Deze content is gemaakt door Koninklijke Horeca Nederland
Branded content
Branded content
Bij een hotel, restaurant of café is de afstand tussen de keuken en het terras vaak wat groter. Daardoor leg je per dag een flinke afstand af (vaak ook in een wat hoger tempo), dus je blijft heerlijk fit. Zie het als een gratis work-out. Beter nog: zie het als een betaalde work-out!
Kunnen gasten op het terras zitten? Dat betekent dat het goed weer is. En daarvan krijgen ook je gasten een zonnige bui. Goed nieuws dus voor jou: want vrolijke gasten zijn heel gezellig om te serveren. En met een beetje geluk geven ze daardoor ook wat hogere fooien.
Doe de test en ontdek of het vak bij je past!
Wat voor werken op een terras geldt, geldt eigenlijk voor heel veel banen in de horeca: je kunt flexibel werken. Zijn jouw weekenden volgepland met studeren, sporten, stappen, uitslapen en andere activiteiten? Dan werk je misschien liever op een doordeweekse avond. Of heb je juist in het weekend tijd om te werken? Dan kun je op veel terrassen op zaterdag en/of zondag aan de slag. Kortom: jij kiest wanneer je wilt werken.
In de horeca werken veel jonge mensen. En dat geldt zeker voor seizoenswerk, zoals in de bediening op een terras. Je werkt dus in een jong team met leeftijdsgenoten en dat is wel zo leuk natuurlijk. Hoe gezellig is het bijvoorbeeld om na sluitingstijd de drukke werkdag met elkaar af te sluiten met een drankje?
In de bediening op een terras werken is heel veelzijdig. Daardoor steek je er ontzettend veel van op. Je komt elke dag in contact met heel verschillende gasten, dus die sociale vaardigheden van jou krijgen een flinke boost. Verder leer je wat hard werken is (en wat voor voldaan gevoel dat kan geven), leer je werken in teamverband én leer je werken met eten en drinken. Ook krijg je een beeld van hoe het is om een onderneming te runnen. Daarmee is werken op een terras een mooie basis voor de rest van je carrière. Of je nu in de horeca blijft werken, of toch ergens anders.
In de horeca is geen dag hetzelfde en dat geldt al helemaal voor werken op een terras. Het werk is afwisselend, je komt elke dag met andere gasten in aanraking en je werkt met verschillende collega’s. Zit het terras bij mooi weer stampvol en ben je non-stop bestellingen aan het opnemen en uitserveren? De volgende dag kan het zomaar een stuk rustiger zijn en heb je meer tijd voor een gezellig praatje met de gasten en spring je misschien even bij in de keuken. Never a dull moment dus!
19 mei 2025 geschreven door Koninklijke Horeca Nederland