6x: de leukste studentensteden in Nederland

min. lezen
6x-de-leukste-studentensteden-in-nederland-tio
tio-logo-nieuw-1
Deze content is gemaakt door Tio Business School

Branded content

Bij het maken van je studiekeuze komt natuurlijk veel kijken. Wát je wil studeren is natuurlijk het belangrijkst, maar wáár je dit gaat doen is ook een belangrijk deel van je studententijd. Hieronder vertellen we je wat volgens ons de allermooiste studentensteden zijn. Wat hebben deze steden met elkaar gemeen? Je vindt er een vestiging van Tio!

Rotterdam

De stoere wereldstad, altijd al een centrum voor ondernemers geweest. Tegenwoordig ook de trendy stad waar je naar hartenlust shopt, uitgaat en ontspant. Van de markthal tot de Euromast en van expatcafés tot grote festivals: Rotterdam is één van de beste steden om je studententijd door te brengen.

Je vindt Tio Rotterdam midden in het businesshart van de stad: in dezelfde straat als Unilever en Coolblue! De sfeer op de vestiging in deze inspirerende omgeving is open en gezellig. Je bent hier direct op je plek: je proéft dat een toekomst vol mogelijkheden en succes dichtbij is.

Rotterdam

Hengelo

Wel het echte studentenleven meemaken, maar geen zin in extreme drukte in een grote stad? Denk dan eens aan Hengelo! Deze mooie stad dichtbij de Duitse grens bruist, is volop in ontwikkeling. Er zijn het hele jaar door festivals en evenementen en bijna alle horecagelegenheden liggen op loopafstand van elkaar. Hier kom je ook nog redelijk gemakkelijk aan een kamer of studentenwoning, wat in andere steden vaak een grotere uitdaging is.

Kleinschalig, ondernemend en sfeervol: dat is Hengelo. Tio’s vestiging in deze stad kun je op dezelfde manier omschrijven. Hier is het allemaal begonnen: Tio Hengelo leidt al meer dan 50 jaar de beste professionals op!

Hengelo

Utrecht

Utrecht ligt midden in het land en is een populaire stad onder jonge mensen uit Nederland en daarbuiten: een échte studentenstad. Utrecht is één van de oudste steden van Nederland en dat is te zien aan het sfeervolle historische centrum. En in dat mooie centrum is altijd wat te doen! Wie Utrecht zegt, zegt ook kroegjes en terrasjes.

Net als in de stad zelf is er altijd wat te doen bij Tio Utrecht. Deze vestiging staat bekend om de gezellige bedrijvigheid en de warme sfeer. En, ook mooi: Tio Utrecht heeft een eigen stamkroeg in de stad, op maar vijf minuutjes lopen!

Utrecht

Groningen

Je hebt het vaak genoeg gehoord: er gaat niets boven Groningen. Ook voor jou als nieuwe student is dit waar, want Groningen is de onbetwiste nummer 1 studentenstad van het land. Een kwart van alle inwoners is student: binnen no-time heb je nieuwe vrienden! Van cafés tot musea en festivals, sluitingstijd kennen ze hier niet, er is altijd iets te doen.

Bij Tio Groningen, de nieuwste vestiging, voel je je meteen thuis. Hier is alles modern en fris, maar toch knus en gezellig. De deur staat altijd open, en studenten voelen zich hier direct thuis. Voor toponderwijs en een oergezellig studentenleven zit je bij hier helemaal goed.

Groningen

Eindhoven

Brabantse gezelligheid! Ook voor studenten van boven de rivieren is Eindhoven een geweldige locatie voor je studentenleven. In deze creatieve kennisstad, de designhoofdstad van Nederland,
word je elke dag weer uitgedaagd creatief en ambitieus te zijn en het beste uit jezelf te halen. Van kunst en cultuur tot carnaval: het leven is een feest hier.

Bij Tio Eindhoven merk je het gelijk aan de sfeer: je wordt uitgedaagd ambitieus te zijn én van elke dag te genieten. Vanaf deze vestiging loop je zo dé uitgaansstraat van de stad in: Stratumseind! De beste manier om samen mooie studieresultaten te vieren.

Eindhoven

Amsterdam

De hoofdstad, de grootste: Amsterdam. Hier is natuurlijk van alles te beleven! Er is altijd wel iets wat bij jou past. Naast de jaarlijkse festivals en evenementen kun je natuurlijk naar hartenlust winkelen, uit eten gaan, kroegjes bezoeken en uitgaan. Bruisend en multicultureel, elke buurt haar eigen karakter. Ook jij vindt hier ongetwijfeld jouw eigen favoriete omgeving.

Tio Amsterdam is de grootste van de zes vestigingen. De vestiging is modern, internationaal en lekker Amsterdams. Toch heeft het een persoonlijke en kleinschalige sfeer, en nodigt het direct uit om onderdeel te worden van onze hechte community.

Amsterdam

Bij Tio maken we het je graag gemakkelijk: in elke stad loop je namelijk binnen maximaal tien minuutjes van een treinstation naar onze vestiging!

Meer weten over Tio, de vestigingen en de opleidingen?

Ga naar de website, of meld je meteen aan voor één van de open dagen!

cta-tio-2022-2023