Met deze beroepen maak jij het verschil

min. lezen
Haarlem-campus-branded-1-2
SRH-Haarlem-logo-nieuw
Deze content is gemaakt in samenwerking met SRH Haarlem University of Applied Sciences

Branded content

Er gebeurt van alles om ons heen. Van de nieuwe update van Apple ios waardoor je data beter wordt bewaakt, tot aan creatieve high-tech oplossingen in de zorg en nieuwe aandacht voor het klimaat. Dit zijn allemaal dingen die veel impact hebben op ons. Misschien wil jij hier later ook wel iets mee gaan doen. Daarom lees je in deze blog met welke beroepen jij later impact kunt maken.

Dankzij bovenstaande veranderingen en de focus op nieuwe trends ontstaan er nieuwe beroepen. Dit zijn de beroepen van de toekomst waarmee jij het verschil en dus impact kunt maken.

We bespreken hier drie beroepen met impact: media designer, inclusiviteit en diversiteit manager, en ondernemer in digitale business. Bij elk beroep laten we zien wat het is en wat je ermee kunt.

Media designer

Een media designer kun je zien als de creatieve media expert van de toekomst. Binnen deze baan verbind je traditionele middelen zoals de krant en tv met socials en nieuwe snelgroeiende platformen zoals Instagram, TikTok en Amazon. Je bent bezig met waarde toe te voegen in een chaos van waarheden en vraagt je telkens af hoe kun jij hierin het verschil maken. Je bent dus altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Dit vraagt om een scherpe blik. Met deze informatie in je achterhoofd kun je als media designer de meest impactvolle ontwerpen maken.

SRH-Haarlem-logo-nieuw
srh-haarlem-campus.com Lees alles over SRH Haarlem University of Applied Sciences

3 nieuwe Engelstalige HBO Bachelor opleidingen in de oude gevangenis van Haarlem.

Inclusiviteit en diversiteit manager

Je hebt vast ook wel eens het gevoel dat je niet in een hokje te plaatsen bent, niet helemaal goed in de groep past, of dat jij in één ding heel goed bent maar dat jij toch dat baantje niet krijgt. Een inclusiviteit en diversiteit manager (veel grote woorden) zorgt er voor dat veel verschillende mensen in een team zitten en elkaar versterken. En heel belangrijk: een team dat niemand uitsluit. Mannen en vrouwen, verschillende culturen, verschillende expertises, verschillende niveaus en ook typen personen. Iedereen is uniek. Weten hoe jij de juiste mensen in een team zet, goed zorgt voor het team en het team laat stralen, dat is de grootste uitdaging van dit beroep. Hierdoor ontstaat een goede samenwerking met impactvolle innovatieve oplossingen.

Ondernemer in de digitale business

Deze ondernemer denk digitaal. Zo kan het zijn dat de ondernemer een idee heeft uitgewerkt voor een digitale oplossing zoals een app, website of high tech innovatie voor in de zorg (health care). Hier bouwt de digitale ondernemer het bedrijf omheen. De digitale ondernemer werkt in verschillende fases. In het begin ben je veel bezig met ontwikkeling van de oplossing, het concept. Vervolgens werk je dit met een goed team uit tot een product dat je vervolgens moet verkopen. Dit vraagt kennis van digitale technologie, financiën, hoe je een team bouwt en hoe je marketing en sales gaat doen om juiste klanten op de markt te vinden. Interessante is dat je door het opzetten van je eigen business veel weet iedere stap in een bedrijf.

Wist je dat jij het verschil kunt maken op SRH Haarlem University of Applied Sciences?

Een ondernemerscultuur, een lerende omgeving, vastberadenheid en onafhankelijkheid zijn dus key in deze tijd! Op de SRH Haarlem University of Applied Sciences, een nieuwe universiteit in de oude gevangenis van Haarlem, leer je hoe je de juiste skills voor de toekomst eigen kunt maken. Hier staan leren met en in de praktijk en ‘learning with head and heart’ voorop.

Ook het verschil maken?

Meld je aan voor een open dag! Tijdens een rondvaart hoor je meer over de drie nieuwe opleidingen en natuurlijk bezoek je de campus – De Koepel. 

BEZOEK EEN OPEN DAG

business-modern-office-smile-woman-laptop-work-notebook-entrepreneur_t20_7m0p44-1