Wonen en werken in the city that never sleeps

min. lezen
fotos-stage-NY-tio
Branded content van Tio
Deze content is gemaakt door Tio

Branded content

Tio-studente Merel van der Neut wilde altijd al een keer naar New York en voor haar studie moest ze sowieso nog een buitenlandse stage lopen. 1 + 1 = 2 dus. Ze wist een ambitieuze stageplek te regelen bij een groot, internationaal bedrijf en pakte haar koffers. Merel: “Dit was een gave kans, die kon ik niet laten liggen. En New York is geweldig!” Lees en bekijk Merel haar verhaal.

 

Stage bij Flow Traders

Merel loopt als sales- en marketingassistent stage bij Flow Traders; een bedrijf dat handelt in financiële producten op de aandelenmarkt. Het komt uit Amsterdam, maar heeft ook vestigingen in Singapore, Hongkong, Londen en dus New York.

Van theorie naar praktijk

Merel kon tijdens haar stage al veel kennis en vaardigheden van haar studie toepassen. “Vooral van de marketingvakken kwam veel terug.” Maar ook de soft skills kwamen van pas, vertelt ze. “Op Tio wordt erg gefocust op presenteren. Presenteren is niet zo mijn ding. Maar toen ik vorige week mijn onderzoeksresultaten moest presenteren, superspannend natuurlijk, merkte ik dat die lessen me erg geholpen hebben. Het ging goed.”

Meer over Tio?
tio.nl Benieuwd naar Tio?

Bezoek de website!

Merel tijdens haar stage bij Flowtraders

Digital footprint

Tijdens haar stage heeft Merel zich voornamelijk gefocust op haar onderzoek. “Ik heb onderzoek gedaan naar de digital footprint van Flow Traders”, vertelt ze. “Dus hoe het bedrijf online zichtbaar is; welke informatie erover te vinden is op websites en social media.”

“Het bleek dat veel online informatie gefocust was op recruitment”, gaat Merel verder. “Een foto van de bar van een van de vestigingen bijvoorbeeld, voor het werven van nieuw personeel. Naar klanten toe is dat niet professioneel. Of een Twitteraccount dat al sinds 2014 niet meer actief was. De resultaten heb ik vorige week gepresenteerd hier op kantoor. Ze waren blij met het onderzoek en konden zich vinden in mijn conclusie.”

Een supergave ervaring. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan. Voor zo’n groot bedrijf had ik nog nooit gewerkt en al helemaal niet in Amerika."

Merel van der Neut, ging voor haar stage naar New York

Gave ervaring

Inmiddels zit haar stage erop. “Een supergave ervaring. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan. Voor zo’n groot bedrijf had ik nog nooit gewerkt en al helemaal niet in Amerika. Interessant om te zien hoe het er nu echt aan toe gaat in zo’n bedrijf. En New York is een geweldige stad. Ik woon in The Webster Apartments, midden in Manhattan, met alleen maar meiden. Daar heb ik goede vriendinnen aan overgehouden”, zegt Merel tot slot. “Ik ben zo blij met de beslissing om hier stage te lopen!”

Droom jij ook van een stage in het buitenland?

Kom meer te weten over Tio, onze opleidingen en stagemogelijkheden op een open dag

MELD JE METEEN AAN!

7-redenen-om-nu-te-starten-met-een-studie

Is deze opleiding iets voor jou?

Welkom in de veelzijdige wereld van Communicatie en PR. Merken in de markt zetten, PR, social media … alles om jouw ideale publiek te bereiken! Met de hbo-opleiding Communicatie en PR weet jij hoe je het gedrag van jouw doelgroep succesvol kan beïnvloeden. Ga bijvoorbeeld aan de slag als communicatiespecialist, PR-adviseur, contentmanager of tekstschrijver. Of start je eigen onderneming!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.