Van 1 paar Yeezys naar een sneakershop in Amsterdam

min. lezen
Alessandro-br1-gs4e-nieuw-pakket
Logo_University_Black Colors_B.W
Gemaakt door Unknown University of Applied Sciences

Branded content

Alessandro Simons, student ondernemer bij Global School for Entrepreneurship, begon zijn sneakerreis in zijn vroege tienerjaren, wanneer zijn interesse voor mode groeide. Wat begon als een passie is uitgegroeid tot een webwinkel en zelfs een pop-up winkel in het centrum van Amsterdam.

SoleShape

SoleShape draait helemaal om sneakers, we verkopen online limited edition sneakers van merken zoals Nike, Adidas en New Balance. Zeker de unieke designs die deze merken in samenwerking maken. Sinds vorige zomer heeft Soleshape ook een pop-up winkel in het centrum van Amsterdam.

Het 'Dit is het-gevoel'

Ik dacht er niet over na toen ik jonger was; ik wist nooit wat ik wilde doen. Toen ik van de middelbare school kwam ben ik begonnen aan een universitaire opleiding bedrijfskunde. Het gaf me niet echt die vonk of dat 'dit is het'-gevoel, ik miste de praktische toepassing. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een praktisch georiënteerde opleiding die mij echt helpt met het starten van mijn bedrijf. Ik kwam al snel uit bij Global School for Entrepreneurship. De bachelor Entrepreneurship & Innovation is super praktisch en helpt mij met het bouwen van mijn bedrijf SoleShape.

Wat ik nu heb bereikt met SoleShape was niet mogelijk geweest bij een meer traditionele hogeschool of universiteit. Het is fijn om te weten dat ik bij GS4E natuurlijk ook een erkend diploma krijg, echter ben ik hier gaan studeren omdat ik een eigen bedrijf wil opbouwen, en het doel van Global School is om mij hierin te faciliteren.

Wat betreft de 'vonk', als ik met sneakers werk, krijg ik een gevoel van vreugde. Ik word echt enthousiast als er een nieuw paar uitkomt. Het gaat niet alleen om hoeveel je kunt profiteren. Als je iedereen ziet kamperen om een nieuwe paar sneakers te kopen en iedereen wil hetzelfde item en je krijgt het, dan ben je echt blij. Ook herinner ik me dat mijn vader tegen me zei 'werk niet voor iemand, werk alleen voor jezelf'. Dat hielp me met een zekere twijfel, hij stond altijd achter mijn keuzes en hielp me toen om mijn ondernemersreis te beginnen. Ik kan bij deze opleiding elke dag werk maken van mijn hobby en krijg daar ook de vrijheid & verantwoordelijkheid voor; dit had niet bij een andere opleiding gekund.

Ik zou zonder Global School for Entrepreneurship niet met SoleShape zijn gestart. Je hebt dat duwtje in de rug nodig, maar uiteindelijk doe je het zelf.

Alessandro Simons, student ondernemer bij Global School for Entrepreneurship

Alessandro, eigenaar van SoulShape

Van webwinkel naar centrum Amsterdam

Mijn pop-up winkel is in het centrum van Amsterdam, aan de Staalstraat. Het is een relaxte plek waar mijn klanten de bijzondere sneakers zelf passen. Het was absoluut een uitdaging om deze locatie te openen. Het was niet mijn oorspronkelijke idee om een fysieke winkel te hebben aangezien veel bedrijven online gaan. Mijn klanten betalen veel voor de sneakers, ze willen deze dan ook kunnen zien & passen. En zo zien ze ook direct dat Soleshape een legit bedrijf is. Daarnaast vind ik het belangrijk om een goede band met mijn klanten op te bouwen. Bovendien begon het echt te krap te worden in mijn appartement door het opslaan van m’n hele inventaris.

Bekijk het hele verhaal van Alessandro in deze video.

Volgende stappen van Soleshape

Ik heb een paar ideeën, ik wil natuurlijk mijn eigen winkel groeien en uitbreiden. Ik denk dat het goed is als mensen de sneakers zien, veel mensen kennen me van Instagram en wonen ver weg, echter ze sturen me nog steeds een bericht met de vraag wanneer ik open ben, zodat ze het zelf kunnen zien en passen. Ik moet verder groeien in online activiteiten, ik moet uitbreiden en meer samenwerkingen aangaan. Op dit moment ben ik echt gefocust op sneakers, in te toekomst wil ik mijn assortiment uitbreiden en ook kleding en accessoires gaan verkopen.

Zonder Global School for Entrepreneurship geen SoleShape

Ik zou zonder Global School for Entrepreneurship niet met SoleShape zijn gestart. Je hebt dat duwtje in de rug nodig, maar uiteindelijk doe je het zelf. Als je niet consistent bent of je best doet, ga je geen bedrijf bouwen. Feedback van Thomas Blekman (mede-oprichter GS4E) en de business coaches hebben echt mijn kijk op mijn bedrijf gevormd en dat heeft het mogelijk gemaakt om te groeien. Tijdens de module Value Creation werd voor mij echt duidelijk wat ik kon en wilde doen met mijn bedrijf; en kon het daar testen. Daarna is het alleen maar door blijven groeien.

Wil jij ook vanuit jouw passie je eigen bedrijf starten?

Ontdek hoe Global School for Entrepreneurship jou kan helpen tijdens een open dag!

MELD JE NU AAN

Alessandro-cta-blok-gs4e
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.