Twee studenten zetten een potentieel levensreddend bedrijf op

min. lezen
Header-EmreSantiChecklijn
Logo_University_Black Colors_B.W
Deze content is gemaakt door Unknown University of Applied Sciences

Branded Content

Student ondernemers Emre en Santi startten in het eerste jaar met hulp van hun opleiding hun eigen bedrijf Checklijn. Hoe zij dat deden en hoe jij ook een eigen bedrijf kunt starten met behulp van je opleiding, lees je hier!

Emre Kulekci (23) en Santi Hamlin (19) ontmoette elkaar in het eerste schooljaar bij Global School for Entrepreneurship en richtte samen Checklijn op. Het bedrijf zorgt ervoor dat alleenwonende ouderen niet uit het oog verloren worden. Met een geautomatiseerd dagelijks belletje checkt het systeem of alles oké is en bieden ze alleenwonenden en hun naasten geruststelling & veiligheid. 

Het voelt goed om een ​​echte oplossing gecreëerd te hebben die waarde toevoegt aan het dagelijkse leven van alleenwonenden

Santi

Santi: "Emre en ik werkte eerder samen aan een bedrijf dat mislukte. Na de mislukking besloten we dat de focus van ons volgende bedrijf moest liggen op het verbeteren van de wereld. Na meerdere dagen brainstormen kwamen we uit op Checklijn. Vervolgens hebben we het verder ontwikkeld en bedachten hoe we er een rendabel bedrijf van konden maken. Ondanks dat we allebei relevante vaardigheden en ervaring hebben, wisten we niet alles en moesten we onderweg veel leren."

Contact met een coach

Het opstartproces confronteerde Santi en Emre met meerdere uitdagingen, zoals het vinden van een investeerder, het goed overbrengen van het idee aan software ontwikkelaars en het gebruiksvriendelijk maken van het product. Santi: "Dit maakte het moeilijk om vol te houden, maar onze innerlijke drive en visie hielpen ons om door te gaan. Daarnaast bood de opleiding ons bij het vastlopen hulp doordat we gemakkelijk contact konden opnemen met een business coach, die ons door de uitdagingen heen loodsen en ons vertrouwen gaf en nog steeds geeft in onze beslissingen."


"In dit proces is tijd doorbrengen met de Global School community altijd van grote waarde; we leren over elkaars bedrijven, bouwen voort op elkaars ideeën en komen hierdoor met nieuwe innovaties. Wat ook geweldig is, is de diversiteit van iedereen zijn of haar bedrijf. Wanneer we kennis nodig hebben over een specifieke industrie is er altijd wel een andere student-ondernemer die ons kan en wil helpen."

"Global School heeft mij alles gegeven wat ik nodig heb om mijn ondernemersvisie uit te werken tot een uitvoerbaar plan. Dankzij het Global School netwerk heb ik kunnen leren van de ervaringen van vele experts en ondernemers, wat mij niet alleen heeft geholpen om niet dezelfde fouten te maken, maar ook deskundige kennis heeft gegeven die ik heb gebruikt om Checklijn op te starten. Ik kan echt niet meten hoeveel ik heb geleerd in het afgelopen jaar, maar wat ik wel weet is dat ik de kennis en vaardigheden zal gebruiken in al mijn toekomstige projecten, en voor de rest van mijn leven."

gs4e-side-info
Meer studenten succesverhalen lezen zoals deze?

Check de startup stories! Van Global School for Entrepreneurship. 

“Ik geloof dat Checklijn de potentie heeft om levens te redden."

Emre: Met hulp van Thomas Blekman heb ik meerdere relevante contactpersonen binnen het netwerk van de school kunnen spreken over het probleem dat Checklijn oplost, wat resulteerde in duidelijkheid over de potentie van ons systeem. Het was geen makkelijke taak om de software te ontwikkelen. Global School snapt dat ondernemen tijdrovend is en biedt daarom genoeg “vrije” tijd om aan je onderneming te werken.

Het is super dat je wordt gefaciliteerd met een (penthouse) kantoor, zakelijk adres, meeting rooms, studio, sportschool en dit samen met een honderdtal (inter)nationale co-ondernemers in het centrum van Amsterdam. Je kan je voorstellen dat het lastig is om de campus te verlaten met deze voorzieningen. Dit resulteerde voor mij in meer werkuren waardoor ik in 1 jaar tijd de omzet van mijn andere onderneming heb kunnen verdubbelen. En daarnaast meerdere ondernemingen heb kunnen opzetten waarvan Checklijn onderdeel uitmaakt. Het ondernemen is helaas (maar te verwachten) niet altijd rooskleurig. Global School heeft mij altijd kunnen adviseren en begeleiden naar een positieve uitkomst!

Ook ondernemen tijdens je studie?

Ontdek de bachelor Entrepreneurship & Innovation bij Global School for Entrepreneurship!

ONTDEK DE BACHELORS!

cta-gs4e-goed
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.