Zo ga je het maken in de wereld van events, hotels en toerisme!

min. lezen
events-hotels-en-toerisme
Branded content van Tio
Deze content is gemaakt door Tio

Branded content

Lijkt het je supertof om later carrière te maken in de bruisende wereld van events, hotels en toerisme? Maar vraag je je vanwege corona af of daar wel werk in zal zijn? Don’t worry: tegen de tijd dat jij klaar bent met je studie staan deze branches ongetwijfeld weer te springen om nieuwe professionals.

En pak je het slim aan, dan heb je straks op de arbeidsmarkt ook nog een streepje voor op de rest. Hoe je dat doet? Check onze tips en doe er je voordeel mee!

Tip 1: kies voor kwaliteit

Juist in onzekere tijden wil je kiezen voor een stukje zekerheid. Met een goede studie kan dat. Zoals bij Tio, waar alle hbo- en mbo-opleidingen in de richtingen toerisme, eventmanagement en hotelmanagement zijn uitgeroepen tot beste in hun vakgebied (Keuzegids). Daarmee heb je later in het (internationale) werkveld een streepje voor. Bij Tio word je bovendien opgeleid voor de lange termijn. En daar profiteer je de rest van je leven van.

Tip 2: leer van de praktijk

Wat werken in een bepaalde branche daadwerkelijk inhoudt, leer je pas écht in de praktijk. Kies daarom voor een studie waar praktijkgericht leren centraal staat. Waar je tijdens toffe projecten, studiereizen en stages zelf aan de slag mag gaan in het (internationale) werkveld. Zoals bij Tio, waar je je eigen hotel runt, een eventconcept voor een echt bedrijf creëert of een unieke reis van a tot z samenstelt. Zo word je 100% klaargestoomd voor de praktijk!

Zo ga je het maken in de wereld van events hotels en toerisme (2)

Tip 3: leer van de experts

Wie kan je nu meer leren over hotels, events en toerisme dan professionals uit de branches zelf? Bij Tio krijg je daarom les van docenten uit de praktijk die vaak nog met één been in het werkveld staan. Zij weten als geen ander wat er speelt binnen de branche, óók nu in coronatijd. Dat maakt de lesstof superactueel. Zo word je optimaal voorbereid op het huidige én toekomstige werkveld.

Tip 4: werk aan je cv

Met een dijk praktijkervaring kun je je straks op de arbeidsmarkt onderscheiden van anderen. Wees dus slim en kies voor een studie met projecten voor echte bedrijven, meerdere (buitenlandse) stages, praktijkgerichte vakken en inspirerende bedrijfsbezoeken. Daarmee doe je, nog tijdens je studie, relevante (internationale) ervaringen en vakinhoudelijke kennis op waar je nog je hele carrière van profiteert.

Tip 5: zorg voor de juiste begeleiding

Heb je moeite om gemotiveerd te blijven? Kun je soms wel wat extra (studie)begeleiding gebruiken? Dan is het fijn als je een studiecoach hebt waar je 24/7 terecht kan. Wist je dat je bij Tio je hele studie wordt begeleid door dezelfde studiecoach? Het onderwijs bij Tio is bovendien heel persoonlijk. Dankzij de kleine klassen heb je veel persoonlijk contact met je docenten en studiegenoten. Wel zo fijn!

Zo ga je het maken in de wereld van events hotels en toerisme (3)

Tip 6: werk aan je netwerk

Zowel in de hotel-, event- als toerismebranche is een goed netwerk onmisbaar voor een succesvolle carrière. Bij Tio werk je al tijdens je studie aan je netwerk. Leg verbindingen met alumni, docenten (werkzaam in jouw toekomstig vakgebied), brancheprofessionals en stagecontacten. Tijdens Tio’s Career Event, met ruim 150 gerenommeerde (stage)bedrijven, krijg je bovendien direct toegang tot het (internationale) Tio-netwerk.

Tip 7: onderscheid jezelf (nog meer)

Met een hoogwaardig diploma én relevante werkervaring kun jij je na je studie al behoorlijk onderscheiden. Maar is dat voor jou niet genoeg? Zet jij graag dat stapje extra? Dan is studeren bij Tio echt iets voor jou. Hier worden gemotiveerde studenten die willen uitblinken namelijk graag gestimuleerd. Bijvoorbeeld met een honoursprogramma, managementfuncties bij projecten, (deels) studeren in het Engels en versneld studeren. Zo kun je écht alles uit je studie halen!

Meet Tio!

Meer weten over Tio’s hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van eventmanagement, hotelmanagement en toerisme? Bekijk hier welke opleiding het beste bij jou past!

BEKIJK DE OPLEIDINGEN

Zo ga je het maken in de wereld van events hotels en toerisme (2)