Krachtpatser van de landmacht: De 43 Gemechaniseerde Brigade rijdt met tanks!

min. lezen
43-mechbrig-blog
ministerie-van-defensie-logo
Deze content is gemaakt voor Ministerie van Defensie

Partner content

Rijden met tanks, of in gepantserde voertuigen (zoals de CV90 hierboven) om de vijand onschadelijk te maken: het klinkt als een potje Call Of Duty: Black Ops Cold War. Maar bij de 43 Gemechaniseerde Brigade van de landmacht is dit de realiteit. Aan de hand van 6 korte filmpjes laten we je alles zien over deze gevechtseenheid: de krachtpatser van de landmacht.

De 43 Gemechaniseerde Brigade

Laten we beginnen bij de belangrijkste vraag: wat is de 43 Gemechaniseerde Brigade eigenlijk? Het is een brigade waarbij pantservoertuigen het hart vormen. Denk hierbij aan tanks zoals de Combat Vehicle 90 (CV90) en andere voertuigen waarmee militairen snel kunnen bewegen. Dat is niet alles! Check de video voor 4 dingen die jij nog niet wist over de 43e Gemechaniseerde Brigade.

De pantserinfanterie

Naast de pantserbataljons bestaat de brigade ook uit infanteristen (militairen te voet). De 43e brigade is dus een combinatie tussen mens en machine. Hoe dat zit vertelt korporaal Leon in de volgende video. Hij legt uit wat de pantserinfanterie (voor hem) betekent.

Schietoefening

De infanteristen zijn goed getraind! Om zo goed te worden, wordt er veel geoefend. In deze video zie hoe een schietoefening er aan toe gaat. 1 tip: zet het geluid niet te hard, er wordt veel geschreeuwd en geschoten. 😉

Luchtdoel schieten

Het komt voor dat je in de strijd een luchtdoel vanuit een voertuig moet uitschakelen met een mitrailleur. Dat is niet zo makkelijk en dus moet ook daar goed op getraind worden. In de volgende clip zie je hoe dat wordt gedaan (ja, met echte kogels).

ministerie-van-defensie-logo
defensie.nl Check de voertuigen van de 43ste

Wil jij meer weten over welke voertuigen de 43 brigade heeft?

Vooropleiding: 43 bizon peloton

Mocht je bij de 43ste Gemechaniseerde Brigade willen, dan kun je een soort vooropleiding doen bij het 43 Bizon Peloton. Hier word je helemaal klaargestoomd voor ‘School Noord’, waar je wordt opgeleid voor het echte werk. Check deze video waar korporaal Mulder uitlegt hoe je hier bij kan komen en hoe het is om bij het peloton te horen.

Infodag

Heb je interesse gekregen in de 43e Gemechaniseerde Brigade? Dan kun je naar de infodagen. Hier zie je een filmpje van hoe zo’n dag eruit ziet. Mocht je hier meer over willen weten, ga dan naar werkenbijdefensie.nl

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.