Is een creatieve opleiding iets voor jou? Deze studenten gingen jou voor!

min. lezen
glu-branded-1-niew-pakker
Grafisch Lyceum Utrecht
Deze content is gemaakt door Grafisch Lyceum Utrecht

Branded content

Wat ga jij na je middelbare school doen? Vanaf oktober kun je veel open dagen in het mbo bezoeken. Een goede manier om je te oriënteren! Wat ook helpt is om naar de verhalen van studenten die je voorgingen te luisteren. Hoe hebben zij een keuze gemaakt? En…was het de juiste? Drie studenten vertellen je meer over hun keuze voor een creatieve opleiding. Een keuze die voor de een vanzelfsprekend was, en voor de ander als een verrassing kwam!

"Mijn eerste studiekeuze bleek niet de juiste"

Ashley, 23 jaar.
4e-jaars Grafische Vormgeving

Ashleys eerste studiekeuze bleek niet de juiste

"Na vier jaar op het vmbo wist ik het zeker: ik wilde het toerisme in. Voor de vorm bezocht ik nog een open dag, daarna heb ik me direct voor een toerisme-opleiding ingeschreven. Heel doelgericht dus, maar al in het eerste jaar van m’n opleiding kwam ik erachter dat mijn passie er niet lag.

Gelukkig kon ik meedoen aan een heroriëntatietraject, want opeens had ik dus geen idee van wat ik wél wilde. Door middel van testjes en het bezoeken van open dagen kreeg ik meer zicht op wat ik kan en leuk vind. Daar kwam creativiteit en iets maatschappelijks uit. Creatief ben ik zeker, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat ik daar ook mijn beroep van kan maken!

De Open Dag op het Grafisch Lyceum Utrecht was heel tof. Ik had direct het gevoel dat het een fijne school is. Nu, ruim drie jaar later kan ik dat nog steeds beamen. Het is een plek waar je gezien wordt, waar je kunt zijn wie je bent en waar je kunt worden wat je wilt. Wat ik hierna ga doen weet ik nog niet precies. Ik ga in ieder geval mijn eigen ontwerpbureau starten, en daarna misschien nog wel doorleren."

"Ik heb nu wat meer rust en ruimte om me te oriënteren"

Lars, 16 jaar.
1e-jaars Creatief DTP

Lars heeft nu wat meer rust en ruimte om zich te oriënteren

"Ik ben best wel jong van de mavo gekomen en vond het daardoor ook best wel lastig om een opleiding te kiezen. Weet ik nu al wat ik wil worden? Zelf had ik het idee dat ik wel iets met binnenhuisarchitectuur wilde doen. Mijn zus zei: je bent altijd creatief bezig en houdt van tekenen, waarom ga je niet kijken bij het Grafisch Lyceum Utrecht? De Open Dag was heel leuk, superfijne sfeer hangt hier. Een goede tip!

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de opleiding Creatief DTP’er. Een niveau 3-opleiding, omdat dit net iets minder voelt als een definitieve beroepskeuze. De dingen die ik leer, zoals het werken met fotobewerkingsprogramma’s, daar heb ik later ook wat aan. En omdat ik iets onder mijn niveau studeer, heb ik meer tijd en ruimte om te ontdekken wat ik leuk vind.

Ik ben nog niet zolang bezig, maar de opleiding bevalt tot nu toe goed. Je hebt veel aan elkaar als je vragen over programma’s of opdrachten hebt. En de docenten zijn altijd bereikbaar voor vragen. Mijn tip voor toekomstige studenten? Geef jezelf de tijd om te kiezen, je hoeft niet nu al in definitieve beroepen te denken. Elke ervaring is meegenomen, geniet van het leren."

Neem contact op met GLU
Heb je vragen?

Neem contact op met Grafisch Lyceum Utrecht!

"Ik wil meer leren dan alleen één vak"

Bence, 16 jaar.
1e-jaars Animatie en Audiovisuele Vormgeving

Bence wil meer leren dan alleen één vak

"Mijn vader fotografeert graag, als hobby. Thuis liggen er dan ook verschillende fotocamera’s en op een dag heb ik er één gepakt en ben ik naar buiten gegaan. Fotograferen vond ik meteen superleuk om te doen! Ik ging het meer doen en werd er steeds beter in. Op een studiebeurs heb ik daarom nog gekeken naar een fotografie-opleiding. Het leek me uiteindelijk toch niet de juiste keuze. Dan zou ik veel van hetzelfde leren, terwijl ik graag breder opgeleid wil worden.

Mijn buurjongen zat op het Grafisch Lyceum Utrecht en vertelde me over zijn ervaringen. Ik heb de Open Dag bezocht en de opleiding Animatie en Audiovisuele Vormgeving leek me helemaal iets voor mij. Je bent onder andere met fotografie en video bezig en met dat laatste was ik ook in mijn vrije tijd als begonnen.

Ik ben natuurlijk nog niet zo lang bezig, maar de opleiding bevalt tot nu toe enorm goed! De opdrachten die we krijgen zijn supertof. Items uit foto’s weg-bewerken of van kleur veranderen. Nu ben ik bezig met een promo-video van een flyboard-event. Ook vind ik de sfeer en de betrokkenheid van docenten én studenten superfijn. Het waren bijvoorbeeld studenten die tv-schermen regelden op de gangen zodat wij ook ons werk – dat niet op een prikbord te hangen is – kunnen showen."

Bezoek GLU

Wil jij nou meer weten over het Grafisch Lyceum Utrecht?

BEZOEK EEN OPEN DAG

GrafischLyceumUtrecht