Volgens Neeltje is dit de lekkerste opleiding van Nederland

min. lezen
Neeltje heeft als droom een eigen viszaak te openen
svo-logo
Deze content is gemaakt door SVO vakopleiding food

Branded content

Neeltje Melchels heeft de droom om een eigen winkel te hebben, een viszaak om precies te zijn. De opleiding Traiteur helpt haar daarbij. Ze vertelt je wat het is en waarom het de lekkerste opleiding van Nederland is.

Ben jij dol op alles wat met eten en drinken te maken heeft? Dan is de opleiding Traiteur iets voor jou. O ja, laat de mensen bij jou thuis dit verhaal niet lezen. Want het zou kunnen dat je binnenkort wat extra koelkasten in de woonkamer moet zetten 😉

Alles wat ik hier leer kan ik toepassen in de praktijk

Neeltje: “Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Traiteur bij SVO vakopleiding food en heb al superveel geleerd. Het leuke is dat ik alles direct kan toepassen in de praktijk. Ik werk bij een visspeciaalzaak en heb mijn eigen bedrijfje Neel Makreel. Dat is ontstaan toen ik een keer zelfgemaakte sushi op Facebook liet zien. Mensen wilden het bestellen en ik dacht ‘waarom niet?!’ Inmiddels heb ik thuis de keuken, bijkeuken en het washok nodig voor mijn koelkasten en voorraden.”

Eigen winkel

“Het is mijn droom om een eigen winkel te beginnen, met meerdere filialen. Het wordt een viszaak met bijzondere, zelfgemaakte producten. Op school werken we nu eerst aan de basistechnieken van snijden en bereiden. Die heb je nodig om in het tweede jaar zelf creatieve gerechten te ontwikkelen. Daar heb ik nu al zin in, want ik hou niet van standaard. Ik wil me echt onderscheiden van anderen. Dat ga je ook terugzien in mijn winkel.”

Neeltje op haar werk in de Haringbar

Met deze opleiding ben je van alle markten thuis

Je kunt de lekkerste gerechten bedenken en bereiden, maar hoe zorg je ervoor dat ze goed verkopen? “Ook marketing en communicatie komen uitgebreid aan bod in de opleiding Traiteur”, vertelt Neeltje. “Dat is niet alleen handig als je een eigen zaak wilt beginnen, maar ook als je in een traiteurswinkel of speciaalzaak aan de slag gaat. Verder leert school je ook inspelen op trends en ontwikkelingen. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer mensen die vegetarisch of veganistisch willen eten. Verder kun je met keuzedelen meer te weten komen over onderwerpen die jou aanspreken. Wat zou jij kiezen: barista, pizza, duurzaamheid of fooddesign?”

Aanpakkers en lekkerbekken zijn hier op hun plek

“Deze opleiding is echt iets voor jou als je een passie voor eten en koken hebt en van aanpakken houdt. Je moet het vooral heel leuk vinden om aan de slag te gaan. Je zit hier geen hele dagen in de schoolbanken. Sowieso is dit een BBL-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen werkt en één dag in de week naar school gaat. Voor mij is dat een ideale combinatie. Ik leer ontzettend veel en heb ook een salaris. Naast de opleiding tot Traiteur hebben ze ook veel andere opleidingen. Zowel BOL als BBL. Maar bezoek vooral eens een open avond om te ontdekken of het iets voor jou is. Je kunt er al je vragen stellen en de sfeer proeven. Heel veel plezier!”

Loopt het water je in de mond?

Meld je dan nu aan voor de open avond!

Meld je aan!

Meld je aan!