10x de vetste examenstunts

min. lezen
website hearder 1076x715 (1)

Na al die jaren studeren, lessen volgen, de perfecte scholier uithangen en het maken van ellendig veel toetsen ga je nu eindelijk naar de grande finale; het eindexamen! Maar voordat je jezelf opsluit in je kamer en je boeken in duikt is het nog 1x tijd voor afleiding! Afleiding on steroids, want het is tijd voor de examenstunt! In deze blog delen we hiervoor 10 leuke ideeën.

De laatste schooldag (LSD) van het jaar ga jij samen met de rest van de examenleerlingen helemaal los! Dit is de aller, aller, aller, aller, allerlaatste dag op school voordat je examens beginnen en dat mag iedereen weten. Wat jullie precies gaan doen is voor de rest van de school nog een verrassing. En dat maakt het zo’n ontzettende leuke herinnering. Wij van de redactie weten allemaal nog wat we gedaan hebben tijdens onze stunt. We geven je graag wat tips om er een dag van te maken om nooit te vergeten! 

1. Post-its everywhere

Zie je het al voor je? Overal roze, blauwe, groene en gele vlakjes. Op kluisjes, stoelen, tafels, schoolborden, ramen, deuren, lampen en muren! Het ziet er heerlijk feestelijk uit én het is voor je leraren een hels karwei om alles er weer af te krijgen. Heb je een favoriete leraar, dan is zijn auto ook niet veilig voor jullie plakkerige vriendjes 😏

Pas op: Het is leuk totdat er iets kapot gaat, dus zorg dat je geen schade aanricht.

Teasers-14-min

2. Zand erover!?

Liever iets unieks? Deze stunt van de leerlingen van het Guido College belandde op DUMPERT! Ze wilden even sorry zeggen voor de troep die ze gemaakt hadden… Geniaal! 

8a55df2b_IMG_20170421_061144.jpg-1

Bron: Dumpert.nl

3. Schuimfestijn!

Wil je er écht een feestje van maken, dan kun je een schuimmachine huren om het hele schoolplein vol te laten lopen met schuim. Regel een dj of neem je JBL-box mee en geniet met z’n allen van een feestje op het plein! Frietkar erbij en jij hebt gegarandeerd een geslaagde dag. 

IMG_8749_web

Bron: Heemlanden.nl

4. Stormbaan

Laat alle overige scholieren een parcours afleggen over de, door jullie zelf aangelegde, stormbaan voordat ze de school kunnen betreden. Gebruik autobanden, een opblaaskussen of andere spullen uit het gymlokaal om de stormbaan op te zetten.

Wil je echt in thema blijven? Ga dan in leger-stijl. Trek camouflage kleding aan en commandeer anderen met je megafoon. Ook de docenten natuurlijk!

5. Overnachting 

Verzamel al je slaapspullen en ga overnachten op school! Kun je niet op een veilige en legale manier naar binnen? Neem dan je slaapzakken en tenten mee om op het schoolterrein te slapen! Deze leerlingen uit Lochem deden het ook.

download

Bron: DeStentor.nl

6. Spellen door de hele school

Maak van de school één groot spel! Een soort levend ganzenbord bijvoorbeeld. In ieder lokaal kunnen leerlingen opdrachten doen die geassocieerd worden met dat vak. In het wiskundelokaal moeten leerlingen wiskundige formules oplossen of het aantal kraaltjes raden in een pot. Of een potje levend schaken met de leraren als pionnen.

In het geschiedenislokaal staat iemand die verkleed is als napoleon (of ander historisch persoon) en neemt kahoot-vragen af over de geschiedenis van de school.

Bij de conciërge kan iedereen een kaartje halen om punten bij te houden. Elke winnaar krijgt een stempel in het lokaal waar hij of zij een spel heeft gespeeld. Aan het einde van de middag wordt de winnaar (degene die de meeste stempels heeft) bekend gemaakt. 

7. Kleed de school aan in thema en blijf in karakter

Van ziekenhuis, tot aan gevangenis. En van 1001-nachten tot aan boerderij… Jullie kiezen een thema, versieren de school en gaan verkleed!

Bedenk karakters voor elkaar en blijf de hele dag in die rol. Voorbeeld: een politieagent met een grappig accent. Of kies voor het brandweer thema en ga met supersoakers over het schoolplein.🧑‍🚒

8. Toegang van de school blokkeren

Iedereen een dagje vrij geven? Andere leerlingen zullen je dankbaar zijn! Deze leerlingen van het Gilde college in Gorinchem kwamen met dit originele idee om de toegang van de school te barricaderen. 

f7c09793-a28a-4fed-ab51-20b407ccc7ad

Bron: HetKontakt.nl

9. Don’t make a mess 😏

Een hele irritante stunt waarbij jij en je klasgenoten, trappen, gangen en aula’s volzetten met bekertjes gevuld met water. Anderen kunnen geen kant op zonder alles om te gooien. Echt een klassieker!

Net zo klassiek als een rommeltje maken van het schoolgebouw met confetti, slingers of ballonnen. Zie je het gezicht van je decaan al voor je als hij/zij het lerarenlokaal niet in kan omdat het vol zit met ballonnen! 

10. Set the record

Gaat jullie examenstunt de boeken in als beste of grootste ooit! Records zijn er om verbroken te worden en hoe vet zou het zijn om met jouw schooljaar in het Guinness Book of Records te komen! Wat moet je daarvoor doen? Nou bijvoorbeeld het grootste fort maken van dekens (record staat nu op 106,08m2), of wordt de grootste groep mensen bij elkaar die verkleed zijn als een superheld! 

Misschien heb je dan wel de hulp nodig van de rest van je school, want dat record staat op dit moment op 1.580 personen

Wat ga jij doen?

We zijn heel benieuwd! Het is altijd handig om tijdens de planning iemand van de school te betrekken. Een persoon die precies weet wat wel en niet kan en er ook op kan toezien dat dingen veilig gebeuren. Wat gaan jullie doen op de laatste schooldag? Wij wensen jullie allemaal veel plezier!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.