10 tips voor het festivalseizoen

min. lezen
10-tips-voor-het-festivalseizoen-websitehearder-1076x715

Yeah, het festivalseizoen is losgebarsten! 🪇Lekker met je vrienden of vriendinnen in de zon (ik heb zin in de zomer man) genieten van de allerbeste artiesten, bands en heel veel gezellige mensen. Van festivals worden wij in ieder geval erg blij. Jij ook? Bekijk dan deze tips en maak er een fantastische zomer van!

1. On a budget

Is money tight en ben je skeer? No worries! Ook deze zomer zijn er weer super leuke festivals die je gratis kunt bezoeken! Speur naar gratis festiviteiten rondom je woonplaats (soms is klein, heel fijn). Of breng een bezoekje aan één van deze gave free festivals:

Gratis festivaltips

3 festivals waar je gratis naar toe kunt!

1. Metropolis

In het Zuiderpark kun jij veelbelovende talenten ontdekken tijdens dit gratis festival met lef! 
Wanneer: 7 juli
Waar: Rotterdam 

2. Vierdaagse feesten

Rondom de Nijmeegse Vierdaagse is de hele stad in feeststemming en kun jij bij meerdere podia genieten van o.a. La Fuente, Snollebollekes & Frans Duijts.
Wanneer: 13-19 juli
Waar: Nijmegen

3. Appelpop

Het grootste gratis festival van Nederland waar je samen met 150.000 festivalgangers meezingt met o.a. Rondé, Son Mieux, Susan & Freek, Claude & Roxy Dekker.
Wanneer: 13 & 14 september 
Waar: Tiel 

2. Get a job

Misschien heb je nu al wel een bijbaantje, maar wat is er nou leuker dan tijdens het festivalseizoen op de meest gave festivalterreinen te werken! Genieten van de muziek en ook nog geld verdienen. Katjing! 🤑 Wordt ticketscanner, barman/vrouw, muntverkoper of help met de opbouw van de gaafste podia. You can do it!

3. Travel

De beste manier om een festival te bezoeken is natuurlijk met je Studenten OV. Dan reis je met 40% korting en kom je super ontspannen aan op je bestemming. Maar niet alle festivalterreinen zijn heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Daarom kun je ook altijd een BOB zoeken of je vader/moeder/zus/broer heel lief aankijken. En als die puppyogen het niet voor elkaar krijgen, is er ook nog de mogelijkheid om zelf een busreis te organiseren voor jou en je vrienden in een partybus! Hoe cool is dat! 🚌 

4. Festival BFF’s?

Kies je Festival BFF’s met zorg. Want je gaat een hele dag of misschien wel meerdere dagen met elkaar doorbrengen. Heb je bijvoorbeeld niet dezelfde muzieksmaak, dan kan dat soms tot ergernis leiden tijdens een festival. Het kan fijn zijn om met een groepje te gaan. Dan kun je makkelijker opsplitsen. Vergeet niet om een centrale plek af te spreken voor als je elkaar kwijtraakt. En maak een groepsapp/snap aan! 

zo-maak-je-snel-nieuwe-vrienden-10-tips-side-info
Vrienden maken tijdens het festival?

Check hoe je snel nieuwe vrienden maakt.

5. Sunny or Rainy! 

Niks zo balen als met een te warme, te koude of doorweekte outfit rondlopen. Check daarom altijd goed het weer! Laagjes is the way to go! En ook met regenlaarzen, poncho en fanny pack kun jij er super hip en stylish bijlopen. En vergeet je niet in te smeren! Ook bij bewolkt weer. 😎

6. Stay over 

Ga jij naar een meerdaags festival? Supergaaf! Zorg ervoor dat je jouw tent customizet. Want op zo’n groot festivalterrein is jouw decathlon-tentje een van de vele. Erg lastig om terug te vinden in het donker. Dus zorg voor een goed herkenningspunt, een string met lampjes, een paar gave stickers of oranje vlaggetjes. ⛳

7. Power up y'all! 

Een festival is fantastisch en dat wil je natuurlijk vastleggen. Selfie hier, selfie daar! En dan komt het moment dat jouw favoriete artiest het podium opkomt. Dat wil je natuurlijk filmen. Maar door al je selfies is je batterij leeg. 😱 Aaah paniek! Neem daarom altijd een powerbank mee! Dan kun je dagen na je festivalbezoek nog nagenieten van Snelle, Joost of Roxy Dekker. 

8. To the loo

Tijdens festivals moet je niet al te hoge verwachtingen hebben van de toiletten. De dixies worden veel gebruikt. En dat kan je wel zien en ruiken. Dus snel, in en out! Neem zelf wc papier en/of zakdoekjes en desinfecterende gel mee. Wacht niet te lang, want er kunnen lange rijen staan voor het toilet. Vaak heb je meerdere locaties waar toiletten zich bevinden. De toiletten die het schoonst zijn, staan meestal in de uithoeken van het festival.

9. Travel light

Met 10 kilo bagage op je rug kun je niet springen en dansen. Dus hup, alle troep eruit! Neem alleen mee wat je echt nodig hebt! En laat je waardevolle spullen thuis! Past het in je fannypack? Dan mag het mee. 

10-tips-voor-het-festivalseizoen-fannypack-74_5000x

10. Protect those ears 

Zorg dat je earplugs meeneemt! Als jij op die ene perfecte plek staat helemaal vooraan bij je fav artiest dan kan het geluid, op z’n zachts gezegd, nogal aanwezig zijn. Pas goed op je oren zodat je nog heel lang kunt genieten van heel veel verschillende festivals. Earplugs haal je al voor €5.99 bij de drogist. Of neem hier een kijkje.

Nu ben je goed voorbereid om al die geweldige festivals af te struinen! Have fun! 

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.