Wat eten we vandaag? 5 makkelijke en snelle studentenmaaltijden

min. lezen
Wat eten we snel makkelijk

Iedereen moet eten, studenten helemaal. Helaas zijn het gebrek aan tijd en kookskills bekende issues onder studenten. Daarom in deze blog: 5 gerechten die snel én makkelijk zijn! Zelfs als je nog geen ei kunt bakken, kun je dit maken.

Eten is deels functioneel. Dus natuurlijk kun je een kant-en-klaar maaltijd in de magnetron schuiven, maar als je een beetje indruk wilt maken op bijvoorbeeld op je huisgenoten, je ouders of je date…😏 moet je toch echt met iets beters zien te komen. 

Daarom krijg je in deze blog een aantal heerlijke en makkelijke recepten voorgeschoteld waar elke beginner chocolade van kan maken. Om tot deze recepten te komen heeft de redactie van Studiekeuzelab het internet uitgeplozen. Dus shoutout naar de bedenkers van deze recepten (check de links bij de recepten).

We gaan er trouwens vanuit dat je olie, peper, zout, en rodewijnazijn in huis hebt. Heb je dat niet? Koop het dan 😉

#1 Eénpanspasta

We starten met het meest makkelijke recept op aarde. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is de kooktijd. En die staat, jawel, op het pakje van de pasta. Wat heb je nodig?

  • Spaghetti
  • 100 gr cervelaatworst of chorizo
  • ½ bakje cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum (Of gedroogde uit een potje, als je even krap bij kas zit)

Hoe maak je het?

Pak een kookpan en vul deze met met 350 milliliter water. Snij de ui in redelijk kleine stukjes, halveer de tomaatjes, hak de knoflook fijn (of pers het), en snij de worst in halve plakjes. Doe alles samen in de pan en zet het vuur aan. Als het kookt doe je de deksel erop en laat je het koken zolang als op het pasta pak staat.
makkelijke-eenpanspasta(credits: Ohmyfoodness)

wat eten we vandaag studenten maaltijden
Check dit ook:

5 typische studentenmaaltijden op een rij!

#2 Pita köfte (of falafel)

Dit gerecht is echt. heel. makkelijk. Maar heel smakelijk. Pita köfte (of falafel) kun je heel snel maken, en het kost je bijna geen voorbereidingswerk. Wat heb je nodig?

  • Köfte (kant en klaar in de supermarkt)
  • (Ga je voor de vega optie? neem falafel)
  • Pita broodjes
  • Tomaat
  • Avocado
  • Knoflooksaus
Hoe maak je het?

Verwarm de oven zo heet als op het op de verpakking van de pitabroodjes staat. Als de oven warm is, doe je de broodjes in de oven voor zo lang als op de verpakking staat. Verwarm een koekenpan, doe er een beetje olie in en voeg de köfte of falafel toe. Houd goed in de gaten en draai ze af en toe om.

Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en doe hetzelfde met de avocado. Als de broodjes klaar zijn, haal je ze uit de oven. Doe vervolgens alles in het broodje en voeg een goede toef knoflooksaus toe.

Feeling funky? Maak je eigen saus!
  • Eén of twee eetlepel(s) (maar net hoeveel saus je wilt maken) Griekse Yoghurt
  • Een handje fijngesneden peterselie
  • Theelepel Komijn
  • ½ citroen

Doe de yoghurt, de peterselie, komijn en de citroensap en zeste (dat is geraspte citroenschil) in een schaaltje. Doe er een beetje zout en peper bij en roer het geheel goed door elkaar.

köfte

(credits: Sarahaandekook)

#3 Sla wraps met zoete aardappel (vega optie)

Dit is een leuk, makkelijk en zomers gerecht. Heerlijk fris maar wel een echt smaakbommetje. Wat heb je nodig?

  • 1 kropje mini sla romaine
  • 250 gr zoete aardappel
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • ½ rode ui
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 90 gr gehakt (vega)
  • 60 ml zure room
  • 70 gr maïs
  • 60 gr champignons
  • ½ limoen
Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom en meng het met de olie en tacokruiden. Verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier en gaar het 20 minuten in de oven.

Snijd de champignons in plakjes en hak de ui in fijne stukjes. De ui bak in je een koekenpan met olie tot het goudbruin is. Voeg daarna het (vega)gehakt, de champignons en de tomatenblokjes toe. Doe er wat peper en zout bij en roeren maar! Tussen het roeren door laat je de maïs uitlekken.

Na 20 minuten haal je de aardappels uit de oven en meng je het met de saus. Nu is het tijd om het gerecht op te maken. Pak een blaadje sla en vul deze met het mengsel. Doe er een toefje zure room op en maak het af met een beetje limoensap.

Sla-wraps-b

(credits: leukerecepten)

#4 Plaatpizza met peer, rauwe ham en geitenkaas

Een heerlijk simpel gerecht. Italiaans, met een twist. Laten we snel naar de ingrediëntenlijst gaan.

  • Rol pizzadeeg (kant en klaar, natuurlijk)
  • Zachte geitenkaas
  • Per pizza 1 peer
  • Rauwe ham
  • Rucola

Optioneel:

  • Knoflook
  • Tijm
  • Parmezaan

Hoe maak je het?

Verwarm de oven zo heet als op de verpakking van het pizzadeeg staat. Pak een ovenplaat, leg er bakpapier overheen (als dat nog niet bij het pizzadeeg zit) en rol het deeg uit. Smeer vervolgens de zachte geitenkaas uit over het deeg. Als je ook parmezaan hebt, rasp het dan en sprenkel dat over het deeg. Snijd de peer in dunne schijfjes en verdeel het over het deeg.

Mocht je wat extra uitdaging willen, doe dan wat olie in de pan, snijd de knoflook fijn en doe dat samen met de tijm in de pan. Bak het tot de knoflook licht verkleurd is (dat duurt ongeveer 2 minuten). Roer het goed. Als dit klaar is giet je dit over de pizza.

Doe nu de pizza voor ongeveer 12 - 15 minuten in de oven. Als de pizza klaar is haal je het uit de oven en verdeel je de rucola en rauwe ham over de pizza.

pear-prosciutto-and-goat-cheese-pizza-with-arugula-1631635007

(credits: courtyliving)

#5 Pompoensalade (vega)

Deze klinkt misschien lastig, maar echt waar: het kan bijna niet makkelijker. Want dit simpele maar super lekkere recept is gewoon goud. Wat heb je nodig? 5 ingrediënten en 1 uur garingstijd. Wat heb je nodig?

  • Flespompoen
  • Mozzarella
  • Avocado
  • Harissa (kun je gewoon bij de supermarkt kopen)
  • Gemengde sla

Hoe maak je het?

Snijd de flespompoen in de lengte in kwarten. Pak een ovenschaal en doe er olie, peper, zout en een eetlepel harissa in. Haal de pompoenpitten eruit en doe die in de schaal. Voeg de pompoen toe aan de schaal en meng alles goed door elkaar. Stop de schaal in de oven (180 graden) en laat het één uur garen. Nu kun je een uur lang iets anders doen.

Als de pompoen gaar is, ga je pas weer verder met de salade. Start met de avocado. Snij deze door de helft en scoop ze leeg met een lepel. Om ervoor te zorgen dat ze niet verkleuren, maak je een dressing van rode wijnazijn, olie en een beetje harissa. Snij de avocado in reepjes en doe ze door de dressing.

Leg vervolgens de gemengde sla op een groot bord of in een kom, scheur de mozzarella in stukken en start met het opmaken! Dikke tip: de pompoen hoef je niet netjes te snijden, je kunt het gewoon plat drukken – zo zacht is het.

107864995

(credit: Jamie Oliver)

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.