Drie nagerechten voor het kerstdiner om je vingers bij af te likken

min. lezen
3-nagerechten-voor-kerstdiner-svo
svo-logo
Deze content is gemaakt door SVO vakopleiding food

Branded content

Je kunt na het kerstdiner nog zo vol zitten, er is natuurlijk altijd ruimte voor een toetje. Sta je graag in de keuken en wil je deze kerst zorgen voor een geweldig dessert? Deze drie nagerechten voor het kerstdiner zijn makkelijk (en leuk!) om te maken. Je zet bovendien een bijzonder lekker toetje op tafel waar je familie of vrienden hun vingers bij aflikken.

1. No bake cheesecake met frambozen en aardbeien

Dit nagerecht ziet er heel feestelijk uit én het staat binnen twintig minuten op tafel. Bovendien is no bake cheesecake met bastognekoek ontzettend lekker. Onmogelijk om het níet tot de laatste kruimel op te eten.

Ingrediënten voor vier personen

  • 500 ml slagroom
  • 400 gram MonChou
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram bastognekoeken
  • 200 gram frambozen
  • 200 gram aardbeien

Zo maak je het

  1. Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of met een deegroller.
  2. Meng de vanillesuiker door de MonChou en klop het mengsel in een kom tot een luchtig geheel.
  3. Klop de slagroom op en schep dat door het MonChou- en vanillesuikermengsel.
  4. Neem brede, lage glazen en bouw de cheesecake daarin in laagjes op. Begin met de helft van de bastognekruimels, dan de MonChou en daarna de frambozen. Voeg vervolgens de rest van de koekkruimels toe, maak weer een laag MonChou en versier die met de aardbeien, eventueel in stukjes gesneden.
  5. Om het Instagram-waardig te maken strooi je nog wat koekkruimels over de aardbeien. Smakelijk eten!

3-nagerechten-voor-kerstdiner-svo

2. Nagerecht met fruit: makkelijke mango tiramisu 

Tiramisu klinkt misschien als een chic nagerecht dat ingewikkeld is om te maken, maar dat valt gelukkig erg mee. Wil je graag tiramisu maken, maar dan net wat anders dan anders? En een stuk makkelijker? Dan is deze mango tiramisu een aanrader.

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 mango
  • 125 ml mangosap
  • Sap van een halve citroen
  • 20 lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 30 gram suiker


Zo maak je het

  1. Je begint met het mengen van het mangosap met het citroensap.
  2. Klop de mascarpone op samen met de slagroom en de suiker.
  3. Snijd de mango in dunne plakjes.
  4. Vervolgens ga je aan de slag met het ‘bouwen’ van de tiramisu. Haal in totaal twaalf lange vingers door het mangosap. Pak vier bordjes en leg op elk bordje drie lange vingers, met de suikerkant naar boven.
  5. Verdeel een eetlepel mascarpone over de lange vingers.
  6. Haal vervolgens nog twee lange vingers per bord (acht in totaal) door het mangosap en leg die bovenop de laag mascarpone. Verdeel weer een flinke eetlepel mascarpone over de lange vingers.
  7. Leg een paar plakjes mango over de mascarpone en je makkelijke tiramisu is klaar.

mango-tiramisu-kerstdiner

Zo maak je de allermooiste foodfoto’s
Zo maak je de allermooiste foodfoto’s

Handig voor je prachtige kerstvoorgerechten

3. Nagerecht met chocolade: smeuïge chocolade lava cake

Vind jij een nagerecht zonder chocolade niet echt een nagerecht? Dan is dit smeuïge chocoladetoetje ideaal als afsluiting van het kerstdiner. Lekker, mooi en ook nog eens heel makkelijk om te bereiden.

Ingrediënten voor vier personen

  • 175 gram roomboter (ongezouten)
  • 175 gram pure chocolade
  • 75 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • Vanille-extract 
  • Cacaopoeder
  • Zout
  • Porseleinen bakjes (ramekins)

 
Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de eieren, de eidooiers en de suiker in een grote kom. Klop ze op tot een luchtig mengsel.
  3. Smelt de boter, chocolade en een paar druppels vanille-extract in de magnetron.
  4. Spatel het eimengsel lepel voor lepel door de gesmolten boter en chocolade, tot het een mooi beslag is.
  5. Meng de bloem en het zout door het beslag.
  6. Vet de porseleinen bakjes in met boter en bedek de bodem met cacaopoeder.
  7. Zet de bakjes dertien minuten in de oven.
  8. Leg een bordje op het bakje en draai het om, zodat het cakeje op het bordje terecht komt.
  9. Je kunt je lava cake serveren met vanille-ijs of slagroom.

lavacake-kerstdiner

Meer leren over eten en drinken?

Ben je gek op eten en drinken? SVO vakopleiding food is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van food. Je kunt kiezen voor voltijd-mbo-opleidingen (BOL), waarbij je leert over versproducten, klanten, marketing, gastvrijheid en de processen in de foodproductie. Ga je liever meteen aan het werk? Kies dan voor een deeltijd mbo-opleiding (BBL), waarbij je werken en leren combineert. Waar je ook voor gaat: bij SVO vakopleiding food ben je altijd lekker praktisch bezig. Zo leer je het snelste en ontdek je welke kant je écht op wilt in de wereld van eten en drinken. 

Interesse in SVO Vakopleiding Food?

Meld je dan aan voor een open avond van SVO

MELD JE AAN

zo-maak-je-de-allermooiste-foodfotos-cta