Hobby's van vroeger die je geprobeerd moet hebben!

min. lezen
Bevrijdingsdag_met_zeepkistenrace

Hobby’s, bijna iedereen heeft ze. Het helpt je om wat afleiding te hebben. Het zegt veel over jou als persoon en sommigen maken er zelfs hun beroep van. Mocht je nog geen hobby hebben of je wilt eens iets nieuws proberen, lees dan deze tips. We hebben namelijk iets leuks voor je: vergeten hobby’s!

Hobby’s zijn leuk en goed voor je. Het helpt je te ontspannen, het kan ervoor zorgen dat je nieuwe vrienden maakt, dat je ergens heel goed in wordt of dat je nieuwe dingen leert en ontdekt. En het houdt je bezig.

Daarom besloten we om er eens een paar voor je op een rij te zetten. Want we kunnen ons goed voorstellen dat jij je na al die coronamaanden behoorlijk aan het vervelen bent. Het zijn geen doorsnee hobby’s, maar juist dingen waar je misschien niet meteen aan denkt.

Bladeren drogen

Dit heb je misschien ooit wel eens gedaan op de basisschool: bladeren of bloemen drogen. Het is heel makkelijk: pluk de mooiste bloem of het mooiste blad dat je kunt vinden, leg het tussen twee velletjes keukenpapier en leg dat op een plat oppervlak. Plaats er vervolgens een flinke stapel boeken op, of iets anders zwaars. Laat het een tijd liggen, en hoppa: gedroogde bloemen.

droog-blad

Het is een leuke hobby voor als je creatief bent. Je kunt er namelijk van alles mee maken. Zo kun je het als decoratie gebruiken. Of je kunt het in een collage plakken of inlijsten en ophangen. Hartstikke mooi.

Zeepkist bouwen

Dit is een wat extremer voorbeeld, maar een hele toffe: een zeepkist maken. Dit is een oude, maar niet vergeten hobby. In Nederland worden en jaarlijks best wat races mee gehouden, maar de bekendste is de RedBull Zeepkistenrace in Valkenburg (Limburg). Dumpert deed hier een paar jaar geleden ook al eens aan mee (check de video).


Een zeepkist is dus een laag karretje zonder aandrijving. Het enige wat je nodig hebt zijn vier wielen een stuur, een stoeltje en een helling. Ohja en een beetje lef, want het kan best spannend zijn. Er zitten dan ook wel wat risico’s aan, want het gaat best hard en er gebeuren regelmatig ongelukken. Als je dit gaat doen, zorg er dan in ieder geval voor dat je een helm draagt en dat je karretje stevig is gebouwd.

Goocheltrucs

Ga eens goochelen! Nee, niet googlen, maar goochelen. Met een paar kaarttrucs laat je iedereen in verbazing achter. Het vergt wat oefening en vingervlugheid, maar als je het een beetje onder de knie krijgt, maak je grote indruk! Natuurlijk moet je nooit je trucs verklappen.

Vroeger had je trouwens hele goocheldozen. Daar zaten dan allerlei trucs in. Dit klinkt misschien wat suf, maar het is echt grappig om te doen. Waarschijnlijk kun je zo’n doos nog wel online op de kop tikken (dit kan je dan wel weer googlen). Anders gebruik je gewoon een spel kaarten, dat scheelt je sjouwen.

Zeepsculptuur

Ben jij creatief en hou jij van schoon? Dan is zeepscultuur misschien iets voor jou! Het is super easy: je koopt een ouderwets stuk zeep, bij de Kruidvat of zo, en je gaat ermee aan de slag! Mensen maken er de mooiste dingen van en je kunt je fantasie erop loslaten. Bovendien word je hier echt heel relaxt van want je focust op maar 1 ding en het ruikt nog lekker ook. Check de video hieronder en leer hoe het moet!


Met deze tips kun je aan de slag. Laat ons weten wat je hebt gemaak door ons een dm te sturen! Heb je nog tips voor anderen? Laat het ons dan weten. Veel plezier!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.