Kies vooral iets wat je leuk vindt, hoe vaak heb je dat al gehoord?

min. lezen
Logistiek-buas-branded-2
Logo BUas
Deze content is gemaakt door Breda University of Applied Sciences

Branded content

Het is natuurlijk ook leuk als je na je studie snel werk kunt vinden dat lekker verdient. Bijvoorbeeld in de logistiek, de facilitaire sector of in de wereld van data management. Lees even verder, dan weet je straks misschien wél wat je moet kiezen.

Logistiek is meer dan schuiven met dozen

Die baangarantie in de logistieke sector is mooi meegenomen, maar belangrijker nog, het werk doet ertoe en is diverser dan je denkt. Om een evenement of popconcert veilig te kunnen organiseren is crowd management belangrijk. En wat te denken van logistiek in de zorg? Als medicijnen of apparatuur niet op tijd worden geleverd, dan kan dat mensenlevens kosten...

Logistiek is dus meer dan het schuiven met dozen. Het gaat om het goed plannen en organiseren van goederen-, informatie- en mensenstromen. Snel, veilig, betaalbaar en vooral duurzaam. Bij BUas in Breda kun je je specialiseren in de economische kant (Logistics Management) of de technische kant (Logistics Engineering) van het vak.

In het eerste jaar spelen studenten de Blokko Game op de groene campus van BUas in Breda om meer inzicht te krijgen in het logistieke proces. Door te schuiven met legoblokjes komt de hele logistieke keten in het spel aan bod. Van de inkoop van grondstoffen tot de verkoop van het eindproduct aan de klant. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Lees dan dit verhaal (in het Engels).

Een optimale werkomgeving

Die wil jij straks als je afgestudeerd bent toch ook? Maar wie zorgt er eigenlijk voor dat een werkomgeving prettig is en vooral veilig? Wie is er verantwoordelijk voor dat jij straks je werk bij dat logistieke bedrijf goed kunt uitvoeren? Dat is de facility manager, de verbinder tussen mensen, processen en technologie. Als afgestudeerd facility manager kun je veel kanten op.

Pleuni is derdejaarsstudent International Facility Management aan BUas in Breda en ze heeft stage gelopen bij Fremantle in Londen, onderdeel van RTL. Zo werk je met je studie Facility Management ineens bij het grootste tv-, radio- en productiebedrijf van Europa!

‘In Londen ontdekte ik dat werken in de facility industry nog leuker en afwisselender is dan ik had gedacht. Ik heb een kijkje gekregen achter de schermen van het programma Britain’s Got Talent. Ik was onder meer verantwoordelijk voor alle reserveringen van auditieruimtes en het regelen van parkeergelegenheid en de catering. Ook heb ik meegewerkt aan de planning en organisatie van verbouwingen die bijdragen aan de optimalisering van de werkomgeving van collega’s en klanten.

Lees het hele verhaal van Pleuni hier.

Logo BUas
buas.nl Check de opleidingen van BUas

Meer weten? Klik snel op de link.

Pleuni-Facility-buas-branded-1

Heb jij een databrein?

Vanuit het productiebedrijf waar Pleuni heeft stage gelopen is het een kleine stap naar Netflix. Heb jij er wel eens over nagedacht hoe dat openingsscherm werkt? En wat te denken van virtuele assistenten als Siri of zelfrijdende robots? Het wordt allemaal mogelijk gemaakt door het gebruik van data en toepassing van kunstmatige intelligentie. Zie je het al voor je, zo’n Wall-e die een pizza uitspuugt voor je deur?

Op de campus van BUas in Breda hebben we een test gedaan met zo’n zelfrijdende robot. Lijkt het je leuk om aan dit soort ontwikkelingen te werken en heb je een databrein? Kijk dan eens naar deze video over onze nieuwe Engelstalige studie Artificial Intelligence & Data Management. Deze studie is onderdeel van de hbo-bacheloropleiding Creative Media and Game Technologies.

Lowie robot

Lowie de robot

Nieuwsgierig naar alle opleidingen van BUas?

Kijk op BUas.nl voor een overzicht en meer informatie.

GA NAAR BUAS.NL

Logistiek-buas-branded-2