Een jaartje reizen en dan studeren? Tuurlijk wel! Lisa vertelt hoe

min. lezen
Lisa-vertelt-over-studiekeuze-buas
Logo BUas
Deze content is gemaakt door BUas

Branded content

Lisa studeert aan Breda University of Applied Sciences (BUas). In deze blog deelt zij hoe zij tot deze school is gekomen en hoe zij haar studiekeuze heeft gemaakt. Lees snel verder!

Hallo! Mijn naam is Lisa, student Tourism Management en ik ben 22 jaar. Al wat jaartjes in het studentenleven dus, wat geweldig is en ik ga je vertellen waarom.Toen ik als jonkie van de havo kwam, wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel keuzes, een beetje als in het gezegde; ik zie door de bomen het bos niet meer. Dus waar begin je?

Tussenjaar na havo: Au Pair in Londen

Ik kwam erachter dat ik sowieso 1 ding wilde. De schoolbanken uit en de wereld ontdekken. Reizen stond bovenaan mijn bucket list. En dat heb ik mogen doen door een jaar in Londen te wonen.

Ik werd Au Pair van drie kleine koters die mij elke dag uitdaagde om onze eigen gecreëerde champions league te winnen. Gescheurde broeken, modderschoenen en wakker worden voordat de zon opkwam om de kids naar school te brengen gebeurde allemaal met een reuze glimlach. Ik genoot enorm. Vandaar mijn advies voor als je het nog niet zo goed weet: ga eerst de wereld ontdekken voordat je weer de schoolbanken induikt. Je ontdekt jezelf als persoon, komt erachter waar je kwaliteiten liggen en stapt vooral even uit je eigen bubbel.

Het gevoel van reizen, nieuwe culturen ontdekken en vooral jezelf in het diepe gooien gaf mij enorm veel energie. Na een jaartje vol nieuwe ervaringen, was ik klaar voor het volgende avontuur.

BUas staat erg hoog aangeschreven als het gaat om toerisme en leisure opleidingen.

Lisa, student Tourism Management aan BUas

Lisa studeert Tourism Management aan BUas

Ontdekken welke hbo-opleiding bij mij past

Next step: studeren. Ik zocht op studiekeuzewebsites naar scholen en opleidingen die enige affiniteit hadden met toerisme.

Websites geven je vooral algemene informatie over studies, dus besloot ik om me verder te verdiepen in de scholen. BUas staat erg hoog aangeschreven in Nederland als het gaat om toerisme en leisure opleidingen. Hierdoor kwam ik in het mooie Brabant terecht, toen mijn keuze op een opleiding in toerisme viel.

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer, dus Brabant was voor mij een nieuw stukje Nederland wat ik ging ontdekken. Kei leuk, zoals echte Brabanders dat zeggen. En zij hebben meer dan gelijk.

Met mijn vader ben ik op een zonnige zaterdag naar de open dag van de BUas gegaan. Een geweldig authentiek gebouw en de Brabanste gezelligheid waren mijn eerste gedachten toen ik de campus opliep. "Hé pap, hoe gaaf zou het zijn als dit straks mijn school wordt. Dat ik alle lokalen en leraren ken? En nog een beetje wat kan meeproeven van de Brabantse sfeer hier?". Ik was zoals je kunt horen, mega enthousiast.

Hoe begint jouw studiekeuzereis?De BUas Studentenreis

Sprong in het diepe

De sprong in het diepe om aan een hbo te beginnen, viel me meer dan mee. Het eerste jaar als kersverse student wordt er geleidelijk kennis gemaakt met het toeristische werkveld. Van een simpele vraag van; ‘Wat is een toerist?’ tot ‘Hoe maken we een stad duurzaam voor People, Planet en Profit?’.

Door theorie en vakken af te wisselen met projectgerelateerde vakken kon ik gemakkelijk mijn nieuwe kennis implementeren in de praktijk. Ook koos ik ervoor om de Engelstalige studie te kiezen.

Met knikkende knieën dacht ik dat het niveau voor mij te hoog gegrepen was. Niets daarvan is waar. Het Engels is (bijna) mijn tweede moedertaal geworden, met behulp van BUas. En als ík dat kan, kan jij het al helemaal!

Studiekeuzetips

Dat BUas de juiste keuze voor mij was, wist ik eigenlijk al voordat mijn eerste lesdag begon. Het is een warm bad waar je in terecht komt, wat ik zag op de open dagen. De school heeft belangrijke connecties met het buitenland wat zorgt dat de stap naar het buitenland binnen handbereik ligt. En wat uiteindelijk mijn vele dromen waarmaakt: reizen en nieuwe landen ontdekken. Tot slot heb ik nog twee goede tips voor je die je kunt gebruiken bij het maken van je studiekeuze:

  • Geef jezelf de tijd om uit te vinden welke studie bij je past. Wat voor mij erg hielp is door fysiek naar de school te gaan en daar de sfeer te proeven.

  • Ga op je gevoel af en vertrouw erop dat je een goede keuze maakt. Zoals ik altijd graag zeg; What is life without a little risk?

Succes allemaal en vooral veel plezier met je mooie studententijd!

Kennismaken met de hbo en wo opleidingen van BUas?

Kom naar de open dag op 5 februari

MELD JE NU AAN

cta-open-dag-buasjpg (1)