Internationale ambities? Dan is deze opleiding iets voor jou!

min. lezen
stijn-over-zijn-toeristische-opleiding
tio-logo-nieuw-1
Deze content is gemaakt door Tio Business School

Branded content

Ben je reislustig, avontuurlijk en ontdek je graag nieuwe werelden? En maak je graag een positieve impact op een mooiere wereld? Dan is een toeristische opleiding misschien iets voor jou. Maar een toeristische opleiding vinden die goed bij jou en je ambities past, is niet eenvoudig. Stijn (20) lukte het. Hij vertelt over zijn studiekeuze én over hoe hij zijn internationale carrière (nu al) vleugels geeft.

Stijn studeert Internationaal Toeristisch Management bij Tio Business School. Al van jongs af aan lonkt het buitenland. Een toeristische opleiding ligt voor de hand. Maar welke? Stijn vergelijkt talloze toeristische opleidingen met elkaar en bezoekt verschillende open dagen. Bij de toerisme-opleiding van Tio, die is uitgeroepen tot beste toeristische hbo-opleiding van Nederland, heeft hij direct een goed gevoel.

Van Napels tot Mauritius

Van zijn keuze heeft Stijn geen seconde spijt gehad, vertelt hij. “Ik heb al enorm veel geleerd en praktijkervaring opgedaan. De studie is erg praktijkgericht. Zo ging ik op studiereis naar Napels en Reykjavik, deed ik ervaring op bij een touroperator in Mauritius en organiseerde ik zelfs safari’s in Oeganda. En mocht ik vorig jaar, samen met studiegenoten, een reis voor een zakelijke groep deelnemers naar Split, Kroatië, ontwikkelen én zelf uitvoeren!”

Stijn zit inmiddels in zijn derde studiejaar. Dat is ook direct zijn laatste studiejaar, want bij Tio kun je je hbo-diploma al in drie jaar halen.

Safari's organiseren

De afgelopen zomer was hij in Entebbe, Oeganda, waar hij stage liep bij een safaribedrijf. Als safari-consultant was hij er onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van een conferentie over hydropower. Daarnaast mocht hij ook zelf safari’s samenstellen. “Dat was een geweldige ervaring. Ik heb bovendien veel geleerd over natuurbehoud, duurzaam toerisme en hoe je omgaat met culturele verschillen in een land. Dat komt me later zeker weten van pas.”

Kleine klassen, persoonlijk onderwijs

De nadruk op de praktijk, met de vele praktijkgerichte projecten en meerdere stages, is een van de redenen waarom Stijn destijds voor de opleiding van Tio kiest. “Ik vind het belangrijk om tijdens mijn studie al veel internationale praktijkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Daar pluk ik later de vruchten van.

Daarnaast past het Tio-concept goed bij mij: kleinschalige vestigingen, kleine klassen, veel persoonlijke aandacht en docenten uit het werkveld waar je veel van kan leren.”

Streepje voor in het werkveld

De komende zomer is Stijn in Stockholm te vinden, voor zijn afstudeeronderzoek bij een Scandinavische touroperator. Eenmaal afgestudeerd heeft hij al zo veel praktijkervaring opgedaan en aan zijn netwerk gewerkt, dat hij ongetwijfeld een streepje vóór heeft in het werkveld. Hoe ziet zijn droombaan er eigenlijk uit? “Dat weet ik nog niet precies. In ieder geval in het buitenland. Met deze opleiding zijn de mogelijkheden eindeloos. Van mijn Tio-achtergrond ga ik veel profijt hebben, dat weet ik zeker.”

Meer weten over Tio, de vestigingen en de opleidingen?

Ga naar de website, of meld je meteen aan voor één van de open dagen!

cta-tio-2022-2023