Neem afscheid van je schoolboeken en leer door te doen

min. lezen
learing-by-doing-gs4e
Logo_University_Black Colors_B.W
Gemaakt door Unknown University of Applied Sciences

Branded content

Ben jij klaar met saaie lessen en dikke schoolboeken? Kan jij niet wachten om afscheid te nemen van het maken van toetsen waarbij je willekeurige stukjes kennis moet oprakelen? Wil jij liever een interessante hands-on studie afgestemd op jouw interesses? Zoja, ontdek dan de methode "Leren door te doen".

Wat is Leren door Doen?

Learning by Doing is gebaseerd op het idee dat leren direct moet voortvloeien uit je acties. Het is een methode waarbij jij als student het meeste uit jouw onderwijs haalt door actieve deelname. Een voorbeeld hiervan is als jij jouw interview-vaardigheden wilt verbeteren en je skills en kennis in de techniek wilt vergroten.

De beste manier om deze vaardigheden te verbeteren is door daadwerkelijk iemand te interviewen en bijvoorbeeld een podcast te hosten, en direct van dat proces te leren. In vergelijking met traditionele leerstijlen die een passieve inname van kennis vragen, is Learning by Doing gebaseerd op praktische ervaringen.

3 voordelen van de Learning by Doing-methode.

learing by doing: uit je comfort zone

1: Actief in plaats van passief

Je kunt geen piano leren spelen uit een boek, je moet gaan zitten en er echt op spelen. De learning by doing methode is boeiender omdat het actie vereist om het onderwerp te begrijpen.

Iets leren met traditionele middelen (boeken, artikelen, enz.) beperkt je vermogen om de informatie die je leert te onthouden. Dat is de reden waarom je de meeste, zo niet alle vragen die je op je laatste proefwerk moest beantwoorden niet meer kunt herinneren, en waarom je het waarschijnlijk ook niet zinvol vindt. Denk maar eens terug, hoe ben jij goed geworden in je hobby?

2: Persoonlijk in plaats van algemeen

De Learning by Doing methode is gebaseerd op je persoonlijke ervaring. Het benadrukt het belang van moeite doen, fouten maken, reflecteren en je werk verbeteren. Met de juiste begeleiding daagt leren door te doen je altijd genoeg uit zodat je iets nieuws kunt leren zonder dat het ooit te overweldigend wordt.

Denk terug aan de tijd dat je leerde fietsen. Je begon met zijwieltjes en uiteindelijk had je die steeds minder nodig om overeind te blijven. Niemand leerde fietsen op een fiets die gebruikt zou kunnen worden voor de Tour de France; je zou het opgegeven hebben nadat je tijdens je eerste pogingen was gevallen.

3: Leer iets nieuws en ontwikkel je vaardigheden terwijl je dat doet

Het derde voordeel van Leren door Doen is dat je niet alleen je kennis over een onderwerp vergroot, maar ook andere vaardigheden ontwikkelt waar je zelfvertrouwen en groeimindset van groeit. Het moedigt je aan om uit je comfortzone te stappen.

Toen je bijvoorbeeld op de middelbare school iets moest presenteren, moest je verstand hebben van het onderwerp, maar je hebt ook je presentatievaardigheden verbeterd en geoefend met snel denken toen je vragen uit het publiek beantwoordde. Waarschijnlijk voelde je je na afloop ook trots, ongeacht de fouten die je misschien had gemaakt. Het oefenen van deze vaardigheden heeft bijgedragen tot jouw skills van vandaag.

Uiteindelijk bereiden de persoonlijke en professionele vaardigheden die voortkomen uit de Learning by Doing-methode jou voor op de toekomst, wanneer je de arbeidsmarkt betreedt of zelfs jouw eigen bedrijf begint.

Leren door te doen aan de Global School for Entrepreneurship

Bij Global School for Entrepreneurship is Learning by Doing de belangrijkste onderwijsmethode: de beste manier om ondernemer te worden, is door er een te zijn. Wij coachen jou om de oprichter van je eigen bedrijf te worden en streven ernaar om de ondernemers van morgen te coachen.

Leer over branding door het creëren van een brandboek van jouw eigen bedrijf, leer contentmarketing te gebruiken door het creëren van je eigen podcast in onze podcast studio, leer hoe je een team leidt door dit te doen, en zamel geld in door het pitchen voor echte investeerders. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe Global School for Entrepreneurship de Learning by Doing-methode omarmt.

Als je bij GS4E komt, hoef je nooit meer een examenvraag op een leeg vel papier te beantwoorden; jij bouwt jouw bedrijf op terwijl je een bachelordiploma haalt.

Ervaar leren door te doen zelf en bezoek een online open dag!?

Wil jij leren door te doen?

Meld je dan direct aan voor een open dag op Global School For Entrepreneurship!

DIRECT AANMELDEN

Bezoek een open dag!
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.