Nina maakt zwemkleding van aangespoelde visnetten

min. lezen
nina-header-gs4e-branded4
Logo_University_Black Colors_B.W
Gemaakt door Unknown University of Applied Sciences

Branded content

Nina Euler Vestey, student ondernemer bij Global School for Entrepreneurship, ziet door vervuiling haar leefomgeving in Mallorca achteruit gaan en neemt actie. Met haar innovatieve zwemkleding startup geeft zij vorm aan de manier waarop we duurzaamheid zien. Ontdek haar verhaal!

Vertel over jezelf, waar kom je vandaan, en hoe was het om daar op te groeien?

“Ik ben in het Verenigd Koninkrijk geboren, en na 10 dagen naar Spanje verhuisd. Daar heb ik 7 jaar lang gewoond, en ben toen naar Zwitserland verhuisd. Op mijn 18e ben ik naar Nederland gekomen.

Opgroeien in Mallorca had een grote invloed op mij en wat ik wel en niet leuk vind. Mijn ouders begonnen er een bedrijf, een meubelwinkel. Het was inspirerend om te zien hoe zij zich daar vestigden en een carrière vonden die echt bij ze paste. Ik heb altijd opgekeken naar hun carrière als ondernemers, en ik wist dat ik ook zoiets wilde bereiken.

Opgroeien in Zwitserland was heel anders dan Spanje, vooral qua cultuur. De mensen, de plekken, en de atmosfeer. Ik was heel gefocust op leren, ik vond daar een school die bij me paste en vroeg aan mijn ouders of we daar konden blijven. Op Mallorca had ik de chille, ontspannen jaren, en in Zwitserland ontwikkelde ik mijn mening en algemene kennis over de wereld.”

Nina vertelt over haar kledingmerk

Nina Euler Vestey student ondernemer bij Global School for Entrepreneurship

Vertel eens over je startup, wat was je inspiratie?

“Als je op een eiland opgroeit heb je natuurlijk altijd de zee om je heen, wat een grote inspiratie was voor mijn bedrijf. Door de jaren heen zag ik steeds meer plastic en troep in de zee. Je zag de natuur achteruit gaan, in je eigen achtertuin, dus dat valt je dan persoonlijk op. Ik wilde focussen op een idee dat de natuur zou helpen, dus besloot ik een cradle-to-cradle, (wieg-tot-wieg), zwemkleding-merk op te zetten.

Er is op dit moment eigenlijk geen echt-duurzame zwemkleding te krijgen, terwijl de term zelf zo makkelijk gebruikt wordt. Mijn plan, met een cradle-to-cradle design, is een cyclus maken waarin zwemkleding gemaakt wordt met oude visnetten en cradle-to-cradle elasthaan (een materiaal dat in zwemkleding wordt gebruik). Dan wordt het gebruikt, en als die persoon het niet meer wil hebben dan sturen ze het terug naar mij. Wij depolymeriseren de materialen en maken er nieuwe garens van, die weer gebruikt worden voor nieuwe zwemkleding. Het is een closed-loop systeem, en dat is echt duurzaam.”

Global School pakt het heel persoonlijk aan. Het gaat over jouw reis, jouw groei, en jouw vermogen om te slagen.

Nina Euler Vestey, Studeert aan Global School For Entrepreneurship

Nina studeert aan Global School

Waarom heb je voor Global School for Entrepreneurship gekozen?

“Ik begon mijn bedrijf tijdens de middelbare school, en ik dacht dat ik daar misschien mee door kon gaan. Dus zochten mijn moeder en ik naar een opleiding waar ik mijn bedrijf kon laten doorgaan en groeien, en toen vonden we Global School. Global School pakt het heel persoonlijk aan. Het gaat over jouw reis, jouw groei, en jouw vermogen om te slagen.

Ik zat eerder al op een niet-traditionele middelbare school en ik ben heel praktisch ingesteld als het gaat om informatie binnen krijgen en onthouden. Op Global School krijg je alle middelen en inhoud die je nodig hebt, maar het is aan jou om het toe te passen. Gelukkig heb je ook nog het vangnet van de coaches, die er altijd zijn als je ze nodig hebt.”

De volgende stap

Nina’s volgende stap in haar proces is om al het onderzoek dat ze gedaan heeft naar de industrie te gebruiken en een producent te vinden voor het cradle-to-cradle elasthaan dat ze zoekt. Dan begint het creatieve aspect van het proces, zoals het ontwerpen van de zwemkleding zelf.

Net als een aantal andere vrouwelijke ondernemers wil Nina een betekenisvolle verandering brengen in de wereld van het ondernemerschap. Er is nog wel veel positieve aandacht nodig om hun groei te stimuleren. Met een divers team van learning coaches achter de hand, en de aspiratie om ondernemerschap open te laten zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, biedt Global School de middelen die nodig zijn voor vrouwen om met succes hun stempel te drukken.

Bezoek een open dag!

Meld je dan direct aan voor een open dag op Global School For Entrepreneurship!

DIRECT AANMELDEN

Meld je aan voor een open dag
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.