Bijzondere studies: Business Psychology, wat is het en wat kan je ermee?

min. lezen
De studenten Business Psychology lopen naar school
Bijzondere studies: Business Psychology, wat is het en wat kan je ermee?
Deze content is gemaakt door Haarlem Campus

Branded content

De studie Business Psychology is er een die je niet dagelijks tegenkomt. Toch is het een super interessante studie. Helen (23) zit in het laatste jaar van deze opleiding en kan er alles over vertellen: waarom zij juist voor deze studie heeft gekozen, wat je ermee kunt worden en waar zij zichzelf over een paar jaar ziet.

Naast dat Helen studeert, werkt ze ook op de HR afdeling van Zalando. Hier kan ze alles wat ze heeft geleerd tijdens haar studie goed gebruiken. Maar dankzij haar opleiding denkt ze ook over het opzetten van een eigen bedrijf.

Waarom heb je gekozen voor de studie Business Psychology?

“In werkte voorheen als verpleegster in de psychiatrie. Hierdoor kreeg ik steeds meer interesse in de psychologische aspecten van het werk. Ik was alleen niet geïnteresseerd in een studie Psychologie, maar wilde juist meer weten over het bedrijfsleven en de vrije economie. Ik kwam erachter dat deze twee samenkomen in de studie Business Psychology. Die verbinding van beide werelden trok mijn aan. Ook het programma van de opleiding sprak mij aan. Het biedt een perfecte balans tussen psychologische aspecten en het bedrijfsleven. Daarom heb ik besloten om deze studie te doen, waar veel focus ligt op het bedrijfsleven.

Tijdens de studie bleek dat mijn ervaring in de zorg goed bruikbaar was! Mijn docente van het vak Ondernemen en Wetenschap zei namelijk dat de kennis die geproduceerd wordt op de universiteit meestal vanuit de praktijk komt. Tijdens de opleiding wordt daar dan ook veel aandacht aan besteed. De vele praktijkgerichte lessen zorgen voor de connectie met de echte wereld. Hierdoor krijg je verschillende perspectieven. Het heeft mij geleerd probleemoplossend te denken, en  ik ga nu anders met uitdagingen om – ik ga ze niet meer uit de weg, maar pak ze met beide handen aan”.

Bijzondere studies: Business Psychology
haarlem-campus.com Haarlem Campus

Een gloednieuwe school in de oude gevangenis van Haarlem!

Het mooie is dat in ieder bedrijf de combinatie van Business en Psychologie samen komen. De opleiding is daarom super nuttig"

Helen, studeert Business Psychology

Helen studeert Business Psychology aan Haarlem Campus

Waar zie jij jezelf over een paar jaar?

Ik ben nu bezig met mijn scriptie. De focus van mijn onderzoek ligt op hoe het thuiswerken effect heeft op de verbinding tussen medewerkers. Dit is een heel interessant onderzoek, zeker nu we allemaal vanuit huis werken. Naast mijn onderzoek werk ik bij Zalando op de HR afdeling, wat heel goed aansluit bij mijn studie, want hier komen psychologie en het bedrijfsleven goed samen. Op dit moment zie ik mijn toekomst dan ook in een rol op de Human Resource development.

Maar mijn ambities stoppen daar niet. Door de ondernemende skills die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, wil ik graag mijn eigen onderneming starten. Zo heb ik geleerd hoe ik mezelf goed presenteer, en hoe ik anderen overtuig. Dat geeft mij onder andere het vertrouwen om mijn eigen business te starten. Ik begin het idee om als zelfstandige te werken daarom meer en meer te omarmen.

Ik heb het idee om een klein bezorg-popcorn bedrijf te starten. Ik ben weg van het idee! Maar ik zie mijzelf niet als de persoon die alles wil doen binnen het bedrijf – dat is denk maar goed ook. Goede mensen vinden is dus erg belangrijk. Juist daarom is de skills set die ik nu heb van waarde. Want het mooie is dat in ieder bedrijf de combinatie van Business en Psychologie samen komen, kijk alleen al naar HR. Ik weet nu namelijk hoe ik de perfecte mensen kan vinden, hoe ik ze kan selecteren en hoe ik ze kan trainen”.

Heb je nog advies voor andere studenten die geïnteresseerd zijn geraakt in Business Psychology?

“Jazeker! Voordat ik deze opleiding startte dacht ik: ‘Hoe gaat het in zijn werk, hoeveel vraagt dit van mij en van mijn tijd?’ Ik voelde mij wat onzeker. Maar als je jezelf blijft en voor jezelf blijft denken, komt het helemaal goed.

Een tweede tip is: denk ‘out of the box’ en blijf nieuwsgierig. Een goed voorbeeld hiervan was tijdens onze Engelse les. Hier werd gevraagd om ‘iets’ te presenteren, maar er werd helemaal geen specifiek onderwerp gegeven, we moesten helemaal zelf iets verzinnen! Dus gingen we er op een creatieve manier mee aan de slag. Uiteindelijk hebben we een presentatie gemaakt waarin we een product, dat we zelf hebben gecreëerd, lanceerden met een advertentiecampagne erin. We hadden zoveel plezier, we leerden over content, maar juist ook over zelfontwikkeling!”

Benieuwd naar Haarlem Campus?

 

BEZOEK EEN OPEN DAG

Bezoek een open dag op Haarlem Campus
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.