Hoe is het om te studeren bij BUas? Pleuni vertelt het

min. lezen
pleuni-buas-goed
Logo BUas
Deze content is gemaakt door BUas

Branded content

Pleuni studeert aan Breda University of Applied Sciences (BUas). In deze blog deelt zij haar ervaring met de school, de stad Breda en het studentenleven. Lees snel verder!

Hoi! Ik ben Pleuni, student Facility Management en ga je wat vertellen over BUas. Ben je bezig met het maken van je studiekeuze en weet je nog niet naar welke school je wilt? Of ben je misschien al geïnteresseerd in BUas, maar twijfel je nog? In deze blog geef ik je 7 redenen die je een stapje verder kunnen helpen!

1. Internationale focus

Aan BUas studeren meer dan 7.000 studenten uit meer dan 100 verschillende landen. Op de campus hoor je veel Engels en er hangt een internationale sfeer. BUas stimuleert studenten om een deel van hun studie in het buitenland te spenderen, bijvoorbeeld door een uitwisseling met een van onze partneruniversiteiten of door stage te lopen in het buitenland. Er zijn 128 partneruniversiteiten verspreid over de wereld waar je op uitwisseling kunt gaan en bijna 700 internationale stagebedrijven.

BUas-internationaal

2. De groene campus

BUas heeft een splinternieuwe en groene campus gelegen dichtbij het centrum van Breda. De campus bestaat uit drie verschillende gebouwen: Horizon, Ocean en Frontier. Wist je dat het Horizon gebouw, de thuisbasis voor studenten van Hotel, Facility en Toerisme, een oud klooster is? Daarnaast heeft de campus ook nog zonnepanelen, scheiden studenten en medewerkers afval en wordt vegetarisch en veganistisch eten extra gepromoot in de kantines. Op het balkon van het Frontier gebouw zijn zelfs bijenkorven! Geen zorgen, deze bijen worden goed in de gaten gehouden door een imker en je zult niet merken dat ze er zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze campus en wil je deze met eigen ogen ontdekken? Meld je dan nu aan voor een campustour. Tijdens een campustour krijg je een rondleiding door onze gebouwen van mij of een andere student en kun je tegelijkertijd vragen stellen over de opleidingen.

3. Informeel

BUas is een kleinschalige hogeschool. Een van de voordelen hiervan is dat docenten en andere medewerkers je bij naam kennen en dat zij makkelijk te bereiken zijn voor wat hulp of een praatje. Bij BUas ben je niet slechts een nummer.

4. Breda

Breda is gelegen in het zuiden van Nederland in de provincie Noord-Brabant. Deze provincie staat bekend om haar gekheid, de feesten en de gezelligheid. Dus als student raak je hier absoluut niet verveeld. Breda heeft veel kroegen, restaurants, bioscopen en nog veel meer. Wil je graag sporten tijdens je studententijd? Ook dat kan! BRESS Breda, dé studentensportschool in Breda, biedt kortingen aan speciaal voor studenten. In Breda worden ook veel festivals georganiseerd en er zijn meerdere verenigingen waar je je bij kunt aansluiten. In totaal zijn er meer dan 22.000 studenten in de stad te vinden. Kom langs en ontdek waarom Breda de Parel van het Zuiden wordt genoemd.

BUas-Breda

5. Clubs

Bij BUas heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een van onze clubs. Wat voorbeelden hiervan zijn onze kook-, boeken-, bordspellen- en bandclub. Deze clubs spreken regelmatig af en helpen je om snel nieuwe mensen in je nieuwe studentenstad te leren kennen. Daarnaast staan extra activiteiten zoals deelname aan deze clubs erg goed op je CV.

6. Coaching

Tijdens de studie krijg je een persoonlijke coach die je begeleidt. Deze coach houdt je ontwikkeling bij en zal je verder stimuleren. Jullie spreken regelmatig af om de afgelopen periode te bespreken. Indien nodig kan je coach je verwijzen naar onze decaan voor serieuzere situaties. Daarnaast is er ook een psycholoog beschikbaar voor alle BUas studenten mocht je hier behoefte aan hebben.

Logo BUas
buas.nl Volg een webinar van BUas!

Volg een webinar over verschillende opleidingen

7. BEST training

BUas biedt ook BEST trainingen aan. BEST staat voor Better Studying. Deze trainingen helpen je om de lat wat lager te leggen voor jezelf en dragen positief bij aan je mentale gezondheid. Denk aan trainingen voor het verbeteren van je studeertechnieken, mindfulness, of studeren met dyslexie of faalangst. Deze trainingen zijn geheel vrijwillig, maar kunnen worden aangeraden door je studiecoach.

Ontdek of BUas ook de juiste keuze voor jou is. Doe deze korte quiz (in het Engels) en kom erachter!

Is BUas iets voor jou?

Kijk snel of BUas iets voor jou is!

CHECK JOUW ROAD TO BUAS

pleuni-buas-goed