6 hotspots om met je OV-kaart te bezoeken

min. lezen
6-hotspots-ov-kaart-bezoeken

Met het openbaar vervoer van huis naar college en terug; als student moet je natuurlijk goed gebruik maken van je gratis OV. Maar je kunt natuurlijk ook heel Nederland afreizen en op zoek gaan dé hotspots voor studenten. Wij maakten een handig lijstje voor je!

1. Het Concertgebouw in Amsterdam

Wist je dat elke studentenstad  bijzondere plekken heeft waar je voor je tentamens kunt leren of kunt werken aan papers of opdrachten? Misschien denk je meteen aan de lokale bibliotheek, maar je kunt ook eens in een concertzaal in het Concertgebouw in Amsterdam studeren. Dat is toch super gaaf! 🤩 Tijdens de zogeheten Study Sessions kun jij met relaxte en live klassieke muziek jouw tentamenstof erin stampen.

2. Brainport Eindhoven

Ben je van plan af te reizen naar het zuiden? Sla een van de slimste regio’s van de wereld dan zeker niet over: Eindhoven is een echte kennishub waar het barst van (high) tech. Daarnaast tref je in deze studentenstad veel musea aan zoals het Philips Museum, DAF Museum, Van Abbemuseum en het PSV Museum. En vergeet niet om het creatieve  Strijp-S te bezoeken!

3. Delfts blauw

Nederland zit vol met pittoreske steden waar je eeuwenoude verhalen kunt herbeleven. Eén daarvan is Delft, o.a. bekend van het Delfts blauwe aardewerk. Bovendien hoef je om lekker tussen de grachten te kunnen struinen echt niet per se naar Amsterdam of Utrecht; Delft got your back!

En wist je dat…er veel topsporters rondlopen in Delft! Dit zijn studenten die doormiddel van de inzet van onderzoekers aan de TU Delft de komende Olympische spelen nog beter, sneller en sterker worden! En daarom nog meer medailles voor Nederland in de wacht gaan slepen. 🧡

4. Uiteten voor een prikkie in Utrecht 

Food is mood! Lekker én goedkoop eten is met jouw studentenbudget natuurlijk extra fijn. Heb je trek? Reis dan zeker af naar deze studentenstad die rijk gevuld is met kroegen en kleine restaurantjes.

Ga vooral eens kijken, en lekker eten, bij The Streetfood Club, Rum Club of het Gegeven Paard in Tivoli Vredenburg.  

En heb je wat minder budget? Dan zijn er ook genoeg opties. Zo kun je hemelse hotdogs eten bij Dogma en krijg je als student iedere maandag en dinsdag voor €8,50 een maaltijd voorgeschoteld bij The Florin. 

Ben je aan het einde van de maand echt helemaal flat broke 💸 In Utrecht zijn er meerdere tentjes waar je jouw eigen lunch of diner mag meenemen! Bijvoorbeeld bij Café de Voortuin of Café de Zaak.

5. Het strand van Scheveningen

5. Het strand van Scheveningen
Even uitwaaien na al dat studeren? Reis met de trein en je gratis ov naar Den Haag Centraal en stap gemakkelijk over op de bus of tram. Het wijde zandstrand van Scheveningen is ruim drie kilometer lang en ligt aan een gezellige boulevard waar je lekker kunt eten en drinken en één van de meest statige gebouwen van Scheveningen kunt zien: Het Kurhaus.

Natuurlijk zijn er nog veel meer hotspots voor studenten te vinden! Het mooie aan Nederland is dat je binnen enkele uren van de ene kant naar de andere kant kunt reizen! Menig Amerikaan kan hier alleen maar van dromen. En dan ook nog een met gratis openbaar vervoer!

6. Bezoek m'n friends in France

En is Nederland niet groot genoeg voor je? Dan neem je toch de trein naar één van de honderden andere fantastische Europese steden! Met je Studenten Reisproduct is de  internationale trein tot aan de grens meestal helemaal gratis.

In het buitenland kun je niet met je studenten- OV reizen, maar je krijgt als jongere wel vaak korting.  Zo sta jij al voor  €30 in hartje Paris, of loop jij voor €38 in het bruisende Berlijn! Hoe vroeger je boekt hoe voordeliger je reist. 

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.