Deze content is gemaakt door Koninklijke Horeca Nederland
Branded content
Branded content
Bij veel banen in de horeca heb je de hele dag door mensen om je heen. Je praat met gasten of hebt het gezellig met collega’s in de keuken. Werken in de horeca is supergoed voor je sociale skills. Je leert nieuwe mensen kennen, hoort de beste verhalen en maakt vrienden voor het leven. En vind je het spannend om op onbekende mensen af te stappen? Dan is een bijbaan in de horeca de perfecte manier om dat te oefenen.
De koffie moet worden bijgevuld, maar er zitten ook vier tafels te wachten om te bestellen. Ondertussen gaat de telefoon en geeft de keuken aan dat de lunch voor tafel zes uitgeserveerd mag worden. Er gebeurt zó veel tegelijk! Dat is misschien even stressen, maar je leert er ook heel veel van. Zoals samenwerken, overzicht houden en duidelijk communiceren. Allemaal skills waar je de rest van je leven ook iets aan hebt. Kijk maar eens naar Kirsten. Door haar baan in de bediening kreeg ze veel zelfvertrouwen. Lees hier het verhaal van Kirsten.
Horeca is overal. Wanneer je een koffie to-go haalt, een dagje naar het pretpark gaat, een avondje gaat stappen of een nachtje verblijft in een hotel. Werken in de horeca is verrassend veelzijdig, dus er is altijd wel een baan die bij jou past. En geen dag is hetzelfde. In de horeca leer je hoe je flexibel moet zijn.
Heb je nog nooit in de horeca gewerkt? Dat is geen probleem. Je moet toch ergens beginnen. En het is hartstikke leuk als je binnen jouw (leer)bedrijf kunt groeien om uiteindelijk de volgende stap te zetten. Zo is Tim begonnen in de plaatselijke bruine kroeg, zonder enige horeca-ervaring. Nu is hij executive chef cocktails bij een horecagroep. Lees hier het verhaal van Tim.
De horeca biedt volop kansen en doorgroeimogelijkheden; van keukenassistent tot restaurantmanager, het kan allemaal. Sammy is ooit begonnen in de bediening en opende uiteindelijk haar eigen zaak. Nu heeft ze zelfs twee bedrijven! Lees hier het verhaal van Sammy.
Er zijn ontzettend veel bijzondere plekken waar je zo aan de slag kan. En dit gaat verder dan een mooi hotel, restaurant of café. Wat dacht je van werken in een pretpark, bowlingbaan of een rijdende tram? Lees het hier.
Iedereen ooit achter de bar stond, de mooiste wijnen schonk, of de lekkerste creaties uit de keuken toverde, roept vaak dat ze dit nog best één avond in de week willen doen. En dat kan!
Lees bijvoorbeeld het verhaal van Eva. Zij staat doordeweeks voor de klas en in het weekend achter de bar. En wil je juist doorgroeien binnen de horeca? Ook dan zijn er kansen genoeg.
9 januari 2024 geschreven door Koninklijke Horeca Nederland