staat nu op Netflix.

3. Bohemian Rhapsody

Misschien ken je Queen alleen van je vader die de radio wat harder zet wanneer hij radio 2 op heeft staan. Maar om deze muzikale, grappige en ontroerende film, om die reden geen kans te geven zou eeuwig zonde zijn. Bohemian Rhapsody is het verhaal van Queen-zanger Freddie Mercury, op een geweldige manier vertolkt door Rami Malek. En die ken je vast nog wel: uit Twilight of A Night at the Museum. Bohemian Rhapsody kun je kijken op Netflix.

4. This Is Us

Maar ook Amazon Prime heeft heel wat leuks te bieden. This Is Us is een populaire dramaserie waarvan inmiddels vier seizoenen op het streaming platform te vinden zijn. De verfrissend eerlijke en provocerende serie volgt een unieke groep mensen die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben, maar die op wonderlijke wijze toch paden kruisen.

5. Young Rock

Je kent Dwayne ‘The Rock’ Johnson vast wel. Deze gespierde acteur heeft een aardige weg afgelegd, en dat verhaal is nu vastgelegd in een comedyserie. Inspirerend, ontroerend en zo nu en dan hilarisch: Young Rock is zeker een must-watch op Amazon Prime.

6. Million Dollar Island

Een onbewoond eiland. 100 wildvreemden. 2 maanden overleven. En één miljoen euro aan prijzengeld. Dat is waar het gloednieuwe survival realityprogramma Million Dollar Island om draait. Maar dat is nog niet alles, want iedere deelnemer draagt een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Met het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen.

Als iemand opgeeft en vertrekt omdat het te zwaar wordt, moet hij zijn bandje(s) weggeven aan één van de achterblijvers. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. Al deze dingen leveren interessant beeldmateriaal op, en maken Million Dollar Island een survivalshow die verschilt van het aanbod dat je wellicht gewend bent. Te bekijken op Amazon Prime.

Het belang van even chillen tijdens het studeren

Bovenstaande tips zijn bedoeld om even je neus uit de boeken te halen en te relaxen met een fijne serie of film. Op deze manier ‘reset’ je je hersenen even, en zorg je ervoor dat je kort daarna weer met frisse energie. Wij wensen je in ieder geval veel succes met je komende examens!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.