Maren verkoopt vintage kleding met een verhaal

min. lezen
verhaal-maren-gs4e
Logo_University_Black Colors_B.W
Gemaakt door Unknown University of Applied Sciences

Branded content

Studeren en ondernemen, het komt steeds vaker voor. Maren Boon is een van die studentondernemers. Zij geeft tweedehands en vintage kledingstukken een nieuw verhaal. Met haar bedrijf Dutch Vintage creëert ze verhalen waarin de unieke achtergronden van de kledingstukken worden beschreven. Lees haar verhaal hier.

Betekenis van Maren's bedrijf

"Veel mensen weten dat tweedehands kopen duurzaam is, dus ik wilde het anders aanpakken. Ik wil verhalen creëren achter de producten die ik ga verkopen. Bijvoorbeeld, het verhaal achter een trui, of een jas. Een item dat een persoon droeg en het hele verhaal erachter, dus een soort momentopname van het leven van het kledingstuk.

Een ander voorbeeld is, omdat ik veel Yankees bomberjacks verkoop, kan ik vertellen over de geschiedenis van de Yankees en dat soort dingen. Dus dat is waar ik de inhoud voor ga maken. Ik geloof dat het verbinden van een verhaal aan de kleding het meer waarde geeft. Een mooi voorbeeld toen Ajax T-shirts verkocht met Bob Marley erop. Er zat een hele geschiedenis en een verhaal achter het shirt, dat veel mensen daarom hebben gekocht. Dat was het eerste moment waarop ik dacht: Dit kan ik ook. Global School heeft me daarbij geholpen."

Heb je altijd al vintage kleding willen verkopen?

"Nee, dat is het gekke ervan, want ik zag de trend van de bomberjacks, en het is grappig, want ik hou niet zo van de stijl van de bomberjacks, ik draag ze zelf eigenlijk ook nooit. Maar ik zag dat ze een grote trend aan het worden waren, vooral in Nederland.

Hier zijn niet veel bedrijven die op de trend inspringen. Er zijn wel wat kleine Instagram-winkels zoals die van mij, maar geen grote. Dus daarom ben ik ermee begonnen, daarna ben ik gaan doorgroeien met andere artikelen. Uiteindelijk zag ik de kans en heb ik deze met beide handen aangepakt."

Global School draait helemaal om jou, hoe je jezelf en je bedrijf kunt ontwikkelen."

Maren Boon studeert aan Global School For Entrepreneurship

qutoe-maren

Heb je altijd al ondernemer willen worden?

"Nee, dat wilde ik niet. Allebei mijn ouders zijn ondernemers en zij zaten altijd op hun laptop te werken en waren nooit leuke dingen aan het doen. Ik dacht altijd dat ik lerares wilde worden of iets in die richting, en dan genoeg tijd zou hebben om met kinderen door te brengen of voor andere activiteiten. Maar ik denk dat als je het idee achter je bedrijf echt leuk vindt en het je echt motiveert, het de moeite waard is."

Waarom heb je voor Global School gekozen?

"Alles aan de school is waarom ik er wilde studeren. In het eerste jaar ontdek je wie jij bent, zoals wat je sterke en je zwakke punten zijn. Het is veel spiritueler dan ik dacht, en als spiritueel persoon vind ik dat heel fijn. Ook de slogan die ze gebruiken 'word een ondernemer door er een te zijn', is me echt bijgebleven.

Ik ben een van de mensen die de school binnenkwam met een bedrijf dat al enigszins was opgezet, en ze zeiden 'we gaan je helpen, we helpen je op je reis'. Hier gaat het meer over het opzetten van je bedrijf in plaats van alleen maar boeken lezen en leren over ondernemerschap. En samen met de business coaches en learning coaches, is het zo veel meer dan een school. Het gaat allemaal om jou, hoe je jezelf en je bedrijf kunt ontwikkelen. En ik denk dat dat iets is wat me echt heeft geraakt."

Plannen voor de toekomst?

"Ik zou graag zelf producten willen maken, dus niet alleen tweedehands spullen verkopen maar ook nieuwe spullen produceren. Hoe ik dat precies ga combineren weet ik nog niet, maar ik heb al wel met mijn learning coach Johanna gesproken en zij helpt mij door samen te brainstormen. Dus zolang ik dezelfde stijl aanhoudt, kan ik nieuwe kleding verkopen die minder gericht is op de geschiedenis of het verhaal, in tegenstelling tot de tweedehands items. Ik weet dat sommige mensen namelijk niet van tweedehands kleding houden, dus het zou interessant zijn om die mensen ook aan te spreken."

Wil jij dit ook?

Meld je dan direct aan voor een open dag op Global School For Entrepreneurship!

DIRECT AANMELDEN

dutchvintage gs4e open dag
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.