Zo hack jij je studentenkamer tot een paleis voor een prikkie

min. lezen
studentenkamer hacks (1)

Op kamers gaan is gaaf! Maareh, je moet wel wat creatiever omgaan met de ruimte die je hebt. Studentenkamers zijn namelijk niet altijd even groot. Daarom geven wij jou in deze blog de nodige inspiratie om jouw kamer zo slim mogelijk in te richten.

Omdenken

Je zult straks op een ‘postzegel’ leven (op een hele kleine ruimte leven). Je moet dan slim met je ruimte omgaan. Er zijn heel veel creatieve oplossingen die niet veel hoeven te kosten. Vele anderen zijn jou voorgegaan. Een populaire woonwinkel waar mensen helemaal los gaan met bedden en kasten om er vervolgens iets compleet nieuws van te maken, is de IKEA. 

Zoek het maar eens op: heel internet staat vol met super vette manieren om jouw studentenkamer om te toveren tot een super efficiënt paleis. Omdenken is het sleutelwoord.

TIP: Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Op Marktplaats bijvoorbeeld vind je veel goede tweedehands meubels voor een prikkie.

#1: Hoog slapen

Het meest handige is natuurlijk om te stapelen. En ja een hoogslaper is daar perfect voor. Zo kun je boven slapen en onder studeren. Oke, maar dit heeft de helft van alle studenten al, niet echt bijzonder, zou je zeggen. Maar wat nou als je jouw bed bouwt op een aantal kasten? Zo kun je heel makkelijk een aantal schappenkasten gebruiken als basis voor je hoogslaper, zoals hieronder:

hoog slapen

Bron: Ikea Hackers

wat-kost-studeren
Wat kost studeren?

Lees het in de blog! (of bekijk de video)

#2 Down under

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien: beneden slapen en boven studeren! Let op: je moet hiervoor wel een redelijk hoog plafond hebben. Dus als je dit wil, ga dan op zoek naar een oud huis. Als je weinig oppervlakte hebt, kun je altijd nog een ladder gebruiken in plaats van een trap. 😉

down under

Bron: Incredibly Tiny Homes

#3: Schappen-bureau

Van bedden naar bureaus. Dit super goede idee komt van iemand uit Indonesië (slimme hackers zitten overal). Je kunt namelijk een schappenrek ombouwen tot bureau/ kast. Je reserveert 1 schap voor je bureau en de rest kun je vullen met studieboeken of andere dingen. Zo ga je mega-efficiënt met je ruimte om, kijk maar!

schappenbureau

Bron: Ikea Hackers

#4 Sit-in closet

Dit kan ook nog altijd: twee kasten zo op elkaar plaatsen dat er ruimte is voor een bureau. Hoe handig is dit?!

bureau in kast

Bron: yep, weer Ikea Hackers (wat een bazen)

Kleine handigheden

Laten we eens wat details bekijken. Kabels bijvoorbeeld: want hoe berg je die slim op zonder dat alles in de knoop raakt?

#5 Clip je kabel

Zo is er een hele makkelijke oplossing die voorkomt dat jouw kabels niet van je bureau afdonderen: clips die je normaal gesproken gebruikt om papier samen te houden, want ja, wie gebruikt er nog papier?

clip je kabel

Bron: Stack Exchange

#6 Bewaar de lipjes van je blikje

Heb je nou echt te weinig ruimte in je kast en kun jij je hangers niet meer kwijt? Hier is een tip: gebruik de lipjes van blikjes frisdrank. Klinkt een beetje gek, maar het is echt superhandig, kijk maar:_lipje blikje

Bron: The Scholarship System

OMG hoe dan?!?!

Met deze inspiratie kun jij goed op weg met het inrichten van jouw (studenten)kamer! En dit is nog lang niet alles: er zijn nog veel meer leuke, grappige en gekke hacks om jouw studentenkamer super nice en slim in te richten. Succes! Heb je zelf leuke ideeën? Laat het ons weten!

Wil je deze hacks zelf toepassen? Dan is het wel zo handig om een studentenkamer te hebben. Het vinden ervan begint bij hospiteren. Zo doe je dat.

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.