Met deze zes handige boekenapps heb je altijd wat te lezen

min. lezen
5-handige-boekenapps-websitehearder-1076x715

Lezen een saaie boomerhobby? Welnee joh! Een goed boek of luisterboek is juist dé manier om eventjes te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. Even geen school, werk of jengelende broertjes of zusjes, maar gewoon wat me-time. Wist je dat je door regelmatig te lezen je concentratie, taalvaardigheid en denkvermogen traint? Een soort workout voor je hersenen, mooi meegenomen dus!

Maar wat moet je in nu in ‘s hemelsnaam lezen? No worries, we gaan je hier niet de dikke pillen aansmeren die je voor Nederlands op je leeslijst hebt staan. Nee, in dit artikel geven we je een aantal handige apps die je kunt gebruiken om te ontdekken wat voor een lezer jij bent. Zo bepaal je zelf wat voor boeken je gaat verslinden. Leuk toch? Nou, hier komen ze:

1. Goodreads

Laten we maar beginnen met een app die jouw leeshonger eens goed gaat aanwakkeren. Met Goodreads deel je boeken die je aan het lezen bent met al je vrienden die de app ook hebben. Wat vond je ervan? Ook dat kun je delen op de app. Plaats reviews waarmee je anderen helpt om hun volgende boek uit te kiezen. Aan de hand van de aanraders die de app jouw geeft op basis van de door jouw gelezen boeken - en natuurlijk ook de reviews van anderen - kun je gemakkelijk een keuze maken uit het enorme aanbod aan boeken.

2. Storytel

Oké, we weten het: als je aan een boek denkt, denk je misschien eerst aan papier (of een e-reader), maar ook audioboeken zijn enorm populair. En waarom ook niet? In de auto, op het strand of tijdens het sporten een audioboek luisteren? Dat geeft een hele nieuwe dimensie aan lezen, lekker ontspannend. Met Storytel heb je toegang tot meer dan 800.000 audioboeken of e-reader boeken.

12-populaire-podcasts-op-een-rij
Iets anders dan een boek?

Check 12 populaire podcasts!

3. LEES

Lezen is leuk, maar gratis lezen? Dat is natuurlijk nóg leuker. Met de vorig jaar gelanceerde Nederlandse app LEES kun je 100 boeken gratis lezen. De app is beschikbaar voor Apple en Android en volledig gratis te downloaden. Er zit vast een leuk boek voor jou bij.

4. Bookbeat

Ook met deze app krijg je toegang tot een hoop e-books en audioboeken: bijna een miljoen in totaal. Wat ook heel chill is, is dat Bookbeat een speciaal abonnement voor studenten biedt. In plaats van €8,99 betaal je dan €5,99 per maand. Niet helemaal, maar wel bijna gratis, dus!

5. De Online Bibliotheek

Ben je lid van een bibliotheek in Nederland? Dan kun je gebruikmaken van de gratis e-books die je kunt huren door de Bibliotheek-app te downloaden. Los van je standaard bibliotheek-abonnement, betaal je dus niets extra’s voor het gebruik van deze app. In de app zie je alle e-books of luisterboeken die je eerder gehuurd hebt en krijg je het allernieuwste aanbod per genre getipt. Ben jij een echte thrillerfan of word jij juist gelukkiger van een ontroerende non-fictie roman? Voor elk type lezer is er wat wils, en er is genoeg keuze voor elk leesmoment op je smartphone of tablet. Ook deze handige app is te downloaden voor zowel iOs als Android.

 

6. BookTok

Natuurlijk spendeer je stiekem heel wat uurtjes op TikTok, maar wist je dat je op deze app ook je nieuwe lievelingsboek kan vinden? In de enorme BookTok-community worden boeken gereviewed en besproken door jouw mede-TikTokkers, veelal jongeren dus. 

Hopelijk hebben deze apps hierboven je een klein beetje geïnspireerd om deze zomer eens wat vaker een digitaal of audioboek open te slaan. Mocht je een écht boek prefereren, dan is daar nog altijd je lokale bibliotheek of boekhandel. Veel leesplezier! 

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.