Interieurvakmensen maken het mooi, én goed!

min. lezen
interieurvakmensen-maken-het-mooi-en-goed-interieurvakman
Logo interieurvakman
Deze blog is gemaakt door Interieurvakman/ vrouw

Branded content

Interieurvakmensen zijn de ‘mooimakers’ van het interieur. Zij zorgen voor het wow-effect en een fijne sfeer in huis. Elk interieur heeft een paar vaste sfeerbepalers; zoals de vloeren, gordijnen of jaloezieën én niet te vergeten: de keuken. Elk onderdeel vraagt om speciale expertise. Daarom zijn er drie verschillende vakopleidingen in de woonbranche.

Snel door de content

  • Woningstoffeerders: specialist in het leggen van vloeren van laminaat, pvc of tapijt, ze bekleden trappen en monteren gordijnen.

  • Keukenmonteur: Word je blij van moderne keukens met alles erop en eraan? Dan is de opleiding voor keukenmonteur misschien wel wat voor jou. 

  • Parketteur: Of liever mooie houten vloeren leggen? Dan is de opleiding voor parketteur een goede keuze. Zeker als je graag met je handen werkt!

En superfijn: terwijl jij leert om interieurs mooi te maken, verdien je meteen geld. Want met een BBL-opleiding ga je 4 dagen per week werken en maar 1 dag per week naar school. In deze special: hoe is het om de opleiding voor Interieurvakman – woningstofferen te doen?

Jorrit is kampioen woningstofferen!

Jorrit heeft iets te vieren, want onlangs werd hij winnaar van het Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstofferen 2023. Hij doet de BBL-opleiding voor Interieurvakman woningstofferen bij het Deltion College in Zwolle en is derdejaars. Om alle fijne kneepjes in de praktijk te leren werkt hij vier dagen per week bij Oer De Flier in Workum en daarnaast gaat hij nog één dag naar school.

Waarom heeft hij voor deze opleiding gekozen? “Nou, ik ben er eigenlijk zo’n beetje ingerold. Ik ging een keer mee op een klus en dat vond ik heel leuk. Ik vond het zo mooi om te zien dat mensen heel blij zijn met wat je hebt gemaakt.” Toen Jorrit werd uitgenodigd om mee te doen aan het NKWP 2023 hoefde hij niet lang na te denken. “Ik houd wel van een uitdaging. Dus toen de docent mij vroeg om mee te doen, zei ik gelijk ‘ja’.” Een goede zet, want nu is Jorrit officieel kampioen!

quiz-wat-ben-jij-doener-denker-interieurvakman
Heb jij je het in je? Doe de test!

Kun jij net als Jorrit dingen maken en creatief zijn? Ben jij een echte ‘doener’, of toch een ‘denker’?

Daniël: allround interieurvakman in hart en nieren

Daniël leert voor allround Interieurvakman. Hij zorgt voor de inrichting van allerlei panden: van de vloerbedekking tot raambekleding. Daniël kent het vak als geen ander. Vroeger wist hij dan ook al snel wat hij wilde worden, want hij komt uit een familie van woningstoffeerders. Maar hij vond het wel belangrijk om eerst een officieel diploma voor het vak te halen, en ging daarom de BBL-opleiding voor Interieurvakman doen. 

Hoe Daniël’s werkdag eruitziet, is heel verschillend. “Dat hangt af van de klus en wat er aan werkzaamheden op de planning staat. Dat kan bijvoorbeeld zijn van slopen, en afvoeren tot egaliseren, schuren lijmen en vastplakken,” vertelt Daniël. “Elke dag is in ieder geval weer anders, dat maakt het werk van interieurvakmensen ook zo leuk.”

Van de ene dag schooldag in de week vindt Daniël het praktijkvak Woningstofferen het leukst. “Hier leer ik echt wat ik daarna tijdens mijn werk weer in praktijk kan brengen.” 

100% zeker van een job en meteen salaris

Kies je voor een vakopleiding in de woonbranche? Dan ben je 100% zeker van een baan! Want bedrijven staan te springen om goede vakmensen. Leer hier meer over de opleidingen en mogelijkheden. Wil je het vak eerst proberen bij een leerbedrijf? Kijk ook op leerbanenmarkt.nl voor eentje bij jou in de buurt. Of neem contact op met de school.

Nieuwsgierig? Kom dan naar een open dag!

Ben je nieuwsgierig naar wat een interieurvakman/vrouw allemaal doet? Bezoek een open dag! Dan kun je zien wat studenten voor moois hebben gemaakt. Ook docenten en werkende vakmannen en vakvrouwen, vertellen je graag alles over het ambacht in de woonbranche. Bij een BBL-opleiding ga je één dag per week naar school en werk je vier dagen. Op deze handige pagina vind je alle opleidingen en hun open dagen. 

Meld je nu aan