8 redenen waarom jij in de horeca wilt werken

min. lezen
8-redenen-waarom-jij-in-de-horeca-wilt-werken-khn-0
khn-logo
Deze content is gemaakt door Koninklijke Horeca Nederland

Branded content

Werken in de horeca is verrassend veelzijdig. Geen dag is hetzelfde en er zijn heel veel leuke banen om uit te kiezen. Dit zijn acht van de ontelbare redenen waarom ook jij een baan in de horeca wilt!

1. Je leert nieuwe mensen kennen

Bij veel banen in de horeca heb je de hele dag door mensen om je heen. Je praat met gasten of hebt het gezellig met collega’s in de keuken. Werken in de horeca is supergoed voor je sociale skills. Je leert nieuwe mensen kennen, hoort de beste verhalen en maakt vrienden voor het leven. En vind je het spannend om op onbekende mensen af te stappen? Dan is een bijbaan in de horeca de perfecte manier om dat te oefenen.

2. Je ontwikkelt jezelf

De koffie moet worden bijgevuld, maar er zitten ook vier tafels te wachten om te bestellen. Ondertussen gaat de telefoon en geeft de keuken aan dat de lunch voor tafel zes uitgeserveerd mag worden. Er gebeurt zó veel tegelijk! Dat is misschien even stressen, maar je leert er ook heel veel van. Zoals samenwerken, overzicht houden en duidelijk communiceren. Allemaal skills waar je de rest van je leven ook iets aan hebt. Kijk maar eens naar Kirsten. Door haar baan in de bediening kreeg ze veel zelfvertrouwen. Lees hier het verhaal van Kirsten.

werken-in-horeca-iets-voor-jou-quiz-khn
Wil je werken in de horeca?
Doe de test en ontdek of het vak bij je past!

3. Verrassend veelzijdig

Horeca is overal. Wanneer je een koffie to-go haalt, een dagje naar het pretpark gaat, een avondje gaat stappen of een nachtje verblijft in een hotel. Werken in de horeca is verrassend veelzijdig, dus er is altijd wel een baan die bij jou past. En geen dag is hetzelfde. In de horeca leer je hoe je flexibel moet zijn.

4. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring

Heb je nog nooit in de horeca gewerkt? Dat is geen probleem. Je moet toch ergens beginnen. En het is hartstikke leuk als je binnen jouw (leer)bedrijf kunt groeien om uiteindelijk de volgende stap te zetten. Zo is Tim begonnen in de plaatselijke bruine kroeg, zonder enige horeca-ervaring. Nu is hij executive chef cocktails bij een horecagroep. Lees hier het verhaal van Tim

5. Doorgroeimogelijkheden

De horeca biedt volop kansen en doorgroeimogelijkheden; van keukenassistent tot restaurantmanager, het kan allemaal. Sammy is ooit begonnen in de bediening en opende uiteindelijk haar eigen zaak. Nu heeft ze zelfs twee bedrijven! Lees hier het verhaal van Sammy.

6. 10.000 stappen per dag

Als je in de horeca werkt, kom je met gemak aan die 10.000 stappen per dag. Eén drukke shift in de keuken of een groot cateringevent en je stappenteller maakt overuren. Kun jij op je vrije dag gewoon lekker van een extra taartje of bittergarnituur snoepen. 

7. Werken op afwisselende locaties

Er zijn ontzettend veel bijzondere plekken waar je zo aan de slag kan. En dit gaat verder dan een mooi hotel, restaurant of café. Wat dacht je van werken in een pretpark, bowlingbaan of een rijdende tram? Lees het hier.

8. Baan voor het leven

Iedereen ooit achter de bar stond, de mooiste wijnen schonk, of de lekkerste creaties uit de keuken toverde, roept vaak dat ze dit nog best één avond in de week willen doen. En dat kan!

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Eva. Zij staat doordeweeks voor de klas en in het weekend achter de bar. En wil je juist doorgroeien binnen de horeca? Ook dan zijn er kansen genoeg.

Wil jij meer info over werken in de horeca?

Ben je benieuwd welke baan bij jouw opleiding of interesses past?

Op komwerkenindehoreca.nl staan alle voordelen en mogelijkheden voor je op een rij en vind je tips om jouw droombaan in de horeca in de wacht te slepen.

GA NAAR DE WEBSITE

koninklijke-horeca-nederland