Op een terras werken? Dit zijn de voordelen!

min. lezen
op-terras-werken-dit-zijn-voordelen-khn
khn-logo
Deze content is gemaakt door Koninklijke Horeca Nederland

Branded content

Denk je er weleens over om op een terras te gaan werken? Niet langer over nadenken, gewoon doen! Heb je hier nog nooit over nagedacht? Dan is het de hoogste tijd om daar nu mee te beginnen. En wij helpen je daar een handje bij, met deze 7 voordelen van werken op een terras.

1. Je blijft heerlijk fit

Bij een hotel, restaurant of café is de afstand tussen de keuken en het terras vaak wat groter. Daardoor leg je per dag een flinke afstand af (vaak ook in een wat hoger tempo), dus je blijft heerlijk fit. Zie het als een gratis work-out. Beter nog: zie het als een betaalde work-out!

2. Je bent de hele dag buiten

Werk je op een terras, dan ben je zo’n beetje de hele dag buiten. Hoe lekker is dat! Zo geniet je tijdens je werk van het zonnetje (wel goed smeren hè). Maar ook op minder zonnige dagen is werken in de buitenlucht hartstikke lekker én gezond voor je.

3. Je hebt contact met nét wat vrolijkere gasten

Kunnen gasten op het terras zitten? Dat betekent dat het goed weer is. En daarvan krijgen ook je gasten een zonnige bui. Goed nieuws dus voor jou: want vrolijke gasten zijn heel gezellig om te serveren. En met een beetje geluk geven ze daardoor ook wat hogere fooien.

werken-in-horeca-iets-voor-jou-quiz-khn
Wil je werken in de horeca?

Doe de test en ontdek of het vak bij je past!

4. Je kunt op flexibele tijden werken

Wat voor werken op een terras geldt, geldt eigenlijk voor heel veel banen in de horeca: je kunt flexibel werken. Zijn jouw weekenden volgepland met studeren, sporten, stappen, uitslapen en andere activiteiten? Dan werk je misschien liever op een doordeweekse avond. Of heb je juist in het weekend tijd om te werken? Dan kun je op veel terrassen op zaterdag en/of zondag aan de slag. Kortom: jij kiest wanneer je wilt werken.

5. Je werkt in een leuk en jong team

In de horeca werken veel jonge mensen. En dat geldt zeker voor seizoenswerk, zoals in de bediening op een terras. Je werkt dus in een jong team met leeftijdsgenoten en dat is wel zo leuk natuurlijk. Hoe gezellig is het bijvoorbeeld om na sluitingstijd de drukke werkdag met elkaar af te sluiten met een drankje?

6. Je steekt er veel van op

In de bediening op een terras werken is heel veelzijdig. Daardoor steek je er ontzettend veel van op. Je komt elke dag in contact met heel verschillende gasten, dus die sociale vaardigheden van jou krijgen een flinke boost. Verder leer je wat hard werken is (en wat voor voldaan gevoel dat kan geven), leer je werken in teamverband én leer je werken met eten en drinken. Ook krijg je een beeld van hoe het is om een onderneming te runnen. Daarmee is werken op een terras een mooie basis voor de rest van je carrière. Of je nu in de horeca blijft werken, of toch ergens anders.

7. Je zal zien: elke dag is anders

In de horeca is geen dag hetzelfde en dat geldt al helemaal voor werken op een terras. Het werk is afwisselend, je komt elke dag met andere gasten in aanraking en je werkt met verschillende collega’s. Zit het terras bij mooi weer stampvol en ben je non-stop bestellingen aan het opnemen en uitserveren? De volgende dag kan het zomaar een stuk rustiger zijn en heb je meer tijd voor een gezellig praatje met de gasten en spring je misschien even bij in de keuken. Never a dull moment dus!

Wil jij meer info over werken in de horeca?

Ben je benieuwd welke baan bij jouw opleiding of interesses past?

Op komwerkenindehoreca.nl staan alle voordelen en mogelijkheden voor je op een rij en vind je tips om jouw droombaan in de horeca in de wacht te slepen.

GA NAAR DE WEBSITE

koninklijke-horeca-nederland