Werken met je handen, dat is pas slim!

min. lezen
werken-met-je-handen-dat-is-slim-interieurvakman
Logo interieurvakman
Deze blog is gemaakt door Interieurvakman/ vrouw

Branded content

‘Wat wil je later worden?’ die vraag krijg jij vast weleens. Wat vind jij leuk om te doen? Dat is pas goed om te weten, want dan weet je wat je wilt doen. Als je houdt van mooie dingen maken, creatief met je handen bezig zijn en mensen blij maken, dan ligt de wereld aan je voeten! Bijvoorbeeld met een vakopleiding in de woonbranche. Schuilt er een interieurvakman m/v/x in jou? Ontdek het hier!

9 redenen om te kiezen voor een baan in de woonbranche

  1. Je bent lekker bezig! Zagen, timmeren, lijmen, schroeven, meten… Jij draait er je handige hand niet voor om! Je kunt niet wachten met mooie dingen maken.
  2. Elke dag is anders! Je gaat van de ene leuke klus naar de andere.
  3. Je bent altijd weer op nieuwe toffe plekken en ontmoet leuke nieuwe mensen. Want je doet heel veel verschillende dingen.
  4. Volop variatie. Nieuwe materialen, nieuwe technieken, nieuwe opdrachten, nieuwe uitdagingen, noem maar op! Een ding is zeker: je gaat nooit op de automatische piloot.
  5. Je werkt lekker binnen. Bijvoorbeeld in een huis, of een kantoor, een hotel, winkel of restaurant. Dus je staat nooit in de regen of de kou buiten te werken. Comfortabel toch?
  6. Je werkt zelfstandig. Dus jij bent de baas over je eigen talent en krijgt een grote portie eigen verantwoordelijkheid. Jij zorgt dat de klus wordt geklaard.
  7. Goed teamwork. ‘Teamwork makes the dream work’, zeggen we ook wel. Jij en je collega’s zijn perfect op elkaar ingespeeld. Dat is altijd gezellig en leuk.
  8. Je maakt iets moois. Met jouw vakwerk maak je de mooiste dromen waar. Je maakt de mooiste kamers, keukens en vloeren. En daar mag je terecht trots op zijn!
  9. Je krijgt mooie complimenten van blije klanten. En wat is er nou leuker dan mensen blij maken met mooie dingen? Als jouw klus erop zit, regent het complimentjes.

Werk je graag met je handen? En heb je de juiste skills in huis?

Dan is de opleiding Interieur-vakman m/v echt iets voor jou! Van de vloer, raambekleding tot de nieuwe keuken. Interieurvakmensen leggen de basis voor de mooiste interieurs! Dat kan alleen met het vakwerk van handige interieurvakmensen. Wil jij woondromen waarmaken? Kies dan voor de opleiding voor woningstoffeerder, keukenmonteur of parketteur.

Praktijkverhalen: zij hebben het leukste werk dat er is!

Hoe is het om als vakman- of vrouw in de woonbranche te werken? Ontdek wat Jadena, Milan en Corné over hun werk vertellen.

 

Keukenmonteur Corné maakt woondromen waar 

Corné was een horecatijger, maar koos alsnog voor de opleiding voor keukenmonteur. Met zijn eigen bus gaat hij van klus naar klus. “Als keukenmonteur ben je heel allround: je hebt verstand van gas, water en elektra, maar weet ook hoe je moet tegelen en zagen. Het mooie aan het werk is dat je vaak een lang gekoesterde droom waarmaakt. Mensen zijn altijd enorm blij dat je er bent, ik heb klanten meegemaakt die om het kwartier een nieuw kopje koffie aanboden.” Lees snel verder.

quiz-wat-ben-jij-doener-denker-interieurvakman
Ben je een doener of een denker? Doe de test!

Ben jij creatief? Een duizendpoot? Of meer een boekenworm? Doe de test en ontdek of je een echte ‘doener’ of 'denker’ bent? 

Altijd een baan!

Met de 2 of 3-jarige BBL-opleiding voor interieurvakman, keukenmonteur of parketteur ben je 100% zeker van een baan! Want in de woonbranche is veel vraag naar goede vakmensen. Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en gaat daarnaast nog één dag naar school. Je hebt dus meteen een toffe job, leert een prachtig vak en krijgt meteen betaald! Hoe fijn is dat! Kijk op leerbanenmarkt.nl voor een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt. Of neem contact op met het ROC bij jou in de buurt.

Meer weten? Bezoek ons op Studiekeuze-beurs Midden en West of kom naar een open dag

Ben je nieuwsgierig geworden, maar heb je nog vragen? We staan op Studiekeuzebeurs Midden (24 & 25 november) en West (8 & 9 december). Dan kun je volop vragen stellen aan studenten die de opleiding doen, en kom je alles te weten over het vak. Of kom naar een van de open dagen in november. 

Meld je nu aan