Dit is de werkdag van woningstoffeerder Sten: “Het mooiste werk dat er is!”

min. lezen
Interieurvakman_Woningstoffeerder Sten_
Logo interieurvakman
Deze blog is gemaakt door Interieurvakman/ vrouw

Branded content

Weet je nog niet zeker wat je wilt worden, houd je van lekker met je handen werken, heel divers werk én mensen blij maken? Dan zou je eigenlijk eens een dagje moeten meelopen met een echte interieurvakman zoals de 17-jarige Sten Bosch. Hij is een echte woningstoffeerder in opleiding en laat maar wat graag zien hoe leuk zijn werk is. Dus gaan we een met hem op pad.

Sten doet de BBL-opleiding Interieurvakman Woningstofferen. Hij leert vloeren leggen, trappen bekleden en raamdecoratie monteren. Hij vindt het het mooiste vak dat er is!

Een dag mee met Sten:

 •   “5.45. De wekker gaat. Elke werkdag is anders. Vandaag rijd ik naar Zwolle voor een klus bij een klant thuis.” 

 •  “7.30: kom ik aan bij de klant en neem ik eerst een bakje koffie.”

 •  "7.45. Mijn collega van Veldsink Wonen en ik leggen vandaag een PVC-vloer. PVC komt in stroken die precies lijken op echt hout.

  Mijn taak is het schuren van de ondervloer – die hadden we hiervoor al helemaal glad gemaakt. Vervolgens steek ik de kanten van de vloer af en ga ik stofzuigen, zodat de ondervloer helemaal spik en span is. Zo ben je lekker divers bezig!”

 • “13:00: tijd voor lunchpauze!” 

 • “13:30 starten we weer. Ik zet de beglinlijn voor de PVC-vloer. Daarna begin ik met het inlijmen van de vloer. Dat is een precies karwei, want alle stroken moeten goed tegen elkaar aan liggen.” 

 • “15:00 ongeveer nemen we opnieuw pauze.” 

 •  “15:45. Als de vloer is gelegd walsen we de PVC-vloer met helemaal plat, zodat kleine luchtbellen verdwijnen en de stroken goed in de lijm komen te zitten.”

 • “Om 16:30 ben ik klaar en kan ik lekker naar huis. De dag is voorbijgevlogen…”

 • "Eenmaal thuis krijg ik een appje van de klant. ‘Wow, wat is het mooi geworden!’ Dat soort dingen zijn leuk om te horen. Je ziet de mensen echt opbloeien. Dit is het mooiste vak dat er is.” 

Benieuwd wat interieurvakmensen allemaal doen? 

Van de vloer, raambekleding tot de nieuwe keuken. Interieurvakmensen leggen de basis voor de mooiste interieurs! Wil jij woondromen waarmaken? Er drie specialistische opleidingen waar je uit kunt kiezen: woningstofferen, keukenmonteur en parketteur.  Hier lees je alles over de opleidingen.

Welke type ben jij? En welke opleiding past daarbij? Doe de test!

Houd je niet van stilzitten en ben je liefst de hele dag met je handen bezig? Of kun je je uren verdiepen in een studieboek? Doe de test en kom erachter of je een echte ‘doener’, of toch een ‘denker’ bent? 

Doe de test

Enthousiaste verhalen uit de praktijk 

Hoe is het om als vakman- of vrouw in de woonbranche te werken? Ontdek hier wat studenten die de opleiding voor woningstoffeerder, keukenmonteur of parketteur doen.

Open dagen

Wil je weten wat je moet doen en kunnen om de opleiding voor Interieurvakman m/v te doen? In januari, februari en maart 2024 zijn er weer open dagen. Dan zijn er studenten, docenten en bedrijven waar je je vragen aan kunt stellen. Wil je ook een keer een dag meelopen? Dat kan ook worden geregeld.
Check hier locaties, data en tijden.