Ook hier gaan we ervan uit dat je bepaalde dingen gewoon in huis hebt (of anders als de wiedeweerga aanschaft):
De vorige twee “Wat eten we” blogs kozen we voor makkelijke studentenmaaltijden. Nu is het tijd to step up your game. We gaan ff een niveautje hoger. Laat je vooral niet afschrikken door de wat lange ingrediëntenlijstjes. Veel ervan kun je gewoon bewaren. Let’s go!
Dit oer-Italiaanse gerecht mag niet missen in de vega top 5. Dit is een superlekker gerecht en dus helemaal niet moeilijk. Dit heb je nodig voor 4 personen:
Melanzane alla Parmigiana is eigenlijk een vegetarische lasagne. In plaats van de pasta gebruik je aubergine. Het is een super makkelijk gerecht, maar het duurt eventjes voor het klaar is. Maar als het dan eenmaal af is, dan is het wel zo verschrikkelijk lekker!
Dit is gezond, lekker en vega! 3 voor de prijs van 1, dus. Met deze maaltijd ben je goed bezig. Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Zet een wokpan of koekenpan (net wat je hebt) op het vuur en doe er wat olie bij. Voeg ook meteen de currypasta toe. Versnipper de ui en doe dat er ook bij.
Ondertussen laat je de tofu uitlekken. Als het is uitgelekt dep je het droog met keukenpapier. Vervolgens snij je het in blokjes van ongeveer 2 cm (groter of kleiner mag natuurlijk ook. Net wat je lekker vindt). Breng het op smaak met peper en zout.
Doe de pompoenblokjes in de pan en bak het 2 minuten ongeveer. Mik daarna de tofu in de pan en doe de kokosmelk en het water erbij. Laat het 15 koken met de deksel op de pan. De pompen moet helemaal gaar/ zacht zijn. Als dat zo is, breng je het op smaak met peper en zout. Ohja, niet vergeten af en toe te roeren.
Als dat allemaal klaar is, kun je opdienen! Doe het in een bord en doe er taugé overheen (niet op gooien, doe een beetje je best). Snij de limoen in mooie partjes en leg het aan de zijkant van het bord. Hoppa, klaar!
Meer weten over de verhoudingen? Check dan ff de website van de Albert Heijn.
Dit gerecht kun je altijd eten: tijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten: het kan allemaal. Dit gerecht is licht, smaakvol en super voedzaam. Waar het precies vandaan komt weet niemand precies, maar wat we in ieder geval weten is dat het ergens uit Noord-Afrika of Israël komt. Hoe dan ook, het is kei lekker en je kunt er zo ongeveer alle groente ingooien die je maar wilt. Dit heb je nodig voor de groene versie:
Dit is echt een topper: Egyptische falafel. Heel makkelijk zelf te maken en supersnel. De meeste falafel wordt met kikkererwten gemaakt, maar Egyptische falafel wordt met tuinbonen gemaakt, net even wat anders! In de video worden ze gefrituurd, maar je kunt het ook in een pan bakken. Net zo makkelijk. Dit heb je nodig:
Kijk snel de video om te zien hoe je het moet maken:
Met deze 4 vega-gerechten ga je sowieso scoren bij je ouders, date, vrienden en vriendinnen. Ga vooral lekker aan de slag en ben niet bang om fouten te maken. Veel plezier en eet smakelijk!
geschreven door Boy Cornelissen